Jokaiselle 09-junnulle laaditaan tammi-helmikuun 2017 aikana kehittymissuunnitelma. Suunnitelmien sisältö ja toteutus käydään läpi seuran valmennuspäällikkö Sergio Almenaran kanssa. Kuulostaako tarpeettoman kunnianhimoiselta tai liioittelulta? 09-valmennuksen mielestä ei. Miksi ei, miksi suunnitelmat ovat meistä tärkeitä?

Jokainen pelaaja on yksilö. Jokaisella pelaajalla on omat vahvuudet ja kehittymistarpeet. P09-joukkueen treenit teemoitetaan kuukausittain joukkuetasolla sen mukaan, mitä osa-aluetta valmennus katsoo tarpeelliseksi viedä eteenpäin. Aina koko joukkueen ja yksittäisen pelaajan sen hetkiset kehitystarpeet eivät kohtaa. Tämä ongelma taklataan henkilökohtaisella suunnitelmalla.

Miten suunnitelmaa laaditaan ja toteutetaan? Valmennus valitsee jokaiselle pelaajalle 1-3 kehittämiskohdetta, joille määritellään tavoitetaso. Yksi tavoite otetaan kerralla työn alle. Tavoite kerrotaan pelaajalle ja pelaajan vanhemmille. Kukin valmentaja saa vastuulleen kymmenkunta poikaa, eli jokaisen pojan edistymistä seuraan vähintään kaksi valmentajaa, jotka antavat treenien aikana vinkkejä ja palautetta valittuun kehittämiskohteeseen liittyen - siis normaalin joukkueharjoittelun ohessa.  

Vanhempien ei odoteta valmentavan kehityskohteita lapsille, mutta aiheesta voi jutella lapsen kanssa: esim. miten vasemmalla jalalla pelaamien sujui tällä kertaa? Tuntuuko sinusta siltä, että olet oppinut käyttämään myös vasenta jalkaa? Mikä siinä on vaikeaa? Kun valmennus katsoo, että asetettu tavoitetaso on saavutettu, valitaan seuraava kehitettävä osa-alue. Aikajänne voi vaihdella kahdesta viikosta kolmeen kuukauteen, teemasta ja pelaajasta riippuen.

Yksilövalmennusta emme pysty antamaan, mutta uskomme, että kun pelaaja tulee tietoiseksi kehityskohteistaan, kiinnittää hän niihin erityistä huomiota. Pelaajat haluavat oppia ja näyttää meille valmentajille, että kyllä tämäkin homma hanskataan. Kehitystä tukevat valmentajien vinkit, palaute ja keskustelu pelaajan kanssa. Ja kas, yhtäkkiä pallo tottelee vasenta jalka siinä missä oikeakin.

Yhdessä eteenpäin - yksilöllisen tarpeet huomioiden!