Menu

PK-35 ja Reipas tasuriin Pihliksen lauantai-iltapäivässä

PK-35:n kotiavaus päättyi Reipasta vastaan varsin dramaattisten vaiheiden jälkeen 2-2-tasapeliin. 

PK-35 – Reipas 2-2 (1-0)

14’ 1-0 Valdrin Rashica
49’ 1-1 Onni Hänninen
71’ 1-2 Onuray Köse
84’ 2-2 Toshiki Makimoto

Tässä juhlitaan Valdrin Rashican ottelun avausosumaa!

Yhteenveto

Ottelun ensimmäinen nelivitonen oli kokonaisuudessaan hyvin tasainen, ja kummallakin joukkueella oli paikat iskeä pallo verkkoon. 14. minuutilla PK järjesteli paikan vasemmalta laidalta, kun Valdrin Rashica pääsi puikkelehtimaan läpi, ja hänen nostonsa pienestä kulmasta meni ohi Reipas-kassari Lauri Inkeroisen lahtelaisten maaliin. Mustafa Beyai oli vielä takatolpalla päivystämässä, mutta pallo oli ehtinyt juuri mennä jo maaliviivan yli ennen Beyain osumaa palloon.

Beyailla oli hyvä tontti myöhemmin puoliajalla tuplata PK:n johto, mutta miehen laukaus läheltä liiteli selvästi yli. Reippaan kenties paras paikka oli Lassi Forssilla, joka pääsi ampumaan vaparista hyvästä paikasta, mutta miehen laukaus liiteli yli maalin.

Lahtelaisvierailija tuli hyvin ottelun toiselle nelivitoselle, ja heti 49. minuutilla tasoitusmaali näki päivänvalon. Onni Hänninen sai pallon oikealta laidalta boksiin ja hänen tarkka laukauksensa etunurkasta tasoitti ottelun. PK-35 sai luotua tasatilanteessakin painetta Reippaan päätyyn, mutta maalipaikoille pääsy oli hankalaa. 71. minuutilla Reipas katkaisi PK:n hallintajakson siirtymällä ottelussa johtoon. Oikealta laidalta tulleen hyökkäyksen päätteeksi Onuray Köse tuli toisesta aallosta tilanteeseen mukaan vasemmalta, ja hän laukoi pallon vastustamattomasti ohi Felix Ferahyanin

PK lähti takaa-ajoon, ja vaihdosta kehiin tullut Kevin Ingoli varsinkin toi lisää terävyyttä PK:n kärkiosastolle. Reilut kymmenen minuuttia Reippaan johtomaalista, Punamustat näyttivät vielä sitkeyttään nousemalla tasatilanteeseen. Pallo jäi elämään boksiin keskityksen jälkeen, ja kakkospallon laukoi Toshiki Makimoto voimalla verkon perukoille, ja ottelu oli jälleen tasan.

Punamustat halusivat tehdä vielä voittomaalin otteluun, ja tätä myöten myös vierasjoukkue Reipas pääsi ottelun loppuhetkillä pariin otteeseen hyvään vastaiskuun. Lisäajan aivan loppuhetkillä joukkueista se oli kuitenkin PK, jolle avautui vielä mahdollisuus voittoon. Jälleen yhden Yassin Adamin hyvän haaston jälkeen oikealta laidalta, pallo osui Onuray Kösen käteen ja Mikko Leino näytti tilanteesta rangaistuspotkua. Valdrin Rashica asteli pallon taakse, ja ampui matalan kudin oikeaa alanurkkaa kohden, mutta Lauri Inkeroinen Reippaan maalilla luki kosovolaisen aikeet erinomaisesti, ja koppasi pallon haltuunsa. 

Näin kauden ensimmäinen Viipurin derby päättyi 2-2-lukemiin.

Toshiki Makimoto oli aktiivisella pelipäällä läpi koko ottelun.

Kommentit

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi kommentoi ottelua seuraavin sanoin.

– Joukkue osoitti luonnetta, se on oleellisin asia tässä vaiheessa itselleni. Nousimme jälleen kerran vaikeasta tappiotilanteesta viimeisen kympin aikana siihen tilanteeseen, että olemme yhden rankkarin päässä kolmesta pisteestä. Siinä mielessä on vaikea olla pettynyt joukkueeseen. Totta kai meidän on kuitenkin mietittävä miksi olemme itsemme sekä HIFK:ta, että Reipasta vastaan asettaneet hyvin hankalaan tilanteeseen.

– Harmittaa etenkin se, että olemme puolustaneet ns. cutback -syötöt todella laadukkaasti koko vuoden ja nyt Reipas iski niistä kahdesti.

– Loimme riittävän määrän uhkaa organisoiduista hyökkäyksistä, tilanteenvaihdoista sekä myös erikoistilanteista. Pääsimme muun muassa neljä kertaa yrittämään kulmapotkuista ykköspalloon hyvältä sektorilta, mutta laatu puuttui viimeistelystä. Samoin olimme hyvin usein vastustajan epäorganisoidun puolustuslinjan edessä syvällä, mutta emme ihan pystyneet tehokkaasti tilanteita ratkaisemaan eduksemme. Lopussa pyrimme suhteellisen hyökkäysvoittoisten vaihtojenkin kautta tekemään kaikkemme, että pisteet jäävät Pihlikseen, saatiin haluttu lopputulema rankkarin muodossa, mutta tänään sekään ei riittänyt voittoon asti.

– Annettiin mielestäni turhaan Reippaan roikkua tänään mukana 1-0 tilanteessa, kun meille tarjottiin hopealautasella toista maalia, tiedettiin kuitenkin heidän yläkerran pelaajien vaarallisuus ja kyky tuoda joukkue mukaan peliin yksittäisistä tilanteista jos suorittaminen vähänkään herpaantuu. Reipas on laadukas joukkue tämän päiväisellä kokoonpanolla Kakkoseen etenkin hyökkäyssuuntaan, sen saimme tänään huomata.

– Jatketaan sisuuntuneena kohti ensi viikkoa ja Lappeenrannan reissua.

PK-35 Kokoonpano

Felix Ferahyan – Samuel Vuohtoniemi, Tomi Kurvinen, Eero Karjalainen, Otto Kouva (84’ Florian Troni) – Xhevdet Gela (84’ Ayuub Abdi), Tommi Tainio (63’ Oskari Kekkonen), Toshiki Makimoto – Valdrin Rashica, Yassin Adam, Mustafa Beyai (77’ Kevin Ingoli).  

PK-35 jatkaa kauttaan Lappeenrannassa ensi lauantaina PEPO:a vastaan. Ottelu pelataan Amiksen tekonurmella klo 17 alkaen.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap