Menu

PK-35:n maalivahtiosasto täydentyy – Ville Viljala Punamustaan!

PK-35 vahvistuu uudella maalivahdilla, kun tulevana sunnuntaina 29 vuotta täyttävä Ville Viljala on solminut seuran kanssa kauden 2024 kattavan pelaajasopimuksen. Viljala siirtyy Pihlikseen JJK:n riveistä.

Suomen juniorimaajoukkueissa aikoinaan pelannut Viljala siirtyy hyvin odottavaisin mielin Helsinkiin ja PK-paitaan.

– Hienoa, että saatiin sopimus maaliin, liityn PK-paitaan innolla. Todella odottavaiset ja muutenkin kaikin puolin hyvät fiilikset tulevasta. 

Viljala on JJK-kasvatti ja hän onkin suurimman osan elämästään vaikuttanut kotikaupungissaan Jyväskylässä. JJK:n edustusjoukkueen matkaan Viljala nousi jo vuonna 2011, jolloin hän seurasi Veikkausliigaotteluita penkin puolelta, kun Kettupaitojen maalia vartioi itseoikeutetusti Janne Korhonen. Liigadebyytin Viljala pääsi tekemään kauden 2012 päätösottelussa HJK:ta vastaan. HJK juhli mestaruuttaan Antti Muurisen Klubiuran viimeisessä ottelussa, ja Viljala joutui poimimaan pallon selkänsä takaa peräti kuudesti. Kausi 2013 oli JJK:lle todella hankala ja joukkue putosi Ykköseen kauden päätteeksi, Viljalalle kertyi kyseisellä kaudella kahdeksan liigaottelua, ja ne ovat myös hänen viimeisensä pääsarjatasolla.

185-senttinen veräjänvartija on aiemmin urallaan pelannut kaksi kautta Jyväskylän ulkopuolella, kun hän edusti kaudella 2014 SJK:ta ja 2015 EIF:ää. Viljala palasi kaudeksi 2016 JJK:hon, jolloin hän oli nostamassa joukkuetta takaisin Veikkausliigaan ykkösmaalivahtina. Viljala kuitenkaan ei JJK:n kanssa lähtenyt liigaan, vaan hän siirtyi seuraavaksi kaudeksi FC Vaajakosken riveihin, jossa vierähtikin seuraavat viisi vuotta. JJK:hon paluu tapahtui kaudeksi 2022, ja viime kaudella Viljala pelasi jälleen maamme toiseksi korkeinta sarjatasoa kuuden vuoden tauon jälkeen.

Viljala on pelannut yhdeksän Veikkausliigaottelun lisäksi urallaan 73 Ykkösliigaottelua (ent. Ykkönen) sekä 71 Kakkosen ottelua. Viime kaudella JJK-paidassa Viljala pelasi kauden kaikki 27 ottelua alusta loppuun, mutta kausi päättyi putoamiseen.

– Vaikea kausihan se oli, se on selvä. Nuorehko ja suht kokematon jengi, ei ehkä saatu missään vaiheessa sellaisia paria vahvistusta jengiin, joita oltaisiin tarvittu. Pelasimme hyviä tai vähintään kelvollisia ja tasaisia matseja paljon, mutta tuloksen saanti oli hankalaa. Esitys oli usein parempi mitä tulos, mutta ei sillä esityksellä toisaalta hirveästi väliä olisi, jos tulosta tulisi. Sarjataulukko ei valehtele, joten ei se pahemmin jättänyt jossiteltavaa.

Pettymyksellisen kauden jälkeen Viljala mietti miten haluaa peliuraansa jatkaa, ja lopulta hän päätyi selvään ratkaisuun. Mies haluaa panostaa jalkapalloon tosissaan ja jatkaa uraansa Suomen korkeimmilla sarjatasoilla. Tässä vaiheessa PK hyppäsi mukaan kuvioon.

– PK-35 vaikutti alusta alkaen kiinnostavalta vaihtoehdolta. Olin tammikuun ensimmäisellä viikolla joukkueen mukana viikon, jolloin totesin tämän olevan hyvin varteenotettava vaihtoehto, ja kun molempien intressit kohtasivat, niin sopimuksen tekeminen oli lopulta helppo päätös.

Viljala kertoo nyt muuttavansa ensimmäistä kertaa Helsinkiin, mutta suurempaa stressiä mies ei siitä ota. Viljala kertoo myös monen hänen ystävänsä jo asuvan maamme pääkaupungissa, joka varmasti helpottaa uuteen kaupunkiin sopeutumista.

Viljala pelasi PK-uransa ensimmäisen ottelun tammikuun alussa, kun hän pelasi puoliajan verran harjoitusottelussa Gnistania vastaan. Sen jälkeen osapuolet jäivät neuvottelupöytään ja lopulta parin viikon odottelun jälkeen nimet saatiin paperiin. Viljala saapui Helsinkiin muuttokuormansa kanssa maanantaina ja hän liittyi samantien joukkueen harjoitusvahvuuteen. 

– Todella vauhdikas lähtö on ollut, hyvä ammattimainen ilmapiiri sekä lämmin vastaanotto jengissä. Olen huomannut heti kuinka hyvä pöhinä kaikissa pelaajissa ja taustoissa on, selvästi innoissaan jokainen odottaa tosipelejä. Pelaajat vaativat toisiltaan ja valmentajat vaativat pelaajilta jatkuvasti parempaa, se on todella hyvä lähtökohta koko tekemiseen.

PK-35:n taustatiimiin etsitään vielä uutta maalivahtivalmentajaa, joten Viljala on ollut harjoituskentällä lähtökohtaisesti vielä toistaiseksi enemmän kahdestaan yhdessä Joni Niemen kanssa. Viljala kertoo, että miehet ovat löytäneet nopeasti yhteisen sävelen.

– Ollaan heti päästy keskenään tekemään paljon töitä Jonin kanssa, ja tosi mukavasti ollaan tultu heti juttuun. Toivottavasti mv-valmentaja tulee mukaan mahdollisimman nopeasti, niin päästään molemmat keskittymään vielä enemmän omaan juttuun, se helpottaa omaa arkea, kun on joku joka suunnittelee harjoitukset. 

Viljala on pelannut kaikilla aiemmilla kausillaan Ykkösliigatasolla ykkösmaalivahtina ja sama on luonnollisesti tavoitteena myös tulevana vuonna. 

– Totta kai pelaamaan haluan ja siitä lähdetään taistelemaan. Uskon, että meille tulee hyvä kilpailutilanne tolppien väliin. Haluan tuoda joukkueeseen sitä kokemusta, mitä minulla on kertynyt vuosien aikana. 

– Joukkuetasolla meillä ei tietenkään ole mitään kovinkaan tarkkoja tavoitteita olemassa vielä. Oman kokemuksen perusteella, näen meillä mahdollisuuden yllättää monia jengejä tässä sarjassa. Meillä on laadukkaita pelaajia ja potentiaalisesti todella kovia pelaajia Ykkösliigaan. Näen, että pitäisi olla kaikki mahdollisuudet siihen, ettei meidän ainakaan tarvitse kynsin ja hampain sarjapaikkaa vastaan pelata, vaan olisimme korkeammalla sarjataulukossa. Silti turhaa tässä vaiheessa on tällaisia asioita miettiä, vaan tehdään töitä nyt nöyrästi ja kovaa, että ollaan valmiina huhtikuussa taistelemaan pisteistä.

Viljala on PK-35:n mukana lauantaina Ykkösliigacupin ottelussa MP:tä vastaan. Kamppailu käynnistyy Talin Jalkapallohallissa klo 17, ja liput otteluun maksaa 5 euroa. Liput pelkästään porttimyynnissä ja korttimaksulla. Paikalla palvelee myös Junioriapukahvila, jonka kaikki tuotot menevät suoraan Junoriavulle, eli vähävaraisten lasten ja nuorten harrastusmaksuihin.

 

Villen terveiset PK-kannattajille: 

 

Tervetuloa Pihlikseen, Ville!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap