Menu

Otto Kouva jatkosopimukseen!

PK-35:n miesten edustusjoukkue on solminut kautta 2024 koskevan jatkosopimuksen Otto Kouvan kanssa.

22-vuotias puolustaja pelasi päättyneellä kaudella Pihliksessä 10 Kakkosen ottelua, joista kuudessa hän oli avauskokoonpanossa. Viimeiset neljä vuotta enemmän tai vähemmän loukkaantumisista kärsineellä Kouvalla oli omat ongelmansa terveyden kanssa myös tämä kauden aikana. Automatkalta haastatteluun tavoitettu Kouva on iloinen siitä, että hän pääsee ensi kaudella pelaamaan ensimmäistä kauttaan Ykkösliigassa.

– Ensimmäisestä loukkaantumisesta lähtien on jäänyt harmitus siitä, että ei ole päässyt kovin korkealla sarjatasolla pelaamaan. Nyt kun siihen tuli mahdollisuus, niin totta kai todella innokkaalla fiiliksellä lähden katsomaan kestääkö kroppa vielä korkeammallakin tasolla pelaamista. 

Kouvan loukkaantumishistoriaa käsiteltiin meidän sivuilla alkuvuodesta tehdyssä haastattelussa, jonka voit lukea linkistä. Tätäkään vuotta tosiaan ei päästy läpi ilman loukkaantumisia.

– Viime kauden alusta kulki paremmin, mitä osasin edes odottaa, mutta kesän korvilla sitten tuli takaiskuja. Olin pari kuukautta sivussa ja lääkäri ilmoitti, että ei ole enää polvessa eturistisidettä ollenkaan, eikä ole järkeä sitä enää leikata. Silloin kerrottiin futishommien olevan mahdollisesti paketissa, mutta kun siitä pääsi vähitellen palaamaan kentälle, niin tuli sellainen fiilis, että ehkä tässä kuitenkin vielä pystyy pelaamaan.

– Juuri tällä hetkellä tuntuu polvi parhaimmalta, mitä se on ensimmäisen loukkaantumisen jälkeen kertaakaan tuntunut. Eli vissiin tässä voi vielä futistakin pelata! Loppukaudesta ei ollut mitään ongelmia ja nyt myös joulukuussa, on pitänyt vähän jopa rauhoitella meininkiä, ettei lähde polvi turpoamaan. Mutta siis tällä hetkellä ei ole mitään ongelmia, polvi tuntuu todella hyvältä.

Kouva oli ihan tyytyväinen pelaamiinsa kymmeneen sarjaotteluun, vaikka lähes koko kesän menettäminen harmittikin.

– Ajattelin alkuvaiheessa, että olisi ollut enemmän ongelmia saada tatsia pelaamiseen, mutta pärjäsinkin heti aika hyvin. Ei se mikään täydellinen kausi ollut, mutta lähtökohtiin nähden pelit menivät ihan hyvin. 

Edessä on nyt monipuolisen puolustajan ensimmäinen kausi Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Luonnollisesti kropan huollon merkitys kasvaa, kun Kouvan loukkaantumishistoriaa katsastetaan.

– Sain jo tähän loman ajaksi uudelta fyssariltamme liikkeitä, joita olen lähtenyt tekemään ja sitä hommaa jatketaan totta kai ihan koko kauden ajan päivittäin. Sieltä se lähtee. Koitetaan pitää polvi tyytyväisenä, niin päästään itsekin pelaamaan. 

– Olen aina ollut pelaajana ja ihmisenä hyvin sopeutuva. Sopeudun siihen, jos ja kun ympärille tulee kovia pelaajia ja myös vastustajat kovenee. Näkisin, että paremmat pelaajat ympärillä tekevät mustakin paremman pelaajan, joten siinäkin mielessä positiivisella fiiliksellä uuteen kauteen.

PK-35:n viime vuoden pelaajien kanssa keskustellessa moni nostaa Kouvan pukukoppipelaajien aatelistoon. Annetaan miehen itsensä kertoa, millainen kaveri hän on pukukopin sisällä.

– Kyllähän mun suusta voi tulla vähän mitä sattuu silloin tällöin, en koe, että minun tarvitsee kopissa hirveästi miettiä mitä sanoo. Kun mä puhun ja sohellan siellä kopissa, niin ehkä muidenkin on helpompi olla omia itsejään ja eikä heidän tarvitse ujostella. 

– Joukkue oli hyvin yhtenäinen viime kaudella. Meillä oli spesiaalihenki joukkueessa, kenelläkään ei ollut mitään eripuraa kenenkään kanssa, vaan kaikki tulivat toimeen keskenään. Se oli mahtavaa nähdä ja kokea!

Kouva oli mukana viikon verran PK:n harjoituksissa joulukuun aikana, ja treeneissä hän näki mitä tulevan on pitämässä, kun joukkue toden teolla kokoontuu tammikuun alussa. 

– Vaikutti todella ammattitaitoisilta jätkiltä meidän uudet koutsit ja huomasi heti alkulämmittelyistä lähtien, että treenien vaatimustaso tulee kasvamaan. Mielenkiinnolla odotan jo tammikuun alkua, kun jengi on muodostunut lähemmäksi sitä lopullista muotoa.

 

Oton terveiset PK-kannattajille:

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2024:
Joni Niemi – Tomi Kurvinen, Shunta Uchiyama, Daniel Rantanen, Yassin Adam, Xhevdet Gela, Otto Kouva.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap