Menu

PK-35:n taistelu ei riittänyt – SJK Akatemia Ykkösliigacupin finaaliin

PK-35 ja SJK Akatemia tarjosivat lauantaina Pihlajamäessä tasaisen koitoksen, jonka ratkaisu nähtiin vasta aivan ottelun loppuhetkillä.

PK-35 – SJK Akatemia FT 1-2 (1-1)

24’ 0-1 Vinicius Ribeiro

SJK toimitti koko avausjakson hyvin vaarallisia kulmia boksiin, joista yhdestä nähtiin myös täysosuma. PK ei saanut purettua palloa boksista, ja lopulta SJK:n brassihyökkääjä Vinicius Ribeiro pääsi viimeistelemään pallon läheltä verkon perukoille.

40’ 1-1 Daniel Rantanen

PK-35:n tasoitusosuma syntyi pallonriiston jälkeen. SJK:n pallonhallinta päättyi Rantasen pallonriistoon, ”Dani” otti pari tatsia eteen ja tälläsi pallon komeasti ylänurkkaan. Osuma oli Rantasen Ykkösliigacup-taipaleen viides osuma.

87’ 1-2 Eemeli Honkola

SJK Akatemian pallonjauhanta tuotti tuloksen lopulta aivan ottelun loppuhetkillä. Akatemia pääsi läpi oikealta laidalta, ja hyökkääjä-Eemeli Honkola löydettiin aivan vapaana maalin edestä ja miehellä oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin.

Yhteenveto

SJK Akatemia oli ottelun avausjaksolla pallon kanssa hieman aktiivisempi joukkue, mutta kokonaisuudessaan hyvin tasaisesta ottelusta voitiin puhua. Molemmilla joukkueilla oli tulleiden osumien lisäksi 1-2 hyvää paikkaa maalien tekoon, mutta lisämaalit jäivät syntymättä. PK:n paras paikka oli Eero Markkasella, joka pääsi puskemaan vapaasti Tiquinhon keskitykseen, mutta Erzin pusku meni ohi SJK-maalin.

Toisen puoliajan alussa nähtiin ottelun käännekohta, kun Jasper Pikkuhookanan menetyksen jälkeen SJK pääsi nopeaan vastaiskuun. Liam Lokake taklasi kovaa SJK-pelaajaa, ja erotuomari-Joona Kontinen näki Lokaken taklauksen kohdistuneen läpiajoon päässeeseen pelaajaan, joten Lokake joutui katselemaan punaista korttia. Lokaken ulosajon jälkeen PK puolusti tiiviisti omaa puolustuskolmannestaan, ja joukkue onnistuikin melko hyvin jättämään SJK:n ilman maalipaikkoja. Punamustat lähtivät muutamaan otteeseen vastaiskuun, mutta suurempaa vaaraa ei missään vaiheessa Akatemian maalilla ollut. Lopulta lähes koko toisen nelivitosen kestänyt taistelu tyrehtyi Honkolan voittomaaliin kolme minuuttia ennen täyttä aikaa.