Kausi 2020 on nyt takana ja se oli joukkueen viimeinen kausi 5vs5 maailmassa. Se aika oli mahtavaa, mutta nyt on aika astua kokonaan 8vs8 maailmaan jossa kilpailullisuus ja merkityksellisyys peleissä lisääntyy pikku hiljaa. Ero voi sinällään vaikuttaa pieneltä. Sama laji, samat säännöt vain muutama pelaaja enemmän kentällä. Mutta jo lyhyellä näkemisellä osaan itsekin sanoa että muutos pelaamiseen on todella valtava.

Kun myöhemmin mietitään mistä vuosi 2020 muistetaan, niin jokainen ymmärtää että vuosi ei ollut normaali. Mutta silti oleellista on se tekeminen mitä on pystytty tekemään. Kaudella 2019 koko joukkue pelasi noin 400 peliä. Kaudella 2020 oli tarkoitus pelata paljon enemmän, mutta lopulta juuri enempään ei päästy. Silti pelasimme paljon jokaisella tasolla. 
Harjoittelussa vedettiin talvella kolmessa vuorossa jossa yhtä vuoroa käytettiin paljon pelivuorona. Se oli osin harmillista, mutta toisaalta saimme niin sovittua vastavuoroisia pelivuoroja muiden joukkueiden kanssa. Olimme mukana myös kahdessa miniliigassa jotka olivat tasoltaan varsin hyviä. 

Maaliskuussa jouduimme pakolliselle tauolle, mutta hyvin nopeasti saimme virtuaalitreenit pyörimään. Niitä vedettiin kahdesti viikossa ja kahdella eri tasolla. Vierestä katsoneenä voin vain todeta niiden olleen todella hyviä. Itse näin toki vain yhdestä näkökulmasta treenien suorittamista, mutta siellä mentiin lujaa ja hiki lensi. Se oli todella miellyttävää seurattavaa. Toukokuussa aloimme pikkuhiljaa palailla harjoituksiin ja kesäkuussa saatiin taas lähes normaali vauhti päälle. Lisäksi mukana oli alkukaudesta muutamia juoksutreenejä, joilla varmasti myös luotiin kuntopohjaa kauden peleihin. Kesäkuussa kilparyhmän osalta alettiin siirtymään jo 8vs8 maailmaan ja miniliigat alettiin pelaamaan 7vs7 peleinä.

Tosipelit alkoivat oikeastaan kilparyhmällä heinäkuussa Helsinki Cupissa kun osallistuimme vuotta vanhempien sarjaan. Siellä joukkue koko todellisen onnistumisen ja eteni yleisestä sarjasta aina A-finaalin 8 parhaan joukkoon, mikä oli todella hieno suoritus. Matkalla kaatui mm. EPS Akatemia ja puolivälierissä laitoimme Hongan todella tiukoille ottelussa jonka Honka voitti saamallaan rankkarilla 1-0. Tuo peli olisi voinut päättyä miten tahansa.

Varsinainen turnauskausi alkoi sitten elokuussa, jossa ensin voitimme PK-35 cupissa vuotta vanhempien haastesarjan. Turnauksessa punainen hoiti hommansa hienosti ja piti maalinsa lähes puhtaana. Toiseksi viimeisessä ottelussa tuli vastaan JäPS kilpa B, jonka kanssa ottelu oli erittäin tasaista. Menimme alkuun johtoon 1-0 jo 6 minuutin kohdalla, mutta JäPS tasoitti rankkarilla nopeasti. Tasatilanteessa edettiin aina toiseksi viimeiselle minuutille, kunnes PK sai katkaistua maalivahdin pitkän avauksen, syöttö nopeasti eteenpäin ja sieltä maalin eteen, josta syntyi 2-1 voittomaali. Tämä osoittautui turnausvoiton kannalta todella ratkaisevaksi, sillä JäPS:n kanssa olisimme tasapelin myötä päätyneet turnauksessa tasapisteisiin ja he olisivat vieneet turnausvoiton yhden maalin paremmalla maalierolla. Voi sitä riemua viimeisen ottelun jälkeen, kun 2011 ikäluokan ensimmäistä turnausvoittoa Suomessa tuuletettiin kuin maailmanmestaruutta. Todellista tunnetta ja iloa ilmassa - ei voi kukaan väittää etteikö suomalaisessa junnufutiksessa olisi tunnetta mukana!

Seuraavalla viikolla kohtasimme Pingviini Cupin (7vs7) finaalissa HJK:n esiakatemian pelissä jota hallitsimme selkeästi mutta vastustaja onnistui lopulta voittamaan pelin. Tämän jälkeen syyskuun alussa eteen tuli HJK Cup joka ei mennyt meidän tavoitteiden mukaan vaan alkulohkossa koimme yllättävän tappion ja sunnuntai aamulle saimme vastaan PPJ:n joka onnistui yllättämään meidät meille vaikeassa aamupelissä ja näin ollen päädyimme vasta sijalle 5. Seuraavana viikonloppuna oli edesä sitten Syysturnaus (7vs7) ja siellä nähtiin sisuuntunut joukkue joka eteni vakuuttavasti voitosta voittoon ja Finaalissa kaatui HPS lukemin 6-0 ja koko turnauksen maalisuhde oli 25-3.

Syyskuussa punaisella oli huima vire päällä ja parhaimmillaan tuli jopa 10 ottelun voittoputki. Hieman vaihtelevalla kokoonpanolla onnistuimme erinomaisesti niin Vantaa CUPissa kuin SyysTurnauksessakin, joissa kummassakin selvittiin ilman yhtään tappioita. Myös Musta, Raita ja Valkoinen pelasivat mainot turnaukset ja oli helppo nähdä taitojen kehittyminen, erityisesti kun syyskuun lopun miniliigassa oli useampia ensikertalaisia mukana punaisten joukkueessa.

Syksyn viimeinen turnaus odottikin sitten lokakuussa Tampereella, eli Ilves Cup. Sinne joukkue lähti jo perjantaina, majoittui muutaman yön hotellissa ja tavoite oli selkeä, vain voitto kelpasi. Alkulohkossa meillä vastaan asettui TPS, Ylöjärven ilves ja FC Viikingit. Viikingit pelin alkua lukuunottamatta homma eteni todella mallikkaasti ja kolme voittoa irtosi maalisuhteella 30-4. Systeemi oli raaka ja neljästä lohkosta vain voittajat etenivät välieriin. Meillä välierissä vastaan asettui A lohkon puhtaalla pelillä ja 15-1 maalierolla hoidellut Ajax Sarkkiranta Kempeleestä. Täysin uusi vastustaja pisti meidät heti pelin alussa kovalle fyysisille koetukselle vahvojen pelaajiensa johdosta ja onnistui kampeamaan itsensä 1-0 johtoon. Peliaika oli kohtalaisen pitkä, eli 2x20 minuuttia ja meillä oli kaikkiaan neljä vaihtomiesti. Pikku hiljaa alun jännityksestä pääsimme nousemaan ja peli alkoi kääntyä meille selkeämmin ja selkeämmin kaverin väsyessä. Noin 10 minuuttia ennen loppua saimme vihdoin onnistumisen ja se vapautti peliä hieman. Varsin nopeasti sen jälkeen siirryimme 2-1 johtoon. Ja vaikka vastustaja sai vielä lopussa muutamia paikkoja, pystyimme aika helposti suojaamaan johtomme ja pääsimme finaaliin. Finaalissa vastaan asettui isäntäjoukkue Ilves jolle meillä oli kalavelkoja maksettavana HJK cupin alkusarjan niukasta tappiosta. Vaikka selkeästi meidän runkopelaajissa oli havaittavissa jännitystä, niin peli oli meillä kuitenkin hallinnasa alusta loppuun ja lopussa voittoluvut kirjattiin 3-1. Joukkue oli siis päässyt tavoitteeseensa turnauksessa.

Kauden lopulla pidimme myös avoimet treenit jota kautta meille tuli muutamia pelaajia lisää. Samalla kuten lähes aina, niin hyvissä joukkueissa tapahtuu muutoksia myös toiseen suuntaan ja mm. kaksi meidän kilpajoukkueen runkopelaajaa päätti siirtyä HJK:n akatemiaan. Toivotamme heille onnea uusiin haasteisiin ja ovi on aina auki myös takaisin kotiin. 

Pelien lisäksi joukkue osallistui mm. Masked Singer Suomen kuvauksiin muutamaan otteeseen.

Uuteen kauteen lähdettäessä joukkueen vahvuus on tällä hetkellä 64 pelaajaa. Kauden aikana on hyvin todennäköistä että pieniä muutoksia joukkueeseen tulee, mutta lähtökohtaisesti meillä on kaikki loistavasti.

Yhteenvetona voidaan tilastot kirjata seuraavasti - Tilastot ajanjaksolta 1.11.2019 - 31.10.2020
Pelitapahtumia ja turnauksia joukkueella oli yhteensä 144 kpl joissa jokaisessa oli pelejä 1-10 välillä. Kaikkiaan pelejä kertyi reilusti yli 400 kpl koko joukkueelle.
Harjoituksia oli yhteensä 119 kpl eli kaikkiaan 177 tuntia. 
Kaikkia tapahtumia joukkueella oli yhteensä 279 kpl, eli keskimäärin yli 3 tapahtumaa 4 päivässä. Tunteja kertyi n. 724 joka tarkoittaa että joukkuetoimintaa oli jollain tasolla lähes 2 tuntia vuoden jokaisena päivänä.
Kuukausimaksu oli 50 € / kk

Vuosi 2020 oli meidän joukkueelle hyvä. Vuodesta 2021 tulee vielä parempi, sillä toimintaa on kasvatettu selkeästi. Pelimaailman muuttuessa 8vs8 maailmaa, kokonaispelimäärä tulee luultavasti hieman laskemaan. Mutta se ei haittaa. Talviliiga on jo startannut, joten nähdään siis kentillä!

Sami, Jojo