Menu

PK-35 – Tampere United 5-3 (2-2)

PK-35 ja Tampere United kohtasivat vauhdikkaassa molempien joukkueiden kenraaliharjoituksessa lauantaina Talissa. Maalirikas ottelu päättyi lopulta Punamustien 5-3 voittoon.

Kooste

Tässä kooste ottelusta.

Maalit

PK-35 – Tampere United 5-3 (2-2)

7’ 0-1 Roope Kostiainen rp.

TamU pääsi heti ottelun alussa laukomaan rangaistuspotkua Tommi Tainion rikkeen jälkeen. Pallon taakse asettanut Roope Kostiainen ampui vasempaan alanurkkaan, ja vaikka Rafael Zbinden oli tilanteessa mukana, ei sveitsiläiskassari pystynyt Kostiaisen tarkkaa laukausta torjumaan.

20’ 1-1 Olmes Garcia (Nuutti Tykkyläinen)

Nuutti Tykkyläinen pääsi väliin TamUn lyhyeeseen pelinrakenteluun alakerrassa. Tykkyläinen haastoi boksiin, ja mies lopulta tarjoili pallon tyhjään maaliin Olmes Garcialle, jolla oli helppo työ iskeä PK-uransa avausmaali.

21’ 1-2 Roope Kostiainen

Heti tasoitusmaalin jälkeen TamU riisti pallon melko syvällä PK:n puolustusalueella. Tilanne seisaantui hetkeksi, mutta muutamalla hienolla syötöllä Roope Kostiainen pelattiin keskeltä läpi ja mies viimeisteli pallon varmasti vasempaan alanurkkaan ja TamUn palasi johtoasemaan. 

43’ 2-2 Nuutti Tykkyläinen (Omar Jama)

Punamustien toinen maali tehtiin hyvän murtautumisen jälkeen vasemmalta laidalta. Patrick Aaltonen pelasi eteenpäin pallon Omar Jamalle, jolta nähtiin oiva läpisyöttö Nuutti Tykkyläiselle täyteen vauhtiin. Tykkyläinen pääsi laukomaan pienehköstä kulmasta, mutta miehen viimeistely oli varma ja Tykkyläisen avausmaali Punamustassa näki päivänvalon.

52’ 3-2 Nuutti Tykkyläinen (Patrick Aaltonen)

Tykkyläisen toinen osuma oli todellinen taidonnäyte. Patrick Aaltonen nousi keskikentältä ylöspäin kohti oikeaa laitaa, kun miehelle tilaa jätettiin. “Patelta” lähti lopulta keskitys, ja pallo tuli komeasti Tykkyläisen kohdille noin 15 metriin. Tykkyläinen ei empinyt, vaan lähetti suoraan ilmasta komean volleyn vasempaan alanurkkaan ja PK siirtyi ottelussa ensi kertaa johtoon.

53’ 3-3 Toni Toijala

TamUn kolmas maali oli varsin hieno osoitus Toni Toijalan osaamisesta. Toijala voitti ensiksi maalivahdin lähettämän pitkän pallon, ja pudotuksensa jälkeen mies sai pallon tällä kertaa juoksuun. Toijala harhautti yhden PK-puolustajan ja viimeisteli sen jälkeen varmasti pallon oikeaan alanurkkaan.

70’ 4-3 Oma maali

PK:n voittomaaliksi jäänyt osuma oli hyvin onnekas Punamustien kannalta. TamUn pallonhallinnan päätteeksi Tomi Ylinen syötti pallon alaspäin noin 40 metristä huolimattomasti ja pallo pomppi lopulta ohi TamU-kassarin maalin perukoille.

90’ 5-3 Muslim Markhiyev (Mustafa Beyai)

Ottelun viidenneksi maaliksi jäi Muslim Markhiyevin komea laukaus boksin rajamailta. Mustafa Beyai sai pallon vauhtiin vasemmalla laidallaan, mies syötti pallon Markhiyeville, jolle tamperelaiset olivat tällä kertaa jättäneet liian paljon tilaa ja mies kiitti siitä. Ottelu päättyi Markhiyevin debyyttimaaliin Punamustassa paidassa. 

PK-35 Kokoonpano

Rafael Zbinden – Patrick Aaltonen (65’ Tainio), Niko Salminen (45’ Viljami Isotalo), Romy Nevalainen (75’ Luis Rodriguez), Tommi Tainio (45’ Matias Hänninen) – Omar Jama (45’ Arttu Auranen), Esa Terävä (75’ Muslim Markhiyev) – Nuutti Tykkyläinen (75’ Mustafa Beyai), Miguel Medina (60’ Noah Kaijasilta), Hussein Mohamed (45’ Yassin Adam) – Olmes Garcia (45’ Willem Haapiainen).

Kommentit

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi kommentoi ottelua seuraavin sanoin.

– Varmasti paikalle saapuneelle yleisölle varsin viihdyttävä peli, jossa tilanteita ja myös maaleja riitti muutamankin ottelun verran. Tunnettakin pelissä oli sopivassa määrin, se on myös oleellinen asia näin kauden kynnyksellä. Positiivisinta antia oli se, että pystyimme nousemaan kahdesti tappioasemasta ja kuittaamaan vielä Tampere Unitedin 3-3 maalinkin jälkeen pelin eduksemme. Se on tietenkin hyvä osoitus joukkueen henkisestä kantista ja kyvystä kaivaa tulos mukaan ottelusta.

– Viisi tehtyä maalia laadukasta Kakkosen joukkuetta vastaan on myös ehdottomasti hyvä suoritus. Loimme ottelussa hyviä tai vähintäänkin kelvollisia maalipaikkoja neljätoista kappaletta, joista absoluuttisia huippupaikkoja kuusi tai seitsemän kappaletta. Hyökkäyspäässä on alkanut tapahtumaan asioita, jotka johtavat jo aika usein vaarallisista aihioista vaarallisiin maalipaikkoihin. Siihen on oltava tyytyväinen.

– Tietenkin kolme päästettyä maalia on liikaa. Tampere United heitti meille hyvän haasteen. Olimme ehkä hieman naiiveja TamU:n hyökkäyspään ja isojen kohdepelaajien suhteen. Tämä oli hyvä muistutus taas siitä että etenkään nollapelit eivät tule ilmaiseksi, vaan niiden eteen on tehtävä iso määrä töitä ja laadukkaita valintoja jokaista 90 minuuttista kohtaan.

– Myös yksilötasolla onnistujia löytyi. Nyt puntaroimme tulevaa viikkoa ja suuntaamme katseet palautumiseen, keskiviikon Cupin peliin, sekä hieman jo tulevaan kauden avaukseen Gnistania vastaan. Meillä on laaja ja laadukas ryhmä, eikä loukkaantumisia sattunut tämän päivän pelissä. Otso Knuuttila ja Pauli Kuusijärvi ovat kärsineet hieman sairastelusta, mutta uskon, että kummatkin ovat valmiit hyppäämään tositoimiin keskiviikkona. Oli myös kiva nähdä uusin hankintamme Luis Rodriguez kentällä hetken aikaa.

Seuraavat ottelut

Tästä se alkaa! Treenimatsit ovat nyt takana ja kilpakausi alkaa. Nyt mennään!

Huhtikuun ottelut:

Ke 13.4. klo 19 EsPa – PK-35 @ Matinkylän tekonurmi
Ma 18.4. klo 16 Gnistan – PK-35 @ Mustapekka Areena
Ma 25.4. klo 18:30 PK-35 – PIF @ MagneCit Areena

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap