Menu

PK-35 kaatoi EPS:n – kausi huipentuu Ykkösliigan karsintojen finaaliin

Ykkösliigan karsinnat käynnistyivät viiikonloppuna, kun kahdessa välieräottelussa ratkaistiin Ykkösliigan karsintafinaalin joukkueet. Lauantaina JIPPO voitti omassa ottelussaan OLS:n jännittävien vaiheiden jälkeen rangaistuspotkukilpailussa. Sunnuntaina PK kaatoi Pihliksen mukavassa syyspäivässä EPS:n 2-1-lukemin. Ykkösliigan karsintafinaalit käynnistyvät ensi lauantaina Pihliksessä.

PK-35 – EPS 2-1 (1-0)
33′ 1-0 Shunta Uchiyama
51′ 1-1 Ayuub Ahmed-Nur rp.
78′ 2-1 Eero Karjalainen

Sunnuntain Pihlikseen oli saapunut todella hienosti, yli 800 katsojan verran, kotimaisen jalkapallon ystäviä jännittämään Ykkösliigan karsintojen välieräkamppailua PK:n sekä Kakkosen tämän kauden ison yllättäjän EPS:n välillä. PK aloitti ottelussa niskan päällä, kun vierasjoukkue EPS oli saapunut Pihlikseen suhteellisen passiivisena. Espoolaiset puolustivat kuitenkin omaa boksiaan varsin hyvin, ja vaarapaikoille Punamustat eivät liialti päässeet.

Puolen tunnin kohdalla Pihlikseen tuli kova raekuuro, joka muutamaa minuutti alkamisensa jälkeen päättyi PK:n johto-osumaan. Shunta Uchiyama pääsi kurittamaan viime kauden seuraansa ja japanilaisen kauden kuudes osuma vei PK:n johtoasemaan. Avausmaalin jälkeen ottelu tasaantui ja myös EPS pääsi hieman paremmin kamppailuun mukaan, mutta suurempia tilanteita ei enää avausjakson loppupuolella nähty.

EPS hyökkäsi tiukasti kiinni ottelun toiselle nelivitoselle ja PK oli vaikeuksissa saada omaa peliään käyntiin. Vierailijoiden paine palkittiin rangaistuspotkulla jo suhteellisen nopeasti toisen jakson alkuun ja aiemmin urallaan myös PK:ta edustanut, huippukautta pelaava, Ayuub Ahmed-Nur tälläsi pallon 11 metristä verkon perukoille ohi Joni Niemen.

Vähitellen tasoitusmaalin jälkeen pelin painopiste jälleen alkoi kääntymään PK:n eduksi, vaikka EPS:llä oli myös muutama mahdollisuus johtomaalin tekoon. Reilu kymppi ennen loppua PK sai hyvästä paikasta vapaapotkun, ja pallon taakse asettui Xhevdet Gela. Seveltä tuli laatupallo boksiin, johon pallo jäi elämään ja lopulta kaikkien aikojen lahtelainen Eero Karjalainen pääsi jälleen tuikkaamaan pallon maaliin ja PK:n johtoon.

Johtomaalin jälkeen hyvin latautuneella EPS-joukkueella alkoi keittämään yli. Tauolla kentällä tullut Mourad Amehri näki 82. minuutilla toista kertaa keltaista korttia ja vielä lisäajallakin Azhar Al Aboodi puhui itsensä ennen aikaisesti suihkuun. Espoolaiset saivat vielä luotoa pientä painetta lopussa, mutta PK hallitsi boksinsa ja loppulukemat olivat lopulta 2-1 PK:n eduksi!

Kommentit

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi oli luonnollisesti ylpeä joukkueestaan.

– Tiedettiin millä alueilla EPS on vaarallisimmillaan ja millä alueilla meillä on etu vastustajaan. Mielestäni pelaajat ymmärsivät tämän erittäin hyvin ensimmäisellä puoliajalla ihan lopun hyvän olon tunnetta lukuun ottamatta ja pystyimme rytmittämään hyvin pallon siirtymistä alueille missä tiesimme ettei EPS pääse pelaamaan vahvuuksillaan. Ja niinä yksittäisinä hetkinä kun pallo oli heidän vahvuusalueillaan, pystyimme kollektiivisesti toimimaan erinomaisesti.

– EPS:n valinta viiden linjasta helpotti meitä ottamaan kontrollin ottelusta ja siirtämään painopisteen alueille mistä tiesimme että EPS:n on vaikea meitä satuttaa. He olivat tiiviinä, emmekä mekään alussa halunneet ottaa turhia riskejä, mutta samaan aikaan he antoivat meille avaimet käteen ja hyödynsimme sen hienosti pelatulla maalilla.

– Toisen jakson alku oli meille hieman hankala. EPS pääsi vähän halvalla tasoihin ja heillä oli pieni momentum sen jälkeen. Pelimme oli jollain tavalla rikkonaista, mutta pidimme pään pinnalla väkisin haasteista huolimatta.

– Peli tasoittui lähemmäs 70 minuuttia. Lopussa hyvin oleelliseksi asiaksi nousi henkinen kantti, sekä yksittäisten, tällä kertaa erikoistilanteen, tilanteiden kääntäminen itselle. Lopulta meillä kesti pää paremmin juuri silloin kuin piti ja se on mielestäni ollut tämän joukkueen vahvuus kauden alusta. Loistavaa työtä joukkueelta läpi kauden, mutta eritoten tänään ratkaisuhetkillä.

Ykkösliigan karsintafinaalissa vastassa JIPPO

Tämän Kakkosen kauden kaksi parasta joukkuetta, PK-35 ja JIPPO, ottavat mittaa toisitaan kaksiosaisessa Ykkösliigan karsintafinaalissa. Maanantaina varmistui myös otteluaikataulu, joka on seuraava.

La 21.10. klo 14 PK-35 – JIPPO @ Algeco Areena
La 28.10. klo 14 JIPPO – PK-35 @ Mehtimäen Tekonurmi

Otteluparin voittaja nousee Ykkösliigaan, häviäjä pelaa kaudella 2024 Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösessä.

Liput lauantain otteluun tulevat myyntiin mahdollisimman pian.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap