Menu

PK-35 kaatoi JäPSin 

Punamustien Ykkösliigacup jatkui sunnuntaina, kun Järvenpään Palloseura matkasi Talin Jalkapallohalliin. Joukkueiden välillä nähtiin todella vauhdikas ottelu, jossa kummallakin oli omat mahdollisuutensa, mutta lopulta PK oli joukkueista se, joka voiton ottelusta vei.

PK-35 – JäPS 3-2 (1-2)

25’ 1-0 Tiquinho

Ex-PK-pelaaja Noah Kaijasilta menetti pallon keskialueella, kun Joao Costa ryösti pelivälineen miehen jalasta. Nopeassa vastaiskussa Costa syötti pallon vasemmalta mukaan tulleelle Tiquinholle, jolta nähtiin komea liike keskustaan ja hieno kuti takanurkkaan ohi Janne Laihon.

34’ 1-1 Irfan Sadik

PK:n vahva painejakso päättyi JäPSin nopeaan iskuun. Kaijasilta tuli vahvasti oikealta laidalta läpi ja hänen tarkka keskityksensä löysi vapaaksi maalin edessä jääneen Irfan Sadikin, jolla oli helppo työ tasoittaa ottelu. 

37’ 1-2 Roope Autio

JäPS siirtyi nopeasti ottelussa johtoon, kun lyhyen kulman päätteeksi Kaijasillan keskitys löysi JäPS-toppari Roope Aution, joka puski pallon ohi Ville Viljalan. 

58’ 2-2 Daniel Rantanen

Daniel Rantasen kova vapari reilusta 20 metristä yllätti Janne Laihon, joka sai laukaukseen kättä väliin, mutta veto oli sen verran voimakas, että pallo meni käsien välistä verkon perukoille. 

68’ 3-2 Daniel Rantanen

Ja kymmenen minuuttia edellisestä ja taas helisee vaparista. Tällä kertaa noin 30 metristä Rantanen ampuu kovaa ja pallo pomppaa juuri ennen Laihoa, joka ei tällä kertaa saa edes kättä väliin ja pallo menee vastustamattomasti takanurkkaan.

Yhteenveto

Tapahtumia tässä Ykkösliigacupin 2. kierroksen ottelussa todellakin riitti. Otteluhan olisi voinut päättyä maalipaikkojen perusteella vaikka 6-6, sen verran kumpikin joukkue paikkoja jätti käyttämättä. Kamppailu alkoi melko tasaisissa tunnelmissa, 8. minuutin kohdalla 20 sekunnin sisällä nähtiin kummassa päässä laatupaikat, mutta Viljala ja Laiho ottivat hyvät torjunnat.

JäPS sai reilun kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen kovan paineistusjakson, josta PK selvisi kuivin jaloin kovalla puolustuspään tahdolla ja hieman onnellakin. Irfan Sadikilla oli avausmaalintekoon parikin paikkaa, mutta toinen yrityksistä meni ohi ja toisen PK-puolustus putsasi maaliviivan tuntumasta. Justus Holopaisella oli oma mahdollisuutensa huolimattoman PK:n pallollisen pelaamisen jälkeen. Noin puolentoista minuutin aikana tapahtuneisiin tilanteisiin mahtui myös Yusuke Sasaben tolppalaukaus. 

PK:n avausmaalin jälkeen koitjoukkueella oli parikin paikkaa lisäosumiin, joista paras siunaantui läpi päässeelle Tiquinholle, mutta brassin viimeistely meni ainoastaan sivuverkon puolelle. JäPSin tehominuuttien jälkeen myös nähtiin Tomi Kurvisen hieman ohi mennyt laukaus sekä Tiquinho pääsi kertaalleen jo ohi kauas tulleen Janne Laihon, mutta Jonathan Dunyin toimi järvenpääläisten pelastavana enkelinä alimpana pelaajana.

Toinen puoliaika mentiin hieman rauhallisemmin, mitä ensimmäinen nelivitonen. PK-kippari Tomi Kurvinen oli lähellä tasoitusmaalia, mutta Laiho venyi hänen puskuunsa hyvään torjuntaan. PK:n käännettyä ottelun, JäPS sai luotua vaaraa jonkin verran, mutta aivan A-paikoille ei joukkue päässyt yhtä tehokkaasti mitä ensimmäisellä jaksolla.

Lopussa Mustafa Beyai lensi vielä toisella keltaisella ulos, kun hän keltainen kortti alla potkaisi pallon vihellyksen jälkeen kauas pois. PK lopulta pystyi kovan taistelun jälkeen pitämään johdon loppuun asti ja Ykkösliigacupin ensimmäinen voitto kirjattiin tilastoihin.

PK-35 Kokoonpano

Ville Viljala – Samba Sillah, Tomi Kurvinen (58’ Frankline Okoye), Jasper Pikkuhookana, Karo Räsänen (58’ Liam Lokake) – Hiroki Nekado (46’ Juta Nakanishi), Daniel Rantanen (72’ Daniel Rantanen), Joao Costa (72’ Xhevdet Gela) – Foday Manneh, Tiquinho (84’ Mohamed Lassoued), Yassin Adam (46’ Mustafa Beyai (ua 90+4).

Kommentit

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi kommentoi ottelua seuraavin sanoin.

 – Pelin alku oli jälleen aika kaoottinen ja hermostunut syystä tai toisesta. Selvittiin kuivin jaloin, vaikka rehellisyyden nimissä siihen tarvittiin myös tuuria. Puoliajan edetessä saimme paletin kasaan paremmin, mutta muutama pehmeästi puolustettu tilanne kostautuu tällä tasolla nopeasti. Oli meilläkin toki omat mahdollisuutemme 3-4 maaliin ensimmäisellä puoliajalla.

– Pystyimme kääntämään tänään pelin lopulta monen pienen asian summana. Pelikovuus parani huomattavasti toiselle puoliajalle, saimme sitä kautta rikottua JäPS:n hyökkäämisen rytmiä ja pääsimme itse rytmittämään peliä paremmin. Olen tyytyväinen jälleen joukkueen sitoutumiseen. Meiltä löytyi pelikovuuden kohentumisen lisäksi myös laadukasta erikoistilanneosaamista, sekä alituista uhkaa vastustajan viimeistä linjaa vastaan, joilla näitä pelejä lopulta käännetään.

PK-35:n joukkue jää nyt viikon mittaiselle tauolle ja jengi palaa takaisin harjoituskentälle maanantaina 26. helmikuuta.

– Nyt pelaajat saavat pienen ansaitun hiihtolomaviikon loman, sen jälkeen palaamme taas sorvin ääreen ja lähdemme työstämään asioita positiivisin mielin eteenpäin.

 

PK-35:n ottelut Ykkösliigacupissa jatkuvat maaliskuun kahtena ensimmäisenä viikonloppuna, kun edessä on vierasreissut Kotkaan ja Joensuuhun.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap