Menu

Patrick Aaltonen jatkaa Punamustassa!

PK-35:n miesten edustusjoukkueen seuran vuoden pelaajaksi valittu Patrick Aaltonen jatkaa PK-35:n riveissä myös tulevalla kaudella. Viime kaudella 23 Ykkösen ottelua pelannut Aaltonen lukeutui läpi kauden Punamustien parhaimmistoon, josta myös valinta vuoden pelaajaksi kertoo omaa kieltään.

– Meillä on hyvä projekti käynnissä, joten oli helppo päätös tehdä jatkosopimus. Oikein hyvät fiilikset tulevasta. 

27-vuotias Aaltonen on totutun vaatimaton valinnastaan seuran vuoden pelaajaksi.

– Tulihan se valinta ihan puskista. Silti kun, kävin palkinnon hakemassa, niin sanoinkin, että ihan oikealle kaverille meni, Aaltonen naurahtaa.

– Mä pelasin omasta mielestä hyvän kauden, mutta joukkueena tulokset eivät olleet aivan niin hyviä, mitä olisimme halunneet. Näin ajateltuna valintaa voi pitää ihan luonnollisena.

Edustustasolla Aaltonen on PK:n lisäksi Suomessa edustanut Honkaa, HIFK:ta sekä Gnistania. Lisäksi HJK-kasvatilla on kokemusta hänen äitinsä kotimaan Thaimaan alemmilta sarjatasoilta.

Aaltosella on tilillään 19 Veikkausliigaottelua ajaltaan Hongassa, mutta Ykkösessä matseja “Patella” on tilillään jo 64 kappaletta. Aaltonen on ollut kerran mukana nousemassa Ykkösestä Veikkausliigaan ja mies haluaa tuon kokea vielä uudestaan. 

– Kyllä mä itse haluan Ykkösessä taistella kärkikahinoista ja haluan, että me pystytään taistelemaan noususta paremmin, mitä viime kaudella. Viime kausi olisi voinut mennä paremminkin, vaikka tärkeimmän, eli sarjapaikan säilytimme. Siitä lähdemme kuitenkin parantamaan. 

“Hyvin tärkeä palanen palapelissämme”

Päävalmentaja Kim Raimi kommentoi Aaltosen jatkosopimuksen syntymistä seuraavasti. 

– “Pate” oli yksi meidän luottoratsuista viime kaudella ja hän osoitti olevansa hyvin tärkeä palanen palapelissämme. Pate osoitti etenkin puolustussuuntaan kehittyneensä Ykkösen tasolla laadukkaaksi ja monipuoliseksi laitapuolustajaksi, joka ei pahemmin isompia virheitä tee. Pate operoi myös keskikentällä muutaman ottelun varsin mallikkaasti. Hänen mukanaan saamme myös pallollista osaamista tietyille kentän osa-alueille, joita priorisoimme vahvasti. Uskon, että saamme Patesta vielä enemmän revittyä irti tulevalla kaudella pallollisessa vaiheessa, hänen kyvyt siihen kyllä riittävät.

Aaltonen on totuttu näkemään Punamustien paletissa juuri laitapuolustajan tontilla, joskin viime kaudella muutamassa ottelussa hänet nähtiin myös ylempänä keskikentällä. 

– Pate ei ole suoranaisesti luontainen johtajatyyppi, mutta hän on mielestäni viimeisen vuoden aikana kasvanut myös pikkuhiljaa enemmän ja enemmän vastuullisempaan rooliin. Myös valmennustiimi pystyy hyödyntämään Paten näkemyksiä ja kokemuksia kentällä vahvemman kommunikaation kautta.

 

Punamustat kausikortit ovat myynnissä Tiketissä! Varmista paikkasi Pihliksen Wembleyllä ensi kesäksi alkaen 69,- (kampanjahinta, vuoden loppuun asti)!

 

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Yassin Adam
Jonathan Muzinga
Tommi Tainio
Patrick Aaltonen

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap