Menu

Ma 25.4. PK-35 – Pargas IF 2-2 (1-2)

Kauan odotettu kauden kotiavaus päättyi lopulta pistejakoon PK-35:n ja Pargas IF:n välillä. Vieraat saivat otteluun unelma-alun, kun he iskivät ensimmäiseen 20 minuuttiin kaksi maalia. PK onnistui kuitenkin nousemaan 0-2 tappioasemasta tasoihin Hussein Mohamedin ja Willem Haapiaisen maaleilla. Punamustat hallitsi palloa huomattavasti vieraita enemmän, mutta laadukkaille maalipaikoille kotijoukkueella oli koko ottelun ajan vaikeuksia päästä.

KOOSTE

Tässä kooste ottelusta.

MAALIT

PK-35 – Pargas IF 2-2 (1-2)

4’ 0-1 Ville Pirhonen

Ottelu sai PK:n kannalta shokeeraavan alun, kun PIF osui heti ensimmäisestä hyökkäyksestään kolmen minuutin pelin jälkeen. Punamustien puolustus menetti pallon puolen kentän hujakoilla, ja vieraat käänsivät tilanteen nopeasti. Gezim Voca pelasi pallon Benjamin Heikkiselle, joka odotti maltilla toiselta puolelta mukaan Ville Pirhosen. Pirhonen viimeisteli varmasti pallon ohi Ykkösessä debytoineen PK-vahti Rafael Zbindenin.

20’ 0-2 Benjamin Heikkinen

Lisää kylmää vettä Punamustien niskaan tuli reilu vartti myöhemmin. Piffenin oikea-aikainen prässi monen pelaajan voimin PK-kapteeni Esa Terävään toi palkinnoksi pallonriiston, jonka jälkeen pallo ajautui ensimmäisen maalin syöttäneelle 19-vuotiaalle Benjamin Heikkiselle. Tämän FC Hongasta lainatun nuorukaisen kuljetus päättyi lopulta vastustamattomaan laukaukseen Punamustien maalin etuylänurkkaan.

43’ 1-2 Hussein Mohamed (Miguel Medina)

Laitahyökkääjä Hussein Mohamed iski ottelun kannalta erittäin tärkeän maalin pari minuuttia ennen taukoa. Keskikentän pomppupallojen jälkeen Miguel Medina jatkoi pallon kantapäällään taaksepäin “Huskalle”, joka laukoi kuljetuksensa päätteeksi taidokkaasti puolustajan jalkojen välistä Punamustien kavennuksen.

90’ 2-2 Willem Haapiainen (Romy Nevalainen)

Kotijoukkueen pitkä paine tuotti lopulta tasoituksen kulmapotkusta. Noah Kaijasillan keskitys löysi takatolpalta Romy Nevalaisen pään, joka jatkoi pallon keskustaan. Siellä odotteli PK-hyökkääjä Willem Haapiainen, jonka nopea sisäsyrjälaukaus pomppi tolpan kautta Punamustien kannalta maaliviivan oikealle puolelle.

YHTEENVETO

Ottelu alkoi Punamustien pitäessä palloa, mutta Piffenin vaarallisten alueiden pallonriistot toi vieraille kaksi maalia, ja nopean 2-0-johdon. PK onnistui luomaan puolittaisia maalipaikkoja, mutta isossa kuvassa ensimmäinen jakso oli kotijoukkueelta kehno. Pallollinen peli oli huolimatonta, ja vieraat onnistuivat omassa ottelusuunnitelmassaan erinomaisesti. Hussein Mohamedin maali ensimmäisen puoliajan loppuun oli karvasta kalkkia vieraille, ja toikin Punamustille uskoa toiselle jaksolle.

Toinen puoliaika alkoi PK:lta terävämmin, ja se onnistui luomaan painetta vieraiden maalille. Viimeiset ratkaisut jäivät kuitenkin hieman pehmeiksi, eikä Punamustat onnistuneet hyödyntämään tätä hyvää starttia maaleiksi.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän vieraat peruuttelivat tiiviiseen puolustusmuotoon oman rangaistusalueensa hujakoille. Tämä avasi PK:lle muutamia saumoja, mutta laadukkaille maalipaikoille pääseminen oli edelleen vaikeaa. Lopulta paine vierasjoukkueen maalilla tuotti Punamustille tasoituksen, joka toi hieman lohtua vaikeaan kotiavaukseen.

PK-35 KOKOONPANO

Rafael Zbinden – Matias Hänninen, Luis Rodriguez, Niko Salminen (64’ Willem Haapiainen), Patrick Aaltonen (46’ Romy Nevalainen) – Tommi Tainio (46’ Omar Jama), Esa Terävä – Hussein Mohamed (64’ Yassin Adam), Miguel Medina (76’ Noah Kaijasilta), Nuutti Tykkyläinen – Olmes Garcia.

Käyttämättömät vaihtopelaajat: Otso Knuuttila, Muslim Markhiyev

PK-35 AFTERMATCH

Ottelun jälkeen ääneen pääsivät kapteeni Esa Terävä sekä molempien joukkueiden päävalmentajat Stefan Strömborg ja Kim Raimi.

Esa Terävä:

– Tosi pettynyt fiilis. Sekä henkilökohtaisesti että koko joukkueella tuli virheitä. Teimme osittain sellaisia asioita, mitä emme olleet sopineet. Pakko antaa kaverille myös krediittiä, että tekivät pelaamisemme erittäin hankalaksi. Hyvä comeback, mutta todella pettynyt.

Stefan Strömborg:

– Totta kai vähän kaksijakoiset fiilikset. Ensimmäinen puoliaika meni oikeastaan valmentajan silmin täydellisesti. Ottelusuunnitelmamme onnistui, ja saimme tehtyä pari hienoa maalia. Toisella puoliajalla PK lisäsi prässiä, ja me valuimme hieman liian alas. Paine oli liian pitkään liian lähellä omaa maaliamme. Kokonaisuuteen olen kuitenkin tyytyväinen.

Kim Raimi:

– Ensimmäisenä asiana sanoisin, että emme halua jokaisessa pelissä joutua alussa takaa-ajajaksi, niin kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussa on tapahtunut. Yleisesti ottaen ensimmäisellä puoliajalla olimme ylimielisiä ja naiiveja. Tietyn rakenteen sisällä pelaajat saavat tehdä omia valintoja, mutta sitten kun rikomme sen rakenteen täysin, niin se sekoittaa koko paketin.

– Siitä olen tyytyväinen, että jätkät painoivat yliajalla tasoitusmaalin, joka osoittaa henkistä kanttia. Ensimmäinen jakso oli meiltä käytännössä katastrofi, ja toinen jakso maksimissaan ok-tasoa. Hatunnosto kuitenkin kaverille tänään. PIF ansaitsi vähintään pisteen tästä ottelusta.

PK-35 360°

PK-35 360° purkittaa tuttuun tyyliin ottelupäivän.

SEURAAVAT OTTELUT

PK-35 jatkaa Ykkösen kauttaan ensi viikolla kotiottelulla, mutta ennen sitä se kohtaa Suomen Cupin 4. kierroksella Toukolan Teräksen vieraskentällä.

Ti 3.5. klo 18:00 ToTe – PK-35 @ Talin halli
La 7.5. klo 15:00 PK-35 – PEPO @ MagneCit Areena