Menu

PK-35 kaatoi JäPSin!

PK-35:n harjoitusotteluiden kausi jatkui lauantai-iltana Talissa, kun Ykkösliigakauteen PK:n tavoin valmistautuva JäPS saapui Helsinkiin. Punamustilta nähtiin yksi treenikauden ehjimmistä otteluista, ja loppunumerot Talissa kirjattiin 4-1. Ottelussa pelattiin kenttävuoron lyhyyden takia vain 85 minuuttia, avausjakso oli 40 minuuttinen ja toinen jakso täydet 45 minuuttia. 

PK-35 – JäPS 4-1 (1-0)

7’ 1-0 Mohamed Lassoued

JäPSin Veka Ketoselta tuli PK:n paineen alla karkea harhasyöttö suoraan Mohamed Lassouedin jalkaan. Lassoued otti pallon haltuunsa ja viimeisteli pallon varmasti ohi JäPS-veskari Joona Tiaisen. 

50’ 1-1 Herkko Kuosa

Lukuisten vaihtojen jälkeen PK:n pelaaminen hieman sekoittui toisen jakson alussa, ja JäPS pääsi kuittaamaan tasoitusmaalin. Noah Kaijasillan kulmapotku pomppi takatolpalle asti Herkko Kuosan jalkaan ja nuoren taiturin laukaus luikahti etunurkasta sisään ohi voimattoman Viljalan. 

52’ 2-1 Hiroki Nekado

PK ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan palasi johtoasemaan heti seuraavasta hyökkäyksestä. PK tuli vasemmalta laidalta, mutta syöttö vauhdissa olleelle Tiquinholle jäi hieman taakse, mutta brassi pääsi kuitenkin palloon käsiksi. Lyhyt tsekkaus boksiin ja Tikiltä tuli millintarkka syöttö toisesta aallosta mukaan tulleelle Hiroki Nekadolle, joka puttasi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan oikeaan alanurkkaan.

69’ 3-1 Eero Markkanen

Punamustilta nähtiin kaunis vastaisku, kun Tiquinho laitettiin vasemmalta laidalta vauhtiin. Tiki nousi boksin liepeillä ja pelasi pallon vauhtiin kovaa tilanteeseen tulleelle Eero Markkaselle, jonka ensimmäinen tatsi oli loistava ja toisella tatsillaan “Erzi” laittoi pallon takanurkkaan. Kaunis osuma oli Markkasen PK-uran ensimmäinen. 

84’ 4-1 Tiquinho

Vielä ottelun lopussa kaksi maalia alustanut Tiquinho pääsi maalin makuun, kun häneltä nähtiin 20:sta metristä kermainen laukaus vasempaan ylänurkkaan, ja Tikin viime kauden joukkuetoveri Joona Tiainen JäPS-maalilla pystyi vain ihastelemaan laukausta katseellaan. 

Yhteenveto

PK:lla oli kaikki mahdollisuudet tehdä muutama maali enemmänkin avausjakson aikana, mutta Joona Tiaisen vahva torjuntavire ja PK:n heikomman puoleinen viimeistely pilasi nämä suunnitelmat. Vahvan prässin kautta läpiajoon pääsivät vuorollaan Mohamed Lassoued sekä Richard Florent, joiden yritykset Tiainen torjui. Florentin yrityksestä tuli vielä jatkopallo Lassouedin saatavilla, ja hänen piti vain päättää viimeisteleekö pallon oikeaan vai vasempaan nurkkaan, mutta päätös vetää keskelle ja päin ainoaa pallon ja maalin välissä ollutta pelaajaa (Veka Ketonen) ei ollut voittava. Aktiivisesti kentällä esiintyneellä Lassouedilla oli kaksi muutakin laukaisupaikkaa, mutta molempiin laukauksiin Tiainen esitti erinomaiset reaktiotorjunnat. 

JäPSillä oli avausjaksolla muutama paikka maalintekoon, mutta Ville Viljala nappasi pari hyvää koppia PK-maalilla.

Seitsemän vaihdon myötä PK:n peli hieman sekoittui toisen jakson alussa ja JäPSin tasoitusmaali tuli joukkueen tietynlaisen painejakson päätteeksi. JäPS piti palloa kotijoukkuetta enemmän jälkimmäisen nelivitosen aikana, mutta aivan a-luokan paikoille järvenpääläisten oli hankalaa päästä. Aktiivisesti esiintynyt Linus Rönnberg aiheutti laidallaan eniten harmaita hiuksia PK-puolustukselle, mutta entinen TPS-pelaaja ei kuitenkaan pystynyt henkilökohtaista kuparistaan rikkomaan.

JäPSillä alkoi näkymään lopussa myös pientä turhautumista, ja japanilaiskeskikenttäpelaaja Yusuke Sasabe nappasi toisen keltaisen kortin ja ulosajon PK:n nopean hyökkäyksen keskeyttämisestä. 

Kokonaisuudessaan PK:n peliesitys oli varsin vankka, ja tästä on ehdottomasti hyvä jatkaa kohti Ykkösliigacupin välierää.

PK-35 Kokoonpano

Ville Viljala – Samba Sillah (41’ Christian Oti), Liam Lokake (60’ Tuukka Andberg), Jasper Pikkuhookana, Otto Kouva (41’ Karo Räsänen) – Richard Florent (41’ Juta Nakanishi), Ayuub Abdi (41’ Shunta Uchiyama), Xhevdet Gela (41’ Hiroki Nekado) – Mohamed Lassoued (41’ Tiquinho), Foday Manneh (41’ Eero Markkanen), Yassin Adam. 

Kommentit

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi oli tyytyväinen lauantain ottelun antiin.

– Saatiin vähintään 45 minuuttia kaikille muille paitsi Tuukka Andbergille sovitusti vähän vähemmän. Se oli todella tärkeä asia tämän tapahtuman suhteen. 

– Joukkueesta löytyy osaamista runsaasti, joka on valmentajalle tietenkin erinomainen lähtökohta. Peluutimme 18 pelaajaa tasaisesti ja meiltä puuttui vielä sen lisäksi ainakin kuusi tai seitsemän hyvää pelaajaa, jotka voisivat kuka tahansa pelata avauksessa. Pystyimme silti olemaan koko ottelun selvästi kuskin paikalla, vaikka JäPS ajoittaista vaaraa pystyikin luomaan erikoistilanteista ja keskityksistä.

– Loimme lukuisia huippupaikkoja riistoista ensimmäisellä puoliajalla, mutta Joona Tiainen seisoi päällään maalillaan meidän läpiajojen ja huippupaikkojen edessä. Loppupeleissä pidettiin kuitenkin pää kylmänä, liikutettiin palloa riittävän laadukkaasti luodaksemme laadukkaat maalipaikat, puolustettiin oma alue ja boksi riittävän hyvin ja saatiin myös tulos mukaan.

 

Kausi lähestyy ja edessä on enää vain muutama ottelu ennen Ykkösliigakauden alkua. Lauantaina jatketaan Ykkösliigacupin välierän merkeissä, kun SJK Akatemia matkustaa Pihlikseen. Vaikka Helsingin katukuvaan tuli viikonlopun aikana lunta, tilanne Pihliksessä pelaamisen suhteen näyttää hyvältä. Ottelu pelataan siis Algeco Areenalla lauantaina 23. maaliskuuta klo 14. Tervetuloa!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap