Menu

KE 11.5. SJK AKATEMIA – PK-35 4-1 (2-1)

Punamustien alavireisyys sai jatkoa keskiviikkona Seinäjoella, kun kauden ensimmäisestä reissupelistä lähdettiin kotimatkalle ilman pisteitä. PK teki jälleen avausmaalin erikoistilanteesta, mutta SJK:n kaksi nopeaa maalia käänsi pelin kuvan täysin. Peli alkoi ratketa toisella jaksolla, kun kotijoukkue lisäsi reilun tunnin kohdalla johtonsa kolmen maalin suuruiseksi.

KOOSTE

Tässä kooste ottelusta.

MAALIT

SJK Akatemia – PK-35 4-1 (2-1)

6’ 0-1 Esa Terävä (Miguel Medina)

Punamustat osuivat heti ensimmäisestä kulmapotkustaan. Miguel Medina antoi sen oikealta puolelta taka-alueelle, josta Esa Terävä nikkasi harjoitellun kuvion päätteeksi pallon etukulmasta verkon perukoille.

19’ 1-1 Jonathan Muzinga

SJK ensimmäinen maali syntyi aluksi niin vaarattoman näköisestä tilanteesta. Valtteri Olsbo löi pallon PK-puoluksen selustaan, missä Jonathan Muzinga näytti nopeutensa, ja pääsi nokikkain Rafael Zbindenin kanssa. Muzingalta varma viimeistely takakulmaan, ja peli tasoihin.

21’ 2-1 Oskar Pihlaja (rp)

Vain hetki edellisestä, ja isännät iskivät toistamiseen. Oskar Pihlaja murtautui vasemmalta rangaistusalueen sisään, jonka jälkeen hänet kaadettiin kentän pintaan. Erotuomari Mikko Juusola ei epäröinyt, vaan vihelsi tilanteesta rangaistuspotkun. Pihlaja asettui itse tätä laukomaan, ja sijoitti pallon vasempaan alanurkkaan.

57’ 3-1 Kingsley Ofori (rp)

SJK sai vapaapotkun noin 25 metristä, joka nostettiin taka-alueelle. Pallo osui Punamustien puolustaja Luis Rodriguezin käteen, ja pallo vietiin pisteelle. Kingsley Ofori viimeisteli pallon Pihlajan tavoin vasempaan alanurkkaan.

64’ 4-1 Kingsley Ofori

Nuoren seinäjokilaisryhmän ratkaisevan tuntuisessa neljännessä maalissa PK:n puolustus avattiin hienosti. Muzinga jatkoi pallon laitaan, mistä Kaarlo Rintamäki pelasi sen pystyyn juosselle Oforille. Ghanalaishyökkääjä laukoi pallon vastustamattomasti ohi Rafael Zbindenin.

YHTEENVETO

Alku oli PEPO-ottelun tavoin Punamustilta väkevä, ja se sai palkinnon viiden minuutin kohdalla maalin muodossa. SJK rokotti kuitenkin PK:n alkukauteen hyvinkin tyypillisesti valtavalla tehokkuudella Punamustien virheistä, ja yhtäkkiä kahdella salamamaalilla oltiin takaa-ajoasemassa. Ensimmäisen puoliajan loppu oli tasaista vääntöä, mutta jo silloin nähtiin merkkejä siitä, ettei vieraiden peli ole täysin sitä, mitä olisi lupa odottaa.

Toisella jaksolla jatkettiin samoilla sävelillä. SJK käytti omat saumansa jakson alussa tylysti hyväkseen PK:n puolustuksen avittaessa, ja peli oli 4-1, kun 64 minuuttia oli pelikellossa.  PK rakenteli toisella puoliajalla muutaman kelpo paikan, mutta ei saanut kavennusmaalia aikaiseksi. Myös kotijoukkueella oli ottelussa saumat tehdä useampikin osuma, mutta lisämaaleja ei lopulta nähty. Ottelun loppu olikin käytännössä kosmetiikkaa, ja pisteet jäivät Seinäjoelle lopulta selvin lukemin.

PK-35 KOKOONPANO

Rafael Zbinden – Romy Nevalainen, Luis Rodriguez (78’ Muslim Markhiyev), Patrick Aaltonen – Nuutti Tykkyläinen, Tommi Tainio (61’ Omar Jama), Esa Terävä (78’ Florian Troni), Matias Hänninen – Miguel Medina, Noah Kaijasilta (46’ Willem Haapiainen), Hussein Mohamed (61’ Yassin Adam)

PK-35 AFTERMATCH

Pettymysten täyteisen illan päätteeksi äänessä päävalmentaja Kim Raimi.

– Aloitettiin hyvin. Meillä oli vähän erilainen lähestymistapa, ja ensimmäinen maali saatiin, niin kuin haluttiinkin hienosti sovitusta kulmasta. Kaikki toimi, ja sitten parin minuutin sisään kaksi maalia. Käsittämättömiä linjakontrollijuttuja… Tiedettiin, että meillä on mahdollisuus tehdä pari-kolme maalia, mutta sitten taas rankkari. Sen jälkeen on henkisesti vaikeaa, kun jätkät yrittää antaa kaikkensa kentällä ja saman tien, kun joku roiskaisee pallon boksiin päin, niin se on maalissa. Loppu olikin sitten kosmeettista.