Menu

PK-35 matkaa Lappeenrantaan lauantaina

Punamustat laittavat bussin nokan lauantaina kohti Lappeenrantaa, jossa vastaan astelee PK:n tavoin sarjaporrasta alemmaksi Ykkösestä kaudeksi 2022 tippunut PEPO. Ottelu pelataan Sammonlahden nurmikentällä klo 17 alkaen.

Reipas-ottelu nollattu ja katseet vahvasti tulevassa

PK-35 avasi kotikautensa viime lauantaina, kun Lahden Reipas saapui Pihlikseen. Tasaisessa koitoksessa molemmilla oli omat paikkansa iskeä voittoon tarvitut osumat, mutta lopulta vääntö päättyi pistejakoon 2-2-lukemien ollessa taululla kamppailun päätteeksi.

Päävalmentaja Kim Raimi toteaa, että Reipas-ottelu on käyty läpi ja sieltä hyvät asiat on poimittu mukaan kohti tulevaa mentäessä.

– Reipas-ottelu on analysoitu ja sieltä on nostettu oleellisimmat pointit esiin. Pelaajat tietävät mitkä asiat toimi ja missä asioissa haluamme onnistua jatkossa vielä paremmin. Lähdettiin vähän turhaan kilpailemaan Reippaan kanssa tietyissä asioissa, joissa myös he ovat vahvoja.

PK-35 hallitsi ottelun avausjaksoa, ja Valdrin Rashican avausmaalin lisäksi lisäosumatkaan eivät kaukana olleet. Toisella nelivitosella Reipas pääsi ottelussa tasoihin ja meni ohikin, mutta Toshiki Makimoton tasoitus 84. minuutilla tasasi puntit. 

– Nousimme myös todella vahvasti lopussa pelin päälle ja vaikka lopulta hävisimme toisen puoliajan, niin olimme myös sen aikana selvästi useammin vaara-alueilla kuin Reipas. Etenimme organisoidusti alueille mistä pelit usein ratkaistaan. Tasapainottamiseen ja oman alueen puolustamiseen tarvitaan vielä hieman parempaa valmiutta.

Joukkueella on allaan ehjä harjoitusviikko, josta on hyvä lähteä ponkaisemaan kohti tulevaa. 

– Emme ole jääneet murehtimaan tasapeliä hetkeksikään. Pelaajat ovat ottaneet valmennustiimin infot vastaan erinomaisesti ja uusi viikko on mennyt erittäin positiivisissa merkeissä. Joukkueesta huokuu tällä hetkellä tietyt voittamiseen vaadittavat elementit. Lähdemme Lappeenrantaan levollisin mielin, mutta totta kai myös vähän ärsytettynä.

Vastustajana PEPO

Lauantain vastustaja PEPO oli viime kaudella Ykkösessä ilkeä vastustaja Punamustille, kun kolmessa keskinäisessä ottelussa pisteet menivät lappeenrantalaisten hyväksi 7-1. Toukokuussa Pihlajamäessä PEPO kävi ryöstöretkellä, kun kamppailu päättyi 2-1-vierasvoittoon. Heinäkuussa Lappeenrannassa PK oli pitkiä aikoja voitossa kiinni, mutta ottelun viimeisestä tilanteesta Roope Huhtala puski PEPO:n tasoihin ja ottelun loppulukemiksi kirjattiin 3-3. Alemman loppusarjan taistossa PK:n putoaminen käytännössä varmistui, kun Kimpisen syysillassa PEPO oli 4-2-lukemin parempi. 

Kauden päätteeksi myös PEPO tippui sarjaporrasta alemmas, ja jos PK:ssa on ollut paljon muutoksia, niitä on tapahtunut jopa vielä enemmän Lappeenrannassa. Helmikuussa PK höykytti täysin keskeneräistä PEPO:a 8-0-lukemin Imatralla pelatussa harjoitusottelussa, mutta tuosta ottelusta sen suurempia johtopäätöksiä on enää turha vetää. 

PEPO:n päävalmentajaksi siirtyi monessa helsinkiläisessä joukkueessa aiemmin vaikuttanut, viimeiset kolme kautta AC Oulun valmentajana toiminut, Teemu Tavikainen. PEPO:n lähtökohtaisena ykköskassarina toimii Jirko Sorsa, mutta miehen poissa ollessa maalia on vartioinut Niko Pienmunne. Lappeenrantalaisten joukkueeseen jatkuvuutta tuovat muun muassa laitapuolustaja Arttu Kotanen, laitakiitäjä Samu Suoraniemi, Markus Koistinen sekä nuorisopuolen edustajat Juho Enbuska ja Petrus Eskelinen.

Tavikaisen joukkueeseen on tuotu muutamia paluumuuttajia, joista eittämättä kovin nimi on MP:ssä viime vuodet Ykkösen parhaimpiin keskikenttäpelaajiin kuulunut Jonathan Dunyin. Lisäksi keskikenttäpelaajat Alex Oikkonen sekä Aleksi Ikonen, ja hyökkääjä Francisco Torres ovat palanneet Lilapaitaan. Uusia kasvoja Suomen kentillä ovat kanadalaissaksalainen toppari Mele Temguia, kauden avauksessa loukkaantunut kolumbialainen keskikenttäpelaaja Nicolas Murcia, Antigua ja Barbudalta tuleva Ronaldo Flowers sekä argentiinalaishyökkääjä Pablo Stupiski.

Kautensa kahdella tappiolle Reipasta (1-3) sekä JIPPO:a (1-2) vastaan avannut PEPO teki myös farmisopimuksen täksi kaudeksi Veikkausliigassa pelaavan KTP:n kanssa, josta lainapelaajia voi hypätä joukkueen matkaan. Kauden ensimmäisissä peleissä KTP-lainoina lappeenrantalaisten mukana ovat olleet kovapotkuinen toppari Miska Rautiola, vikkelä laituri Natnael Ishii, Matias Paavola ja Anttoni Huttunen.

Odotukset matsiin

Lauantain ottelun alkuperäisenä pelipaikkana ollut Kimpisen Stadion ei ole vielä pelikunnossa, jonka johdosta PEPO siirsi ottelun Amiksen tekonurmelle. Pelipaikka muuttui kuitenkin vielä kertaalleen kamppailun alla PEPO:n toimesta, ja lauantaina pisteistä taistellaankin Sammonlahden nurmikentällä. Samaisessa paikassa, mutta tuolloin viereisellä tekonurmella, PK juhli nousua Ykköseen kauden 2020 keskinäisessä ottelussa lokakuussa.

– Peli pelataan luonnonnurmella, jonka kunto on täysi arvoitus meille, mutta valmistautua pitää kaikkeen mahdolliseen. En usko, että alusta tulee ihmeellisemmin vaikuttamaan meidän mahdollisuuksin menestyä ottelussa.

PEPO hyökkää varmasti hyvin ahneena PK:n kimppuun kotiavauksessaan kahden tappion rasittamana ja mitään ei tule Punamustat saamaan ilmaiseksi ottelussa.

– PEPO:n kausi on alkanut tuloksellisesti heikosti ja paine voittaa heillä on kotiyleisön edessä iso. Heillä on ehdottomasti laadukkaita yksilöitä tälle tasolle ja vahvoja jaksoja kummankin jo pelatun pelin sisällä, joten kovaa koitosta odotamme.

Kokoonpanotilanne

Viime vuodelta jääneet pelikiellot on nyt kuitattu, ja Punamustat pääsevät matkaamaan vahvalla nipulla Lappeenrantaan.

– Saadaan Alieu (Ceesay) ja Richie (Florent) mukaan kokoonpanoon pelikielloista. Muuten uusia vammoja ei ole tullut viime ottelun jälkeen, joten hyvistä asemista päästään liikkeelle kohti Lappeenrantaa.

Shunta (Uchiyama), Nikke (Jokiniemi) ja Rafa (Lehtonen) kuntoutuvat hyvää vauhtia ja toiveissa on että joku/jotkut heistä olisivat käytettävissä jo viimeistään Joensuun reissulla 27.5.

Info

PEPO – PK-35
Lauantaina 13.5. klo 17
Sammonlahden nurmi

PK-35 pelaa seuraavan kotiottelunsa aikaisemmasta tiedosta poiketen jo helatorstaina 18. toukokuuta, kun Futura saapuu Pihlikseen. Osta lippusi Tiketistä!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap