Menu

PK-35 nousi Ykkösliigaan uskomattoman taistelun päätteeksi

PK-35 nousu Ykkösliigaan varmistui Joensuun todellisessa Grande finalessa lauantaina Mehtimäen tekonurmella. Avausosa päättyi maalittomaan tasapeliin Pihliksessä, joten asetelma oli selvä Joensuun otteluun. Kamppailun voittaja nousee Ykkösliigaan, häviäjä joutuu tyytymään Ykkösessä pelaamiseen kaudella 2024. Toki mahdolliset kabinettipäätökset voivat tähänkin vielä vaikuttaa.

JIPPO – PK-35 2-3 j0. (1-2, 2-2)
6′ 0-1 Shunta Uchiyama (Tommi Tainio)
20′ 0-2 Xhevdet Gela (Mustafa Beyai)
27′ 1-2 Anton Eerola (Yoshiaki Kikuchi)
76′ 2-2 Terrence Smith (Janne Partanen)
116′ 2-3 Yassin Adam (Toshiki Makimoto)

PK-35 tuli otteluun myrskyn lailla, ja JIPPO:lla oli hankaluuksia päästä valkoisessa vierasasussaan pelaavan PK-joukkueen prässin alta pois. Yassin Adam pelasi vierelleen Tommi Tainiolle, joka lähetti ykkösellä pallon boksiin puolustuksen taakse karanneelle Shunta Uchiyamalle. Japanilainen sai tarpeeksi voimaa pallon taakse, ja vaikka JIPPO-maalilla torjunut Sami Rissanen sai käsiä väliinsä, pallo livahti verkon perukoille.

Avausmaalin jälkeen myös JIPPO pääsi paremmin peliin sisään, mutta vierailijat kaatoivat ämpärillisen kylmää vettä joensuulaisten niskaan 20. minuutilla. Valdrin Rashican laukauksen jäljiltä tulleesta kulmasta nähtiin hieno kulmakuvio joka päättyi maaliin. Xhevdet Gela pelasi kulman lyhyenä Valdrin Rashicalle, joka jatkoi pelivälineen Mustafa Beyaille. Kulman antanut Gela nousi puolustuksen selustaan, josta Beyai hänet myös löysi ja ”Seve” pääsi läheltä nikkaamaan pallon etunurkasta sisään.

Kauaa PK ei saanut kuitenkaan nauttia kahden maalin johtoasemasta. Koko ottelun erinomaisia laatupalloja boksiin keskittänyt Yoshiaki Kikuchi keskitti kulman jälkitilanteessa pallon tarkasti Anton Eerolan päähän, joka kavensi ottelun 1-2:een.

JIPPO sai avausjakson loppupuolella kulmapotkuista luotua painetta PK-maalilla, mutta Joni Niemen johdolla puolustus pystyi tilanteet kontrolloimaan. Shunta Uchiyamalla oli paras paikka lisätä PK:n johtoa, mutta miehen terävä kuti meni niukasti yli maalin.

Toisella nelivitosella JIPPO hallitsi palloa, mutta PK pystyi puolustamaan omaa puolustusaluettaan kiitettävästi. Loukkaantumisten takia Punamustat joutuivat suorittamaan pelaajavaihtoja, kun Mustafa Beyai, Tommi Tainio sekä Eero Karjalainen joutuivat ottelun lopettamaan ennen aikaisesti vamman takia. Molemmilla jengeillä oli paikat iskeä lisäosumia, mutta 76. minuutilla se on lopulta JIPPO joka onnistuu.

Vaihdosta sisään tullut Alieu Ceesay menetti pallon sivurajan tuntumassa Janne Partaselle. HJK-kasvatti katsoi nopeasti boksin suuntaan, ja keskitti pallon millintarkasti Terrence Smithille, joka puski lähietäisyydeltä pelin tasoihin. Harvemmin Kakkosen ottelussa kotiyleisö räjähtää noin komeasti, mitä tuon osuman jälkeen, mutta vierasjoukkueen kannalta tietenkin tämä oli hyvin valitettavaa.

Varsinaisen peliajan lopussa PK oli joukkueista se, joka sai luotua vaarallisemmat maalipaikat. Heti vaihdosta sisään tultuaan Moshtagh Yaghoubi pääsi kokeilemaan onneaan, mutta terävä laukaus suuntautui lopulta liian keskelle Rissasen maalia. Myös toinen vaihdosta sisään tullut pelaaja, Brian Mansaray pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta miehen pusku meni niukasti tolpan väärälle puolelle.

Lopulta Kalle Mäkinen vihelsi JIPPO:n ja PK-35:n kauden neljännenkin keskinäisen ottelun päättyneeksi tasatilanteessa. Kuitenkin tällä kertaa kamppailu jatkui jatko-ottelun muodossa, koska jompi kumpi piti näistä tasaisista joukkueista voittajaksi saada.

Heti jatko-ottelun alussa Brian Mansaray sai maalipaikan, mutta miehen nosto yli Rissasen ei aivan onnistunut, ja HIFK-laina pystyi joensuulaisten maalilla yrityksen torjumaan. Tuon jälkeen sitten PK-leirissä jatko-ottelu meni vahvasti kynsiä pureskellen. JIPPO sai luotua muutamia todella vaarallisia tilanteita, kun pallo eli PK:n boksissa, mutta Joni Niemi ja muu PK-puolustus selvisi Anton Eerolan, Eetu Viitaniemen, Terrence Smithin ja Janne Partasen yrityksistä taidolla, tuurilla sekä aivan valtavalla tahtotilalla.

Janne Partasen oltua 111. minuutilla todella lähellä johtomaalia, seuraavassa tilanteessa Valdrin Rashica kolisutteli toisessa päässä pystytolppaa, mutta sitä lähemmäksi PK ei päässyt. Vielä. 116. minuutilla japanilaisduo Uchiyama-Makimoto teki kovaa prässityöskentelyä JIPPO-boksissa. Lopulta Makimoto pääsi tuikkaamaan pallon Yassin Adamin saataville. ”Bobi” työnsi Junnusoke Watanaben pallosta pois, otti yhden tatsin eteen ja laukoi pallon vastustamattomasti takanurkkaan. Koko paikalle saapunut PK-yhteisö mukaan lukien pelaajat, valmennus, muu staffi sekä kannattajat menivät sekaisin tästä onnistumisesta, ja vähän jopa aidat kaatuivat katsomon puolella, kun kannattajat ja poissa kokoonpanosta olleet pelaajat ryntäsivät maalia tuulettamaan pelaajien kanssa. Järjestyksenvalvoja yritti ottaa jopa päävalmentaja Kim Raimia kiinni maalituuletusten aikana, mutta Raimi pääsi tästä paineesta läpi pienellä vartaloharhautuksella.

Vielä kamppailun lopussa JIPPO sai luotua muutaman hyvän tilanteen, mutta aivan valtavalla sydämellä puolustanut PK-joukkue selvisi paineesta kuivin jaloin. Lopulta kolmen lisäaikaminuutin jälkeen Kalle Mäkinen vihelsi ottelun päättyneeksi ja PK-35 pystyi aloittamaan nousujuhlat.

Kommentit

PK-35:n sankari Yassin Adam ja kapteeni-Tomi Kurvinen kävivät ottelun jälkeen tuoreeltaan kamppailun tapahtumia läpi.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi oli varsin onnellinen sunnuntaina suurimman juhlahumun rauhoittumisen jälkeen.

– Uskomattoman vahva joukkue henkisellä tasolla, uskomaton staffi ja uskomattoman sitoutuneet pippuriset kannattajat. Siinä tiiviistettynä tämä kausi. Huikea saavutus koko joukkueelta kaikki toimihenkilöt mukaan lukien. Ensisijainen kiitos kuuluu kuitenkin pelaajille jotka tätä peliä pelaavat.

– Ratkaisevan pelin ylispekuloiminen on loppupeleissä turhaa. Vastakkain oli kaksi laadukasta joukkuetta ja tulos ratkaisee, kaikki tässä tilanteessa operoivat ihmiset tietävät sen. Peli oli todella tapahtumarikas ja ajoittain levotonkin, silti nämä pelaajat löysivät keinon tulla ulos tästäkin sokkelosta. Tämä oli systemaattisen työn tulos, ei moukan tuuria.

– Aloitimme pelin todella vahvasti, emme tulleet peruuttelemaan. Siirryimme kahden maalin etumatkalle erikseen harjoitellulla erikoistilannekuviolla jonka meidän maestrot pelasivat oppikirjamaisesti. Meillä oli erinomainen sauma mennä takaisin kahden maalin johtoon, kun pelin paras pelaaja Shunta Uchiyama ampui läpiajonsa yli 2-1-tilanteessa.

– JIPPO sai kavennuksen halvalla ja kavennusmaalin jälkeen heillä oli meitä pidempiä momentumeja. Jatkoajalla hukkasimme monta laadukasta kontrauspaikkaa ja Valdrin Rashica ampui tolppaan, mutta tarvitsimme kuitenkin tänään isolla sydämellä omaa maalia suojelevia pelaajia ja ns. jalkapallojumalia taaksemme ratkaisuhetkillä.

– JIPPO on todella vaarallinen tietyissä hetkissä ja olimme niissä ongelmissa, kredittiä siitä kaverille. Samaan aikaan tiedostimme että heidän alakerta on haavoittuvainen ja siellä on mahdollisuus. Lopulta käänsimme ne pienet marginaalit itsellemme, joista olemme JIPPO:n kanssa tasapäisesti repineet koko kauden.

 

 

PK-35 oli lopulta koko Kakkosen paras joukkue. Moni voi tästä sanoa omat mielipiteensä, mutta fakta on se, että 36:sta Kakkosen tämän kauden joukkueesta yksi nousi suoraan Ykkösliigaan ja se oli PK-35. Mikä upea kausi, ja miten kauniin päätöksen me sille saimmekaan.

Kiitos tukijat, kiitos yhteistyökumppanit, kiitos kaikki seuraihmiset ja kiitos upeat kannattajat. Nähdään ensi kaudella jälleen Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. C’MON PK!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap