Menu

PK-35 palaa kotiin – Mikkelin Palloilijat saapuu Pihlikseen!

Punamustat saivat kolmen vierasottelun putken päätökseen viime lauantaina Kotkassa, ja nyt on edessä paluu kotibaanalle. Algeco Areenalle lauantai-iltapäivänä saapuu Ykkösliigan jumbosijalla majaileva Mikkelin Palloilijat. Matsi käynnistyy Pihliksen Wembleyllä kello 16. Liput matsiin Tiketistä. 

Kuten mainittua, PK-35:n miesten edustusjoukkue on painanut vierasotteluturneella viime viikot, kun kesäkuu päättyi vierasotteluihin Turussa, Valkeakoskella ja Kotkassa. Valkeakoskella Hakaa vastaan tuli lähtö Suomen Cupista jo perinteitä kunnioittaen rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Ykkösliigan kärkijoukkueet, KTP:n ja TPS:n, Punamustat pystyivät ajamaan ahtaalle, vaikka otteluista ei kotiintuomisina ollutkaan, kun vain yksi, kitkerältä maistunut, piste Turusta. 

Viime lauantaina Arto Tolsa Areenalla KTP hallitsi avausjaksoa suht selkeästi, ja kovassa maalivireessä porskuttava Ykkösliigan maalipörssin kärkinimi Aleksi Tarvonen pääsi iskemään KTP:n johto-osuman avausjakson puolenvälin korvilla. Toisella nelivitosella kentällä nähtiin aktiivisempi vierasjoukkue, mutta PK:lla oli ongelmia päästä laatutonteille koko ottelun ajan. Toisen jakson loppupuolella tulleesta hässäkästä KTP:n boksissa joku tuomari olisi saattanut näyttää palloa pilkullekin käsivirheen johdosta, mutta tähän ei kuitenkaan Kotkassa päädytty tällä erää ja kotkalaiset vankistivat sarjajohtoaan entisestään 1-0-voiton turvin.

Tiago Santos kertasi KTP-ottelun lehdistötilaisuudessa mennyttä ottelua, mutta myös hieman ensimmäistä kuukauttaan PK-35-päävalmentajana.

– Tiesimme, että tulemme pelaamaan Kotkaan sarjan parasta joukkuetta vastaan, tehokkain hyökkäys ja toiseksi paras puolustus. Teimme kovan työn hyvää joukkuetta vastaan, vaikka olen luonnollisesti pettynyt, että joudumme lähtemään kotiin ilman pisteitä. Uskon, kun jatkamme tällä tavalla työntekoa, tulemme nousemaan sarjassa varmasti vielä sijoja ylöspäin. 

– Olemme muuttaneet asioita tämän ensimmäisen kuukauden aikana kun olen ollut täällä, mutta pelaajat ovat olleet hyvin avoimia muutokselle ja ovat työskennelleet kovaa. Jatkamme työntekoa kovana jatkossakin, niin tulokset kyllä seuraavat meitä.

Lauantain vastustaja MP on ollut 2020-luvun kohtaamisissa Punamustille ihan kelvollinen vastustaja. Sarjaotteluista voitot ovat Punamustille 4-1 ja kahdesti joukkueet ovat pelanneet tasan. Näistä tasureista toinen pelattiin toukokuun alkupuolella Mikkelin Jalkapallohallissa, kun joukkueet päätyivät maalittomaan tasapeliin melkoisen tapahtumaköyhän taistelun päätteeksi. Kahdesti joukkueet ovat pelanneet vastakkain Pihlajamäessä sarjaottelun merkeissä viime vuosina, 2021 sekä -22 Punamustat olivat mikkeliläisiä vahvempia molemmilla kerroilla (3-1, 2-0). 

Juha Pasojan joukkueen tämän vuoden ainoa voitto Ykkösliigajoukkuetta (tai sitä korkeampaa) vastaan löytyy edelleen helmikuulta, kun joukkue voitti PK:n Ykkösliigacupissa 3-1-lukemin Talin Jalkapallohallissa. Tämä tilasto varmasti kertoo oman osansa siitä, miten vaikea mikkeliläisten kausi on tähän mennessä ollut. 13:n Ykkösliigaottelun jälkeen MP löytyy sarjan jumbosijalta neljällä tasuripisteellä. Joukkue on tehnyt 13:ssa ottelussa vaivaiset kolme maalia, joten ei varmaan tarvitse esittää kysymystä siitä missä päässä isoimmat ongelmat ovat olleet. Toki myös omiin on pallo lurahtanut jo 28 kertaa, joka on luonnollisesti liikaa.

Viime kauden suuryllättäjänä sarjassa nähty MP saapuu lauantaina Pihlajamäkeen kuitenkin varmasti hakemaan sitä kauden avausvoittoa ja viime aikojen peliotteet ovat olleet kuitenkin ihan ok-tasoa. Punamustassa leirissä ei voida todellakaan otteluun lähteä rotsi auki, vaan kovan työn pisteiden eteen saa tehdä jälleen lauantaina. Kesäkuussa MP:n pistepussi karttui ainoastaan yhdellä pisteellä, joka tuli kuitenkin vaikeasta vierasottelusta Joensuusta JIPPO:a vastaan (0-0). Lisäksi kotonaan MP ajoi SalPan sekä KTP:n tiukille, vaikka pistettäkään otteluista ei käteen jäänyt. Tuplaotteluista TPS:ää vastaan (Ykkösliiga & Suomen Cup) tuli myös tappiot, mutta ei turkulaisetkaan mitenkään kovin helpolla eteläsavolaisten kynsistä päässyt. 

Vähän repalaisten ja myös otteluruuhkan jälkeen Punamustat saavat valmistautua täydellä ja laadukkaalla harjoitusviikolla lauantain koitokseen, jonka luonnollisesti odotetaan näkyvän positiivisella tavalla myös pelikentällä. Sehän nähdään lauantaina!

Info

PK-35 – MP
La 6.7. klo 16
Algeco Areena

Liput matsiin Tiketistä. 

Edessä on Tiago Santosin ensimmäinen ottelu Pihliksessä penkin takana, joten joukkue tulee jättämään varmasti kaikkensa kentälle. Lämpimästi tervetuloa – C’MON PK!  

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap