Menu

PK-35 merkitsee miljoonia euroja

Kansainvälinen UEFA SROI -mallinnus kertoo, että Pallokerho-35:n tuottama arvo yhteiskunnalle on useita miljoonia euroja. Seuran on syytä olla merkityksestään hyvin ylpeä.

 UEFA SROI (Social Return on Investment) on työväline, joka mittaa jalkapalloon sijoitetun pääoman sosiaalista, taloudellista ja muuta yhteiskunnallista tuottoa. Mallinnuksessa on hyödynnetty laajasti eri alojen asiantuntijoita sekä saatavissa olevaa tutkimustietoa. Jalkapallon vuotuinen vaikuttavuus Suomessa on yhteensä 1,25 miljardia euroa. Laskelmassa on huomioitu maan melkein 140 000 rekisteröityä pelaajaa.

– On hienoa, että tämä työkalu on olemassa ja otettu laajalti käyttöön ympäri Suomen. Se tuo seurojen yhteiskunnallisen hyödyn aiempaa näkyvämmäksi. On tärkeää, että meillä on tulevinakin vuosina mahdollisuus seurata toimintamme ja olosuhteidemme kehittymistä, PK-35:n puheenjohtaja Annukka Saine-Kottonen sanoo tervettä ylpeyttä äänessään.

– Haluamme seurana edesauttaa ihmisten terveyttä ja hyvinvointia niin lasten ja nuorten kuin aikuisliikunnan ja -urheilun parissa. Meillä, kuten useissa muissakin seurassa, aikuisten harrasteliikunta on ollut yksi eniten kasvavia osa-alueita. Liikutamme yhä isompia ja monipuolisempia ryhmiä.

UEFA SROI -mallinnuksessa on huomioitu säästöt terveydenhuollossa, sosiaalikuluissa ja -etuuksissa sekä suorat vaikutukset Suomen taloudelle. Laskelmaan vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa vapaaehtoistyö, koulutus ja työllistyminen, projektit ja ohjelmat, koettu hyvinvointi, olosuhteiden arvo sekä harrastajien maksut.

– Koskaan ei voi liikaa korostaa sitä työpanosta, jonka lukuisat toiminnassamme mukana olevat vapaaehtoiset antavat. Ilman heitä seuratyö ei olisi mahdollista, Saine-Kottonen jatkaa.

 19. syyskuuta 86 vuotta täyttävä Pallokerho-35 on merkittävä paikallinen urheilutoimija ja liikuntayhteisö, joka tarjoaa jäsenilleen mielekästä ja monipuolista jalkapallotoimintaa turvallisessa ympäristössä. Seuraan ovat tervetulleita kaikki futiksesta kiinnostuneet lapset, nuoret ja aikuiset.

 

PK-35 toivottaa koko jäsenistölleen ja kaikille muillekin jalkapallon ystäville erinomaista futissyksyä 2021! 

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap