Menu

PK-35 haastaa KTP:n

PK-35:n Ykkösliigacupin kolmas ottelu pelataan maaliskuun ensimmäisenä lauantaina, kun edessä on matka Kotkaan KTP:n vieraaksi. Kamppailu käynnistyy Arto Tolsa Areenalla klo 14 ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä YouTubesta Karpot-TV:stä. Ottelu on Karpot-TV:n jäsenille suunnattu lähetys ja jäsenyys maksaa 2.99€/kk.

Punamustilla on Ykkösliigacupissa kasassa kahdesta ottelusta voitto ja tappio. Avauskamppailussa MP oli PK:ta etevämpi, mutta pari viikkoa sitten JäPS kaatui Talissa kovan taistelun jälkeen 3-2-lukemin. JäPS-ottelun jälkeen joukkue huilasi viikon ajan, ja tämän viikon alussa valmennus sekä pelaajat astelivat levänneinä takaisin treenikentälle. Ykkösliigakauden alkuun on enää noin kuusi viikkoa, eli kovaa vauhtia kauden avaus lähestyy. Se tarkoittaa myös sitä, että treenikentällä on todellakin menty into piukassa ja treenien tempo on ollut varsin korkea.

Ennen taukoa olleessa JäPS-ottelussa PK:n pelaamisessa oli hyviä elementtejä näkyvissä, mutta kehitettävää pelaamisesta edelleen löytyy.

– Viime pelissä oli jo asteittain havaittavissa useampia etenemisiä, mitä olemme harjoituskentällä painottaneet. Pystyimme kääntämään myös peliä laadukkaasti, mutta viimeisiin ratkaisuihin jäi vielä hieman tehoja piippuun. Tehtiin pelistä itselle hyvin haastava, oli kuitenkin hieno työ kundeilta nousta rinnalle ja ohi, PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi kertoi KTP-ottelun alla. 

Edelleen PK-kokoonpanossa on poissaoloja, kun KTP-ottelusta varmasti uupuvat Joni Niemi, Tuukka Andberg, Jasper Pikkuhookana sekä Tomi Kurvinen. Lisäksi JäPS-ottelussa kahden keltaisen myötä ulosajon kokenut Mustafa Beyai kärsii pelikieltoa. Positiiviselta puolelta todettakoon, että joukkueen mukaan tällä viikolla liittyneen Eero Markkasen odotetaan debytoivan Punamustassa paidassa lauantaina. 

– Poissaoloja on jonkun verran etenkin puolustuspäässä, mutta se avaa ovia taas muille kunnossa oleville, kommentoi Raimi. 

Vastustajana KTP

Veikkausliigasta viime kauden jälkeen maamme toiseksi korkeimmalle sarjatasolle palannut KTP lukeutuu ehdottomasti alkavan Ykkösliigakauden ennakkosuosikkeihin. Joukkueen päävalmentajana aloitti aiemmin apuvalmentajana toiminut Jonas Nyholm, joka on saanut avukseen Christian Sundin. Ykkösliigacupissa KTP:lle lauantain ottelu on viimeinen lohkovaiheessa. Panos on siinä mielessä selvä, että KTP ei saa Punamustille ainakaan hävitä, tuolloin joukkue ei etene Ykkösliigacupin jatkopeleihin. Voitolla KTP varmistaa jatkopaikan, tasurilla KTP:n kohtalo siirtyy muiden joukkueen käsiin. Punamustien tilanne on siinä määrin samanlainen, että KTP-ottelun häviämällä jatkopaikka on hyvin epätodennäköinen, tasurilla panokset siirtyvät ensi viikon JIPPO-otteluun, mutta voitolla jatkopaikka näyttäisi hyvinkin mahdolliselta. 

Kotkalaiset ovat tähän mennessä napanneet kolmesta pelatusta Ykkösliigacupin lohkovaiheottelusta viisi pistettä. KTP avasi turnauksen tasureilla JäPSiä ja JIPPO:a vastaan, mutta pari viikkoa sitten Ahtaajat nappasivat komean 5-1-vierasvoiton MP:stä. 

Kotkalaisten pelaajamateriaali vaikuttaa kaikin puolin erittäin laadukkaalta. Lähtökohtaisena ykkösveskarina kauteen lähtee viime kauden lopulla KäPassa Ykkösliigakasteensa saanut Maksym Zhuk. Viime kauden luottopelaajista KTP:n rosterista edelleen löytyvät muun muassa Valtteri Vesiaho, Matias Lindfors, Joni Mäkelä sekä Aleksi Tarvonen. Viime kaudella MP:ssä lainalla maaleja mättäneeltä hyökkääjältä Santeri Steniukselta varmasti odotetaan läpimurtoa nyt myös vihreävalkoisessa nutussa.

Nimekkäimmät uudet KTP-vahvistukset ovat 187:n Veikkausliigaottelun kokemuksen tuoma Mikko Sumusalo ja EIF:stä saapunut toppari Tabi Manga. Uusia lupaavia nuorisosaston pelaajia ovat Daniel Rantasen serkku Luca Weckström (Gnistan), Aleksi Tanninen (FC Honka) sekä Leo Kyllönen (Ilves). Uusimpina lisäyksinä joukkueeseen saapuivat kreikkalaisseura Kallitheasta lainalle tulleet Constantine Edlund sekä Giannis Toulgeroglou. 

– KTP on pelannut vaihtelevasti. He rakentavat selkeästi joukkuetta, jonka ainoa tavoite on voittaa sarja. KTP asettaa meille todella kovan haasteen kotikentällään, mutta heidän pelillinen sapluuna on edelleen hyvin keskeneräinen joten vaikea sanoa tarkalleen miten se vaikuttaa pelinkuvaan lauantaina. Paljon yksilötaitoa ja vauhtia joukkueesta kuitenkin löytyy, analysoi PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi lauantain vastustajaa.

Info

KTP – PK-35
La 2.3. klo 14:00
Arto Tolsa Areena, Kotka

Tiedoksi paikalle saapuville PK-35:n kannattajille, että ennakkoon otteluliput voi ostaa täältä. Kotiin jäävät Punamustat voivat seurata ottelua Karpot-TV:n Youtube-kanavalta. Ottelu on Karpot-TV:n jäsenille suunnattu lähetys ja jäsenyys maksaa 2.99€/kk.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap