Menu

La 2.4. PK-35 – SJK Akatemia 3-1 (2-1)

PK-35 kohtasi huhtikuun ensimmäisenä lauantaina Korson Peakfin Arenalla SJK Akatemian. Ykköseen nousseen SJK Akatemian kokoonpanossa nähtiin Punamustien seuraajille hyvin tuttu pelaaja, kun loukkaantumisesta tervehtynyt Jonathan Muzinga nähtiin kentällä SJK:n riveissä. Muzingan läsnäolo ei SJK:lle riittänyt, vaan joukkue joutui lähtemään takaisin Lakeuksille tappio niskassaan. 

Maalit

PK-35 – SJK Akatemia 3-1 (2-1)

2’ Mustafa Beyai 1-0 

PK-35 murtautui oikealta heti ottelun alussa. Muslim Markhiyev pääsi ampumaan ja hänen kova laukauksensa boksin sisältä osui takatolppaan, josta Mustafa Beyai pääsi puskemaan paluupallon verkkoon. Näin syntyi myös Beyain PK-uran avausmaali.

13’ Mustafa Beyai 2-0

Muslim Markhiyev keskitti oikealta, ja Yassin Adam pääsi jatkamaan palloa kohti taka-aluetta. Taka-alueelta löytyi jälleen Beyai, joka ujutti pallon pienestä kulmasta vitosen sisältä SJK-maalivahdin jalkojen välistä maaliin.

29’ Oliver Günes 2-1

SJK sai hieman kyseenalaisesta tilanteesta vaparin noin 17 metristä, jota ampumaan asteli FC Espoo-kasvatti Oliver Günes. Nuoren hyökkääjän hirveä pommi aivan oikeaan ylänurkkaan kavensi ottelun 2-1:een.

75’ Willem Haapiainen 3-1

Punamustien iltapäivän kolmas maali sai lähtölaukauksen Otso Knuuttilan pitkästä maalipotkusta. Maalipotkun jälkeisen kakkospallon voittamisen jälkeen PK eteni oikeaan ylätaskuun boksin rajoille, josta Noah Kaijasillan loistava linjan puhkaiseva syöttö löysi Willem Haapiaisen, jolla oli helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin. Haapiaisen hieno 3-1 maali lopulta jäi ottelun viimeiseksi.

PK-35 Kokoonpano

Rafael Zbinden (46’ Otso Knuuttila) – Nuutti Tykkyläinen, Romy Nevalainen, Niko Salminen, Viljami Isotalo (46′ Matias Hänninen) – Arttu Auranen (46′ Omar Jama), Tommi Tainio; Mustafa Beyai (46′ Noah Kaijasilta), Muslim Markhiyev (46′ Miguel Medina), Yassin Adam (46′ Hussein Mohamed) – Olmes Garcia (46’ Willem Haapiainen).

Yhteenveto

1. puoliaika

Punamustilta nähtiin otteluun erittäin väkevä startti ja kahden nopean maalin lisäksi kolmaskin osuma oli lähempänä syntymistä, kun SJK:n kavennus ottelun ensimmäisen 25 minuutin aikana. Ensimmäisen jakson viimeiset 20 minuuttia olivat huomattavasti tasaisempia. SJK:lta nähtiin yksi hyvä paikka tasoitukseen, mutta Rafael Zbinden venyi tilanteessa komeaan torjuntaan. PK:lla oli pari tilaisuutta jakson loppupuolella, Mustafa Beyailla oli mahdollisuus iskeä hattutempu täyteen 16-rajalta ja lisäksi Olmes Garcialla oli hyvä paikka Tommi Tainion hyvän katkon jälkeen, mutta kolumbialaisen laukaus meni ohi takakulman.

2. puoliaika

Punamustilla oli pieniä käynnistymisvaikeuksia toisen jakson alkuun, osittain varmasti monien vaihtojen takia. SJK piti palloa, mutta seinäjokiset eivät saaneet luotua merkittävää maalintekouhkaa. Viimeisen noin puolituntisen ajan PK jälleen hallitsi ottelua selvemmin ja peli rullasi hyvin. Haapiaisen maalin lisäksi Nuutti Tykkyläisellä oli hyvä sauma maalintekoon noin 12 metristä lähteneeseen vastapalloon, mutta pallo ei tietään maaliin löytänyt. Noah Kaijasilta tuli kertaalleen laidaltaan vikkelästi läpi, mutta miehen syöttö ei aivan takatolpalta kohdettaan löytänyt. Pariinkin otteeseen läpiajotilanteet olivat milleistä kiinni Miguel Medinan syötöistä, mutta aivan eivät syötöt perille löytäneet. 3-1 tilanteesta Medinaa myös rikottiin hyvin selvän näköisessä tilanteessa boksin sisällä, mutta tällä kertaa tilanteesta ei palloa 11 metriin viety.

Kommentit

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi kommentoi iltapäivän ottelua seuraavin sanoin.

– Meillä on ollut hyvää jatkuvuutta esityksissä. Tänään painotimme, että haluamme tasapainoisen esityksen lisäksi ehdottomasti voiton mukaan. Voitot ruokkivat. Prioriteetti tänään oli myös antaa jokaiselle vähintään 45 minuuttinen.

– Tiesimme, että vastassa oli etenkin hyviä hyökkäyspään yksilöitä ja meidän on joukkueena näytettävä meidän yksilöiden laadullisen tason lisäksi ero vastustajaan kentällä. Alku oli erittäin mallikas, olimme hyvällä valmiustasolla liikenteessä ja otimme ohjat käsiin kahden maalin turvin välittömästi ja olimme lähellä lisätäkin johtoa. SJK:n kavennusmaali vapaapotkusta oli hieno ja pysäyttämätön.

– Pelissä oli meidän osalta hieman seesteisempi vaihe 30-60 minuutin välillä. SJK oli enemmän pallossa ja ajoittain he saivat pidemmillä puolen vaihdoilla tai pidemmillä palloilla muutenkin meitä hieman epätasapainoon. Puolustimme kuitenkin boksissa ja sen ympärillä tarpeeksi jämäkästi. Ja pääsimme ajoittain myös hyvin etenemään pallon kanssa sekä SJK:n blokkia vastaan, että heidän menetyksistään. 

– Mitä pidemmälle peli eteni sen enemmän otimme ohjia kentällä käsiimme ja otimme pelistä aika hyvän kontrollin. Viimeinen maalimme oli hyvän organisoinnin ja erinomaisten yksilötason laadullisten suoritusten summa. Viimeiseen noin 10 minuuttiin en ole täysin tyytyväinen. Meidän on oltava vielä kypsempiä ja kovempia johtoasemassa jo harjoitusotteluissa.

– Mustafa Beyaille kaksi maalia ja Muslim Markhiyeville kaksi osallisuutta maaleihin antavat ehkä hieman vähemmällä peliajalla olleelle kaksikolle varmasti itseluottamusta jatkoon. Noah Kaijasillan ja Willem Haapiaisen järjestelemä viimeinen maali oli erinomainen osoitus niistä laatutekijöistä mitä meidän yläkerta on pullollaan.

Seuraavat ottelut

Ykkösen kausi lähestyy vääjäämättä, maanantaina kauden alkuun ei ole aikaa enää kuin kaksi viikkoa! Tämän kahden viikon aikana PK tulee pelaamaan vielä kaksi ottelua, joista kuitenkaan kummankaan ajankohta ei ole vielä selvillä. Ensi viikonloppuna Punamustat pelaavat harjoitusottelun Tampere Unitedia vastaan, mutta tuon ottelun tarkempi ajankohta tarkentuu vasta myöhemmin. Punamustien Suomen Cupin 3. kierroksen vastustaja selviää sunnuntaina (3.4.), kun toisistaan mittaa Matinkylässä ottavat EsPa sekä SAPA. Cupin 3. kierroksen ottelu on pelattava aikavälillä 7.-17. huhtikuuta. 

Huhtikuussa käynnistyy myös Ykkösen kautemme! Kauden avauksen – Gnistan – PK-35-ottelun lipunmyynti käynnistyy Tiketissä maanantaina 4. huhtikuuta. 

Ma 18.4. klo 16 Gnistan – PK-35 @ Mustapekka Areena
Ma 25.4. klo 18:30 PK-35 – PIF @ MagneCit Areena

Varaa paikkasi Pihlikseen – nappaa kausikortti Tiketistä!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap