Menu

Otteluraportti: TPS – PK-35 2-1 (1-0)

Punamustat matkasivat perjantai-illaksi Turkuun, jossa Ykkösen kauteen valmistautuva TPS isännöi PK:ta. Turussa nähtiin tasainen vääntö, joka päättyi lopulta ikävästi kotijoukkueen voittoon viime hetkien maalilla.

TPS – PK-35 2-1 (1-0)

41’ 1-0 Tuomas Piippola

TPS siirtyi avausjakson loppupuolella johtoon, kun Ngabo Ndaziramiyelta tuli paha harhasyöttö omalla alueella suoraan Torfiq Ali-Abubakarin jalkaan. TPS käytti nopean 3v2-hyökkäyksen tehokkaasti edukseen, kun Ali-Abubakari syötti pallon Tuomas Piippolalle, joka viimeisteli pallon takanurkkaan ohi Felix Ferahyanin

69’ 1-1 Yassin Adam (Niklas Jokiniemi)

PK:n paineistus tuotti tuloksen reilut 20 minuuttia ennen loppua. Otto Kouva suoritti hyvän pallonriiston keskialueella, jonka jälkeen Niklas Jokiniemi sekä Toshiki Makimoto pelasivat hyvin yhteen, jonka johdosta Jokiniemi syötti oikealta Yassin Adamin läpi. “Bobi” ajoi röyhkeästi boksiin, ja ampui terävän maanuolijaisen takatolpan kautta sisään.

90’ 2-1 Umar Bala Muhammed

TPS pääsi ottelun loppuun etenemään oikealta laidalta, ja Severi Pöysä sai jalkansa turhan helposti vapaaksi. Pöysältä tuli laadukas keskitys, ja Umar Bala Muhammed pääsi puskemaan pallon takanurkkaan. Erotuomari Aleksi Keronen puhalsi ottelun päättymisen merkiksi heti maalin jälkeen, joten hyvin kitkerä maku Turun reissusta jäi lopulta suuhun.

Yhteenveto

Ensimmäinen puoliaika oli verrattain tasaista ja tarkkaa puolustamista kummaltakin joukkueelta, eikä maalipaikoilla herkuteltu kummassakaan päässä. Punamustat loivat hyviä mahdollisuuksia vaarallisiin etenemisiin, mutta pieni hätäily tilanteissa vesitti turhan monta tilannetta.

Ensimmäinen mahdollisuus maalintekoon vieraille siunaantui 16. minuutin kohdalla, kun Ngabo Ndaziramiye kaivoi hienosti päätä pidemmältä Joonas Lakkamäeltä pääpallon ja vapautti ahnaasti viimeisessä linjassa kärkkyneen Kevin Ingolin boksiin. ”Keevon” kosketus puolittaisesta läpiajosta jäi kuitenkin vähän jalkoihin ja Roope Pakkanen kerkesi uhrautuvasti blokkaamaan lupaavan maalipaikan kulmapotkuksi.

Peliä käytiin suunnilleen puolen tunnin kohdalle, kun oli Yassin Adamin vuoro kokeilla. Oskari Kekkonen katkoi erinomaisesti vastustajan kenttäpuoliskolla TPS:n rakentelun. Hyökkäys soljui vasenta kaistaa ja päättyi Toshiki Makimoton hyvään kääntöön takaviistoon boksin sisään. Kokenut kettu Ingoli vuoti pallon puikoista ja takaa palloon hyökkäsi vauhdilla Adam, mutta laatupaikalta lähtenyt sijoitus pomppi ohi Olli Hakanpään vartioiman maalin.

Toiselle puoliajalla Punamustat tulivat selvästi päättäväisemmin, etenkin hyökkäyskolmanneksen toiminnan suhteen ja se loi lukuisia mahdollisuuksia tasoitukseen jo ennen varsinaisen maalin syntyä.
53. minuutista käynnistyneen tehominuuttien aikana paine oli vahvasti TPS:n päädyssä.

Heti alkuun vierailta vietiin rangaistuspotkulta tuoksahtanut tilanne, kun Makimoto kolattiin kumoon boksin sisällä, mutta tästä ei tuomarin pilli syystä tai toisesta soinut. Minuutin päästä Makimoto oli punomassa juoniaan jälleen kerran ja lopulta Adam ohitti taidokkaasti ”hieman” ongelmissa miehen kanssa koko toisen puoliajan olleen Matias Kivikon. ”Bobin” purjehdusretki boksiin päättyi kuitenkin viime hetken TPS-puolustuksen katkoon maalin edessä.

Peliä ehdittiin käydä vain minuutti eteenpäin, kun Kekkonen ja todella pirteästi sisään tullut Niklas Jokiniemi rakentelivat ja Adam jätti jälleen Kivikon telineisiin ajaen väkivahvasti boksiin. Hyvä kääntö takaviistoon Makimotolle, mutta Hakanpää venyi erinomaiseen torjuntaan Makimoton matalaan laukaukseen ja TPS-puolustus siivosi kakkospallot vaaralliselta alueelta väljemmille vesille.

Peli ehti edetä juuri tunnin paremmalle puolelle, Mustafa Beyai oli juuri astellut kentälle ja Makimoto siirtyi Ingolin vaihtoon tulemisen myötä keskelle hyökkäykseen. Puolustuslinjassa isännän elkein pelannut Tomi Kurvinen nosti erinomaisen pidemmän syötön TPS:n puolustuslinjan taakse, johon Beyai spinnasi hienosti itsensä vapaaksi. Beyain erinomainen siirto keskelle Makimotolle avopaikkaan vesittyi kuitenkin tuhannen taalan paikasta ohilaukaukseen.

Vielä ennen tasoitusmaalia oli Jokiniemen vuoro ajaa väkivahvasti 1v1-tilanteesta Kivikon ohi boksiin, mutta tällä kertaa Hakanpää oli mies paikallaan ja katkaisi vaarallisen käännön maalille.

PK:n tasoituksen jälkeen ottelun viimeinen 20 minuuttinen oli varsin tarkkaa pelaamista, eikä myöskään Punamustat päässeet enää erittäin laadukkaille maalipaikoille.

Makimoto juoni vahvasti keskialueella koko ottelun raataneelle Hiroki Nekadolle hyvän laukaisupaikan 20 metriin, mutta Nekadon laukaus karkasi yli maalin. Myös vaihdosta sisään väkevästi tullut Eero Karjalainen pääsi ohjaamaan sivuvapaapotkun jälkitilanteesta Kouvan käännöstä, mutta pallo ei sivuverkkoa lähemmäs maalia tietään löytänyt.

Ihan lopussa ei laadukkaita maalipaikkoja enää saatu luotua ja harmittavasti pelin viimeisestä kosketuksesta pallo löysi tiensä Punamustien verkkoon. Näin ottelu päättyi Tepsin 2-1-voittoon.