Menu

PK-35 vahvistuu kahdella uudella pelaajalla!

Miesten Kakkosen kauteen valmistautuva PK-35 vahvistuu kahdella uudella pelaajalla. PK-35 on tehnyt vuoden sopimukset toppari Joel Europaeuksen sekä keskikenttäpelaaja Oskari Kekkosen kanssa. Europaeus siirtyy Pihlikseen VJS:n paidasta, Kekkosen edellinen seura oli vuorostaan Filippiinien pääsarjaseura Kaya-Iloilo.

21-vuotias Joel Europaeus liittyy PK-35:n riveihin hankalan vuoden jälkeen. Vahvan kauden 2021 Gnistanin alakerrassa pelannut Europaeus siirtyi viime talvena AC Oulun paitaan, joka oli hänen ensimmäinen todellinen ammattilaissopimus. Ammattilaisuus oli ollut Europaeuksen tavoitteena pitkään, mutta kun se tuli kohdalle, hän koki, että ammattijalkapalloilijana oleminen ei ole tässä kohtaa uraa häntä varten ja Europaeuksen aloitteesta sopimus purettiin noin neljän kuukauden jälkeen. Europaeus aloitti valmentamisen hänen junioriaikojensa seurassa VJS:ssä keväällä ja loppukesästä toppari liittyi myös VJS:n sarjapaikan pelastustalkoisiin, mutta tuo tavoite ei onnistunut ja VJS putosi Kolmoseen.

Urallaan myös Luxemburgin pääsarjaseura US Hosortin riveissä pelannut Europaeus haki tälle kaudelle hänelle itselleen sopivaa haastetta jalkapallon parissa Ykköstä alempaa, ja lopulta hän näki PK:n projektin mieluisimpana. Tärkeänä osana sopimusta oli myös Europaeuksen jatkaminen myös valmennushommissa. PK:ssa hän toimii pelaamisen lisäksi myös 2010-syntyneiden poikien valmennustiimissä. 

Europaeus on aloittanut jalkapalloilun 5-vuotiaana Rajamäen Kehityksessä, mutta juniorivuosina hän on pelannut monessa muussakin joukkueessa. Viimeiset juniorivuodet vierähtivät KäPassa sekä Hongassa, jossa Europaeus nousi BSM:n kautta FC Honka Akatemian Kakkosen joukkueeseen kaudeksi 2019. Luxemburgin visiitin jälkeen Europaeus edusti puolentoistakauden ajan Gnistania, jossa nähtiin läpimurto Ykkösen peleihin kaudella 2021. Tuolloin hän pelasi 21:ssä Ykkösen ottelussa ja muodosti luotettavan toppariparin Fabian de Abreun kanssa. Kauden ainoan maalinsa Europaeus iski derbyottelussa juuri PK:ta vastaan Oulunkylässä. 

Ennen Gnistaniin siirtymistä Europaeus oli pelannut enemmän keskikenttäpelaajan roolissa, mutta Oulunkylässä pienen sattuman jälkeen tullut siirtyminen topparin tontille oli menestys. Keskikenttäpelaajan kasvatus näkyy kuitenkin Europaeuksessa muun muassa hyvänä pallollisena osaamisena. Nuoresta iästään huolimatta Europaeus tuo rutkasti johtajuutta joukkueeseen rauhallisena, päättäväisenä sekä määrätietoisena persoonana. Europaeus liittyy joukkueen matkaan ensi viikolla, ja pelikentällä mies tullaan näillä näkymin näkemään helmikuun puolella. 

Joel Europaeus: 

– Jatkoin VJS:ssä valmentamista joulutaukoon saakka, mutta tuli asiaa miettiessä sellainen fiilis, että palo pelaamista kohtaan on edelleen kova. Olin ollut Kimin (Raimi) kanssa jo aikaisemmin joulukuussa yhteydessä ja tiesin PK:n yhtenä hyvänä mahdollisuutena. Tuli muutama eri kysely eri jengeistä, mutta PK:sta tullut paketti valmentamiseen ja pelaamiseen oli kaikkiaan paras vaihtoehto tähän hetkeen. Vaikka viime kausi meni miten meni, en todellakaan halua futista pelata mitenkään höntsäämällä, vaan haluan tosissaan auttaa joukkuetta ja antaa kaikkeni kentällä. Kauden tavoite on olla nostamassa PK takaisin Ykköseen, ja tulen tekemään parhaani sen eteen, että niin tapahtuu.

Kotkalaislähtöinen 23-vuotias keskikenttäpelaaja Oskari Kekkonen liittyy PK-35:n riveihin. Filippiiniläis-suomalainen pelimies palaa Suomeen Filippiineillä pelatun vuoden jälkeen. Kaudella 2021 Kekkonen edusti Veikkausliigassa KTP:tä, mutta suurimman vastuun mies sai tuolla kaudella PeKan riveissä Kakkosessa. Kauden päätteeksi Kekkonen lähti niin sanotusti äitinsä maille ja siirtyi Filippiinien pääsarjaan ADT:n (Azkals Development Team) riveihin. Tammikuussa -22 Kekkonen vaihtoi joukkuetta Filippiinien pääsarjassa, kun hän siirtyi Kaya-Iloilon riveihin. Kekkonen kuului Kaya Iloilon runkopelaajiin keskikentällä, sen lyhyen aikaa mitä joukkuetta ehti edustaa. Kekkonen palasi Filippiineiltä Suomeen viime syksynä opiskeluiden johdosta. 

Urallaan yhdeksän Veikkausliigaottelua, 17 Ykkösen ottelua ja 56 Kakkosen ottelua pelannut Kekkonen on Suomen kentillä jo suhteellisen kokenut pelaaja. Ykkösen debyytti tuli jo kaudella 2016 KTP:ssä, ja vuotta myöhemmin syntyi Veikkausliigadebyytti FC Lahden paidassa. Suomen juniorimaajoukkueessakin pelannut Kekkonen edusti Lahtea kahden kauden ajan, mutta suurimmat peliminuutit tulivat lainapesteillä tai FC Lahti Akatemiassa. Vuosina 2019-20 Kekkonen pelasi PEPO:ssa, jossa monipuolisesti eri keskialueen pelipaikkoja pelaamaan pystyvä Kekkonen kuului joukkueen ehdottomiin avainpelaajiin. 

Vuodesta 2021 lähtien Kekkonen on pelannut myös Filippiinien maajoukkueessa, jossa U23-joukkueessa on kertynyt viisi ottelua ja miesten maajoukkueessa kuusi kamppailua. Filippiinit pelasivat myös Kaakkois-Aasian mestaruuskilpailuissa joulu-tammikuun aikana, mutta Kekkonen oli poissa joukkueen vahvuudesta kyseisessä turnauksessa. 

Ihmisenä Kekkonen sopii hyvin Punamustien joukkueen rakenteeseen valmiina kantamaan vastuuta ja hän edustaa ammattimaisena sekä määrätietoisena urheilijana hyvin joukkueen arvomaailmaa. Pelaajana Kekkonen pystyy pelaamaan keskikentällä pohjapelaajasta kymppipaikkaan, mutta parhaimmillaan mies on nähty useimmiten peliä rytmittävänä pallollisena pelaajana. Taktisesti kypsä pelimies on heti ensimmäisistä harjoituksista lähtien ottanut oman paikkansa kentältä hyvillä otteillaan. Kekkosen Punamustadebyytti nähdään heti lauantaina, kun mies on käytettävissä HJK Klubi 04:ää vastaan pelattavassa ottelussa.

Oskari Kekkonen:

– Uusi paikka ja uudet kujeet, mahtavaa olla täällä! Elämä toi omassa elämän tilanteessa tänne pk-seudulle ja futarina tietenkin aloin katsomaan, mikä olisi sopiva seuraava joukkue. PK nousi lopulta aika loogisena sekä hyvänä vaihtoehtona esiin. Tiedän, että PK on hyvä organisaatio ja täällä yritetään pelata hyvää futista. Oli tässä pienenä tällaisena välikontaktina myös armeijaystävä Daniel Rantanen ja hän tietyllä tavalla yhdisti meidät. Useana vuonna tämä Kakkosen A-lohko on ollut todella tasainen lohko, mutta sen kuvan, jonka olen tässä saanut meidän joukkueesta, olen hyvin luottavainen sen suuntaan, että meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä tulevalla kaudella. 

 

Tervetuloa Pihlikseen, Joel & Oskari!

 

Lisää sopimusuutisia on luvassa jälleen lähiaikoina. Punamustien harjoitusotteluiden sarja jatkuu lauantaina, kun Kakkosen A-lohkossa ensi kaudella pelaavat HJK Klubi 04 sekä PK-35 kohtaavat toisensa Bolt Arenalla. Ottelu käynnistyy klo 16:30.

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2023:

Romy Nevalainen
Tomi Kurvinen
Otto Kouva
Joel Europaeus

Rafael Lehtonen
Niklas Jokiniemi
Richard Florent
Tommi Tainio
Sebastian Kamara
Ngabo Ndaziramiye
Oskari Kekkonen

Florian Troni
Samuel Vuohtoniemi

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap