Menu

PK-35 matkustaa lauantaina Joensuuhun

Joillekin se on ‘Sydänten derby’, useimmille ihan tavanomainen JIPPO – PK-35. Joka tapauksessa Punamustat tekee kauden pisimmän vierasreissunsa lauantaina, kun bussin nokka laitetaan kohti Joensuuta. Kauden 2021 Ykkösen kaudelta tuttu JIPPO isännöi PK:ta lauantaina 27. toukokuuta Mehtimäen tekonurmella klo 16 alkaen. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Karjalaisen verkkosivuilta. 

Paluu voittokantaan tapahtui Futuran kustannuksella

Punamustat nappasivat kauden ensimmäisen kotivoittonsa viime viikon torstaina, kun porvoolainen Futura jäi PK:n jyrän alle loppulukemien ollessa 6-1. Kevin Ingoli sekä Mustafa Beyai iskivät pari maalia mieheen, jonka lisäksi Alieu Ceesay ja Tommi Tainio iskivät kauden avausosumat. Mainitsemisen ansaitsee myös Xhevdet Gelan kolmen maalisyötön matsi.

Futura-ottelu on luonnollisesti jo käsitelty, mutta varsin hyvillään päävalmentaja Kim Raimi tuon ottelun annista oli.

– Saimme heti alusta hyvän ja vapautuneen, mutta samalla myös ammattimaisen otteen kentälle. Sitä painotettiin erityisesti.

– Joukkueen yhtenäisyys ja kemia on ollut erinomainen läpi talven ja haastavienkin pelien, mutta oleellista on että saamme sen käännettyä myös tietynlaiseksi voimavaraksi ja voittamisen mentaliteetiksi kentälle peleihin. Siinä mielessä Futura-peli oli meille hyvä ponnahduslauta jatkoa ajatellen.

Mitään isoja muutoksia ei otteluun valmistautumisessa tehty, mutta painoitetuissa asioissa joukkue Futuraa vastaan onnistui.

– Emme sinällään muuttaneet mitään rakenteellisesti, mutta teimme pelaajavalintoja muutama avainasia mielessä ja saimme vastinetta kaikille toivottaville asioille. Kundeilta laadukasta sitoutumista. Kun teet kaikki pienet asiat vähän huolellisemmin, kokonaisuus paranee huomattavasti.

Vastustajana JIPPO

PK:lla on lauantaina edessään kova haaste. Pitkä bussimatka ja siihen liittyvät asiat tuovat ihan omat mausteensa päivään, mutta pääotatus tietenkin nähdään kentän puolella. Lauantaina Punamustien isäntänä toimii Joensuun ykkösfutisseura JIPPO. Kauden alla JIPPO:a sekä PK:ta ennakoitiin sarjan kärkipäähän, ja matsiin joukkueet lähtevätkin sarjassa peräkkäisiltä sijoilta. JIPPO majailee neljän ottelun jälkeen sarjassa toisena kymmenellä pisteellä, PK on kolmantena kolme pistettä perässä.

Viime kaudella A-lohkossa KäPan jälkeen toiseksi sijoittunut ryhmä vaihtoi valmentajaansa talvella, kun Antti Okkonen poistui HIFK:hon ja hänen saappaisiinsa tuli Mikko Hallikainen. Kuten jo todettua, ensimmäistä kertaa edustustasolla päävastuussa olevan Hallikaisen joukkueen kausi on alkanut hyvin. Toistaiseksi ainoassa kotiottelussa JIPPO kaatoi PEPO 2-1-lukemin, ja kolmesta vierasottelusta on kertynyt mukiinmenevä seitsemän pisteen saldo. Kauden avauksessa kaatui NJS 1-0, viime viikolla PKKU 2-1, ja ainoa pistemenetys tuli Porvoossa Futuraa vastaan, jossa päädyttiin maalittomaan lopputulokseen. Suomen Cupissa marssi päättyi PK:n tavoin heti 3. kierrokselle, kun liigajengi FC Lahti oli niukasti parempi.

Joensuulaisten miehistö on varsin mielenkiintoinen yhtälö nuoria pelaajia, mutta mukana on myös muutamia kokeneempia yksilöitä. Joukkueen ykköskassarina toimii itseoikeutetusti Kakkosen A-lohkon viime kauden paras maalivahti Pyry Piirainen. Hänen edessään luutivat jo pidempään Suomessa viihtynyt brassi Victor de Paula sekä oma nuori Topi Kela. Täksi kaudeksi Pihliksestä takaisin kotiin palannut Nuutti Tykkyläinen on ottanut oman paikkansa vasemman pakin paikalta. 

Keskikentältä JIPPO:lta löytyy osaamista todella paljon. Japanilaisduo Junnosuke Watanabe (viime kaudella EPS) sekä Yoshiaki Kikuchi (Gnistan) tulivat viime kaudeksi Suomeen, ja nyt miehet löysivät uuden osoitteen Joensuusta. Heidän lisäksi keskialueella häärii usein jo pitkään seuraa edustanut Santeri Saarenkunnas. Varsinkin Kikuchilta odotetaan paljon tehoja ylöspäin, kun viime kauden ykköstykki Miro Turunen poistui SJK:hon ja japanilainen onkin jo vastannut huutoon kahdella alkukauden maalillaan. Maaleja odotetaan myös varmasti triolta Terrence SmithJanne PartanenToni Tahvanainen.

Kohti lauantaita!

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi tietää, että lauantaina edessä oleva haaste on huomattavasti kovempi, mitä esimerkiksi Futura heitti.

– Uusi peli, uudet kujeet. JIPPO heittää meille varmasti kovemman ja erilaisen haasteen. Joukkue on hyvin yhtenäinen ja organisoitu, joka pyrkii vahvalla kollektiivisella tekemisellä minimoimaan vastustajan ajoittaisen yksilöllisen laatueron. Vaikka JIPPO on nimenomaan joukkueena armoton ja kovasti työtä tekevä ryhmä, heiltä löytyy myös laadukasta yksilöosaamista hyökkäyspäästä kääntää pelejä.

Joukkueet kohtasivat toisensa edellisen kerran vuonna 2021, kun molemmat pelasivat Ykköstä. Silloin kaikki keskinäiset ottelut pelattiin suht lyhyen ajan sisään syksyllä läpi, ja näistä pisteet menivät joensuulaisten nimiin 6-3. Pihlajamäestä JIPPO haki 1-0-vierasvoiton Nuutti Tykkyläisen osumalla, PK kuitenkin kuittasi tuon voiton runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella muutamaa viikkoa myöhemmin, jolloin Yassin Adamin maali riitti vierasvoittoon Joensuun Keskuskentällä. Kauden viimeinen keskinäinen vääntö pelattiin alemman loppusarjan toiseksi viimeisellä kierroksella, jolloin jo sarjasta putoamisen varmistanut JIPPO kaatoi sarjapaikkansa jo varmasti säilyttäneen PK-lauman lauantai-illan hallihöntsässä 2-0.

Punamustien kokoonpanotilanne on elänyt jonkin verran viikon aikana. Helsingistä Joensuuhun matkaa tehneiden PK-kannattajien iloksi, lauantaina bussiin Pihliksessä astelee hyvin latautunut laadukas poppoo. 

– Saatiin Shunta (Uchiyama) mukaan kokoonpanoon ja pelituntumaa myös hänelle alle, joka on meille tärkeä uutinen. Se tuo taas lisää kilpailua ja laatua meidän laitapakki-osastolle ja kauan ei varmaan tarvitse myöskään Rafael Lehtosen paluuta odotella taistelemaan minuuteista. Myös Niklas Jokiniemi lähestyy kovaa vauhtia paluuta.

– Kevin Ingoli ja Joni Niemi ovat valitettavasti sivussa arviolta muutamia viikkoja harjoituksissa sattuneen epäonnisen törmäyksen seurauksena. Samoin Florian Troni on sivussa lauantaina.

Juuso Tamminen sopimukseen

Niemen poissaollessa PK-35 on tehnyt myös uuden pelaajasopimuksen JIPPO-ottelun alla. PK-35:n oma kasvatti Juuso Tamminen on solminut joukkueen kanssa kauden 2023 kattavan sopimuksen. 20-vuotias veskari oli jo talvella mukana joukkueen vahvuudessa, mutta loukkaantumisen takia Tamminen oli sivussa käytännössä koko talvikauden ajan. Viime kaudella edustusjoukkuedebyyttinsä Gnistania vastaan tehnyt Tamminen on kuitenkin nyt kuntoutunut pelikuntoon. Nollapelin viime syksynä Gnistania vastaan pelannut Tamminen on joukkueen mukana jo lauantaina Joensuussa. 

Info

JIPPO – PK-35
La 27.5. klo 16
Mehtimäen Tekonurmi, Joensuu

Ottelu on katsottavissa suorana ja selostettuna lähetyksenä Karjalaisen verkkosivuilta. Karjalaisen tilaajille ottelu näkyy veloituksetta, vuorokaudeksi digi-Karjalaisen voi ostaa tästä linkistä hintaa 3,90€.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap