Menu

Vaasan reissulta ei tuliaisia kotiin viemisiksi

Punamustat olivat matkanneet lauantaina Vaasan Elisa Stadionille, jossa Punamustia isännöi VPS. PK oli suorittanut kokoonpanoon tukun muutoksia viime sunnuntaina koetun JIPPO-tappion jälkeen.

PK-35:n kokoonpano:

Korkiakoski – Jurvainen (62 Adam), Kuusijärvi, Koskinen, Auranen (46’ Rahikka) – Pietola (62’ Muzinga), Terävä – Puro (79’ Mäkirinne), Rantanen, Aaltonen – Salmikivi.

Kotijoukkue VPS tuli otteluun todella aktiivisesti ja joukkue sai luotua hyviä tilanteita ja niiden puolikkaita heti ottelun alusta alkaen. 14. minuutilla VPS:n paine tuotti tuloksen. Samba Sillahin keskitys vasemmalta löysi oikealta tilanteeseen nousseen Aleksi Pahkasalon, jolta nähtiin varsin komea viimeistely takanurkkaan. Neljä minuuttia tuosta, VPS iski toistamiseen. Sebastian Strandvallin kulma löysi takatolpalla korkeimmalle nousseen Samuel Lindemanin, joka puski Vepsun kahden maalin johtoon.

Noiden kahden maalin lisäksi Pahkasalolta nähtiin yksi varsin oiva yritys kauempaa lähteneestä laukauksesta, jonka Toni Korkiakoski torjui. Lisäksi Kalle Multasella oli parikin mahdollisuutta, jotka Korkiakoski pystyi hoitamaan hyvillä vastaantuloilla.

Avausnelivitosen jälkimmäisellä jaksolla PK onnistui myös luomaan mahdollisuuksia maalintekoon. Daniel Rantanen kokeili vaparista noin 25 metristä, mutta laukauksen VPS-maalivahti Teppo Marttinen torjui vaivoin. Sama mies pääsi kokeilemaan Eetu Puron syötöstä boksin rajoilta, mutta laukaus meni niukasti ohi VPS-maalin ylänurkan. Purollakin oli oma paikkansa, kun hän lähetti reilusta 20 metristä terävän laukauksen kohti alanurkkaa. Tuon kudin Marttinen nappasi hienosti alanurkasta.

Tauolle lähdettiin kotijoukkueen 2–0 johtoasemasta.

Toisen puoliajan kuva oli melko selvä. Valkoisissa vieraspaidoissa pelannut PK piti palloa hakien välejä ja tilaa hyökätä. VPS puolusti melko aktiivisesti, joka vaikeutti PK:n etenemistä vaaran paikoille. Hyvien maalipaikkojen luonti oli erittäin hankalaa. PK yritti vaihtojen kautta saada peliin muutosta, mutta muutokset eivät ikävä kyllä konkretisoituneet tulostaululle.

PK:n puoliajan paras paikka oli Daniel Rantasella, kun hän lähetti painavan laukauksen suorasta vapaapotkusta noin 25 metristä. Teppo Marttinen kuitenkin venyi hienoon torjuntaan. 85. minuutilla vaihdosta kentälle tullut Jonathan Muzinga painoi pallon voimalla maaliin, mutta nuori hyökkääjä oli ehtinyt rikkoa tilanteessa ennen laukausta Miko Mäkirinteen pudotuksesta.

Lopputulos Vaasan Elisa Stadionilla oli lopulta kotijoukkueen eduksi 2-0. Taistelu sarjapisteistä jatkuu jälleen ensi keskiviikkona 15. syyskuuta. Silloin Punamustat matkaavat Joensuuhun, jossa JIPPO toimii isäntänä,