Menu

Lauantaina 9.4. klo 13 – PK-35 – Tampere United 

Maailman pisin preseason on viimeisiä askelmerkkejä vaille paketissa. Vihdoin! Punamustat pelaavat lauantaina viimeisen kauteen valmistavan ottelun Talin Jalkapallohallissa, jonne vieraaksemme saapuu Kakkosen kauteen valmistautuva Tampere United.

Treenikauden päätös

Tuttuun tyyliin otteluennakkoomme olemme saaneet kommentteja PK-35:n päävalmentaja Kim Raimilta. Raimi, kuten koko joukkue on hyvin innoissaan alkavasta kaudesta, mutta keskittyminen pidetään vielä TamU-koitoksessa. 

Viime viikonloppuna PK kaatoi SJK Akatemian kelpo esityksen päätteeksi lukemin 3-1. 

 – Olen tietenkin iloinen siitä, että pystyimme voittamaan edellisen ottelun ja luomaan uhkaa myös maalinteon suhteen. Kolme tehtyä maalia ykkössektorilta, viheltämättä jätetty rangaistuspotku ja muut etenemiset olisivat voineet aivan hyvin johtaa viiteen tehtyyn maaliin. Saimme siis tiettyä potkua etenemisiin ja se oli ehdottomasti positiivisin asia SJK-pelistä.

Kokonaiskuvassa olimme vähän huolimattomia pallon kanssa alempana ja ns. pakottamattomia virheitä tuli hieman liikaa etenkin toisella puolikkaalla. Lähdemme parantamaan tästä tulevassa pelissä.

 Tulevan TamU-ottelun merkitys kenraalina on pelaajistolle sekä valmennustiimille tärkeä. 

– Me valmennustiiminä pyrimme vielä etsimään viimeisiä klikkejä kentällä ja tunnustelemaan pelaajien iskukykyä. Meillä on kova kilpailutilanne melkeinpä jokaiselle pelipaikalle, erot ovat pieniä ja olen innoissani joka kerta, kun tämän joukkueen kanssa pääsemme pelejä pelaamaan. Pelaajisto odottaa varmasti jo kovasti kauden alkua, kuten koko staffimme, mutta uskon että saamme focuksen oleelliseen lauantaina. Osalle pelaajista tämä peli on myös välttämättömyys minuuttien suhteen vielä ennen kauden alkua.

Ykkösen kauden startti on edessä 18.4. Oulunkylässä, jossa Gnistan isännöi Punamustia. Ensi keskiviikkona (13.4.) aloitetaan kilpailukausi Matinkylässä, jossa EsPa isännöi PK:ta Suomen Cupin 3. kierroksen ottelussa. 

 Cup-ottelun peluutuksesta ei ole vielä tehty lopullisia päätöksiä. Pyrkimys on selvitä tästä pelistä ensiksi ns. kuivin jaloin ja sen jälkeen mietimme seuraavan viikon protokollaa tarkemmin.

Treeniviikko

PK-35 on saanut alleen varsin ehjän harjoitusviikon, joukkue hitsaantuu jatkuvasti paremmin ja paremmin yhteen joka lupaa hyvää kaudelle.

Harjoitusviikolla on painotettu oman kenttäpuoliskon puolustamisen ja vastustajan kenttäpuoliskon etenemisten avaintekijöitä. Pyrkimys on päättää viikko hyvään kenraaliin ennen kilpakauden virallista alkamista.

Katseet TamU-otteluun

Lauantaina Taliin saapuva Tampere United on varsin mielenkiintoinen nippu. Viime kaudella Kolmosesta noussut sekä Regions Cupin voittanut joukkue on voittanut peräti kymmenen peräkkäistä ottelua harjoituskaudella. Näihin otteluihin on kuulunut muun muassa vielä viime kaudella Ykkösessä pelanneen MuSan kaataminen kahdesti sekä Kakkosen omien lohkojensa ennakkosuosikkeihin lukeutuvien JJK:n ja Atlantiksen voittaminen. 

Tamperelaiset tulevat esittämään varmasti Punamustille lauantaina mielenkiintoisen haasteen.

Etenemme samaa kaavaa mitä olemme noudatelleet tähänkin saakka koko talven ajan, emme juurikaan etsi tietoa vastustajasta. Pyrkimys on edelleen ennen kauden alkua vahvistaa omaa pelaamista ja pelien sisällä tehdä pieniä muokkauksia, jos tarve sen vaatii. Perusprotokollasta pidämme kiinni ja keskitämme kaikki voimat meidän omiin perusteisiin.

Tampere United on pelannut tuloksellisesti vahvan preseasonin, joten uskon että he pystyvät myös meille aiheuttamaan päänvaivaa ja meidän tulee pelin sisällä löytää keinot pelin kontrolloimiseen läpi ottelun.

Esittelyssä Tampere United

TamU:n historia on hyvin värikäs, kuten varmasti kaikki suomifutiksen seuraajat tietävät. Kolminkertainen Suomen mestari joutui aloittamaan täysin alusta kevään 2011 tapahtumien jälkeen, mutta uusi-TamU on noussut jo komeasti liiton sarjoihin. Tuleva kausi on TamU:n kolmas Kakkosessa uuden tulemisen jälkeen.

Jukka Listemaan valmentaman joukkueen maalia vartioi monesta eri tamperelaisseurasta tuttu Antti Kuusinen. Kuusinen pääsi Ilveksen riveissä pelaamaan myös yhden ottelun Veikkausliigaa kaudella 2016. Puolustuspäästä nostamme esiin seitsemän maalia viime kaudelta pakin paikalta tehneet Eino-Veikko Ek’in. Myös jo monen kauden ajan Sinipaitoja edustanut Mauno Siren on mielenkiintoinen pelaaja seurattavaksi.

Joukkueen keskikentältä ja hyökkäyksestä löytyy tulivoimaa hyvin, ainakin Kolmosen tasolle. Trio Topias JärveläEric BullockRoope Kostiainen mättivät yhteensä viime kaudella peräti 43 maalia Kolmosessa. Tämän kolmikon lisäksi TamU odottaa varmasti tehoja myös kahdelta nuoremmalta uudelta pelaajalta, Arttu Raittiselta (PJK) sekä Farhad Rahimilta (TPV).

Kaiken kaikkiaan TamU on varsin mielenkiintoinen joukkue ja Sinipaidat varmasti lähtevät ennakkoluulottomasti haastamaan sarjatasoa ylempänä pelaavaa PK:ta.

Kokoonpanotilanne

Treenikaudella olleet viikot, jolloin loppuviikosta jouduttiin laskeskelemaan kuinka monta pelaajaa viikonloppuna kentälle saadaan, ovat nyt onneksi taakse jäänyttä elämää. Terveystilanne joukkueessa alkaa olemaan hyvinkin optimaalinen. 

Otso Knuuttila on sairastellut hieman ja huilaa mahdollisesti viikonlopun ottelun, sekä Tomi Kurvinen on edelleen sivussa alaraajavamman takia. Kaikkien muiden pitäisi olla käytettävissä lauantaina. Vaikka pari pientä kysymysmerkkiä edelleen on, niin näyttäisi siltä, että meillä on kahden maalivahdin lisäksi 19-20 kenttäpelaajaa käytössä. 

Olemme valmennustiimin ja myös pelaajiston kanssa käyneet keskusteluja pelaajatilanteesta. Koen, että olemme onnellisessa asemassa sen suhteen, että terveystilanne alkaa olemaan parempi, sekä kilpailua ja laatua on kaikille pelipaikoille riittävästi. Toinen toisiamme puskemalla uskon että saamme hyvän draivin päälle heti kauden alusta ja sitä kautta etenemme päättäväisesti kohti omia tavotteitamme.

Otteluinfo

PK-35 vs. Tampere United
La 26.3. klo 13:00
Talin Jalkapallohalli, Helsinki

Otteluun on vapaa pääsy. Kamppailua ei striimata, mutta pyrimme julkaisemaan ottelusta koosteen.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap