Menu

PK-35 päätti kauden kotivoittoon!

PK-35 kohtasi kauden viimeisessä ottelussaan lauantaina Kokkolan Pallo-Veikot Pihlajamäen MagneCit Areenalla. Pieniä muutoksia oli päävalmentaja Kim Raimi tehnyt pelaavaan kokoonpanoon. Joni Niemi debytoi maalinsuulla Ykkösessä, Otto-Pekka Jurvaiselle ottelu oli viimeinen hänen pitkällä urallaan. Myös Biran Jengille ottelu oli viimeinen Punamustassa paidassa.  

Niemi – Jurvainen (76′ Rahikka), Kuusijärvi, Jeng, Aaltonen – Terävä (76′ Auranen), Lepola (65′ Rantanen), Puro – Salmikivi (76′ Katashira), Tirkkonen (65′ Adam), Muzinga.

Vierasjoukkue Kokkolan Pallo-Veikot saapui Pihlajamäkeen melko nuorella kokoonpanolla ja joukkueella oli kentällä monia omia kasvatteja. Nuori KPV-ryhmä aloitti ottelun terävästi ja jo 2. minuutilla kokkolalaisilla kelpo sauma maalintekoon. Kristian Andersenin vapaapotkuun PK-kassari Joni Niemi venyi erinomaisesti, mutta torjunnan jatkopallosta Pietro Kytölaaksolla oli mahdollisuus iskeä pallo verkkoon. Kytölaakson laukaus kuitenkin epäonnistui ja pallo lensi taivaan tuuliin.

26. minuutilla Otto-Pekka Jurvainen haki pikkukikkaa uransa viimeisen ottelun kunniaksi yrittäen keskittää palloa suoraan maaliin kulmapotkusta. Sergei Lazarev oli kuitenkin tilanteessa hereillä ja hän tippasi pallon yläriman yli. Seuraavan Jurvaisen kulman pääsi etutolpalta Pauli Kuusijärvi jatkamaan vaarallisesti kohti takatolppaa, mutta Lazarev venyi hyvään torjuntaan.

35. minuutilla kotijoukkueen hyvä painejakso tuotti tuloksen. Eetu Puron aikaiseen keskitykseen pääsi väliin Ville Salmikivi, joka pudotti pallon Jonathan Muzingalle. Muzingan terävä laukaus pienestä kulmasta etunurkkaan yllätti Lazarevin ja Punamustat siirtyi ottelussa edelle Muzingan kauden 9. osumalla.

Aivan avausjakson loppupuolella Muzinga tarjoili hyvän paikan tällä kertaa Salmikivelle, mutta Salmikiven laukaus nopeasta tilanteesta karkasi hieman ohi maalin. Vielä lisäajalla PK pääsi 2 vs. 1 -hyökkäykseen, Salmikivi syötti Niko Tirkkoselle, joka lähetti kovan laukauksen kohti ylänurkkaa, mutta Lazarev venyi komeaan torjuntaan. Tauolle siirryttiin Punamustien varsin ansaitussa 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika jatkui Punamustien hallinnassa ja jo toisen nelivitoisen kolmannella minuutilla PK siirtyi kahden maalin johtoon. Jonathan Muzingan oikealta lähteneen keskityksen pääsi tuikkamaan komeasti takavasaralla takanurkkaan Eetu Puro. Yksi Ykkösen kauden komeimmista maaleista näki päivän valon vielä kauden viimeisellä puoliajalla.

KPV:llä oli muutama mahdollisuus iskeä kavennusosuma ottelun toisella puoliajalla, mutta Joni Niemi pelasi maalillaan varsin hienon ottelun ja nollapeli oli todellakin ansaittu.

Punamustallakin oli monia paikkoja lisämaalien tekoon. Muun muassa Daniel Rantasella sekä Jonathan Muzingalla oli mahdollisuutensa iskeä taululle lisäosumiakin, mutta kahdesta päästetystä maalista huolimatta KPV-veskari Sergei Lazarev pelasi maalillaan mainion ottelun.

76. minuutilla nähtiin myös upea ja tunteellinen hetki, kun uransa päättänyt ja pitkään punamustaa paitaa kantanut Otto-Pekka Jurvainen tuli vaihtoon samaan aikaan kahden PK-kasvatin kapteeni Esa Terävän sekä Ville Salmikiven kanssa.

Lopputulos hieman sateisella MagneCit Areenalla oli lopulta PK:n eduksi 2-0.

PK-35:n lopullinen sijoitus Miesten Ykkösessä oli 8:s ja Punamustat oli kolmesta nousijajoukkueesta ainoa, kuka pystyi uusimaan sarjapaikkansa myös kaudeksi 2022. Se on saavutus, josta pitää olla ylpeä.

PK-35 kiittää yhteistyökumppaneita, kannattajia sekä koko upeaa Punamustaa yhteisöä kuluneesta kaudesta. Nähdään jälleen kaudella 2022!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap