Menu

PK-35:lle ei tuliaisia Pietarsaaresta

PK-35 taisteli kovaa Pietarsaaren pyhäpäivän illassa, mutta lopulta Jaro jätti Punamustat ilman pisteitä.

FF Jaro – PK-35 2-1 (0-0)
70’ 0-1 Eero Markkanen rp.
81’ 1-1 Antonio Hotta
86’ 2-1 Nosa Omoruyi 

Ottelun avausjakso oli kellertäneellä Pietarsaaren Keskuskentällä melko tasaväkistä taistelua. Jaro hallitsi aivan kamppailun ensimmäisiä minuutteja, ja sai luotua muutaman paikan puolikkaan, mutta PK-puolustus onnistui nämä tilanteet hallitsemaan. Avausjakson noin viimeiset 35 minuuttia mentiin kenties enemmän vierasjoukkueen käsikirjoituksen mukaan. PK sai lukuisia kulmapotkuja, mutta ne Jaro hoiteli vaarattomiksi lähes poikkeuksetta. Juta Nakanishi sai yhteen kulmista päänsä väliin, mutta japanilaisen pusku jäi turhan löysäksi ja Jaro-veskari Sergey Lazarevilla ei torjumisessa ollut mitään ongelmia. Maaliton tilanne tauolla oli varsin ansaittu. 

Ottelun toinen jakso käynnistyi jälleen Jaron hallinnalla, mutta ensimmäisen viiden minuutin jälkeen peli tasoittui. Kummallakin joukkueella oli heikkokuntoisella kentällä hankaluuksia päästä maalipaikoille. 69. minuutilla PK hyökkäsi oikealta ja Yassin Adamin pallo jäi elämään boksiin. Pallo osui Johan Brunellin käteen ja Petri Viljasella oli helppo työ näyttää palloa 11:een metriin. Ensimmäistä kertaa PK-paidassa Ykkösliigassa avauskokoonpanossa olleelta Eero Markkaselta nähtiin varma viimeistely vasempaan alanurkkaan ja PK:n johtomaali oli tosiasia!

Maalin jälkeen peli meni edelleen melko hyvin PK:n käsikirjoituksen mukaan, mutta kymmenisen minuuttia avausmaalin jälkeen Jaro pääsi kuittaamaan kamppailun tasoihin kuin salama kirkkaalta taivaalta. Jaron oikealta laidalta tulleen hyökkäyksen jälkeen Antonio Hotta näytti olleen paitsion puolella, mutta Shunta Uchiyama oli muuta linjaa selkeästi alempana PK:n vasemmalla laidalla, joten Hotta vältti paitsion, ja hän pääsi viimeistelemään vapaasti pelin tasalukemiin. 

Viisi minuuttia edellisestä ja Jaro pääsi iskemään kulmasta johto-osuman. Pietarsaarelaisten toinen vaihtopelaaja Nosa Omoruyi iski Ykkösliigadebyytissään pallon maaliin sekalaisen tilanteen keskeltä. PK yritti saada vielä loppukiriä aikaan, mutta mitään kovinkaan vaarallista valkopaitainen vierasjoukkue enää ei saanut aikaiseksi. Kaikki sarjapisteet jäivät täten Pietarsaareen.

Karo Räsänen kommentoi kamppailua lyhyesti Ruutu+:n lähetyksessä.

– Pelattiin hyvin suunnitelmien mukaan ensimmäiset 70 minuuttia. Teimme kovasti töitä, mutta matsi kääntyi jälleen tällä tavoin. Harmittaahan se kovasti. Otetaan tästä positiiviset asiaan, ja torstaina jatketaan. Ei auta kuin jatkaa työn tekemistä.

PK-35:n kausi jatkuu torstaina Joensuussa JIPPO:n vieraana.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap