Menu

Punamustat hakevat paluuta voittokantaan sunnuntaina

PK-35 pelaa Ykkösliigacup-taipaleensa toisen ottelun, kun Talin Jalkapallohalliin PK:n vieraaksi saapuu Järvenpään Palloseura. Ottelu pelataan sunnuntaina 18. helmikuuta klo 14:30. Liput otteluun (5,-) myydään portilta.

Punamustilla on käynnissä kahden ottelun viikko, kun tiistain Talissa pelattua HJK Klubi 04-ottelua seuraa tämä JäPS-ottelu. PK-35 nousi 1-1-tasalukemiin Klubia vastaan aivan ottelun loppuhetkillä Jasper Pikkuhookanan täysosumalla. Päävalmentaja Kim Raimi kertasi vielä tuon ottelun antia ennen JäPS-koitosta.

– Saimme tärkeän pelin ja tärkeää informaatiota taas tiistaina monesta asiasta. Olen tyytyväinen, että ryhmä näytti jälleen tietyissä hetkissä yhtenäiseltä etenkin ilman palloa, siitä emme voi luopua missään olosuhteissa. Se oli viime pelissä suurin prioriteetti.

PK oli päästänyt kahdessa edeltävässä ottelussa molemmissa kolme maalia, joten Klubia vastaan nähtiin selvä parannus tuohon. Päävalmentaja-Raimi kertoo, että työ on edelleen suhteellisen vaiheessa kautta kohden, mutta töitä treenikentällä tehdään kovasti, että kehitystä nähdään kaikissa pelin osa-alueissa.

– Alamme tekemään entistä enemmän työtä, jotta saamme pelistämme eheämpää pallolla ja sunnuntaina on taas yksi hyvä hetki viedä meidän prosessia eteenpäin sen osalta. Olemme vasta alussa pelin kehittämisen suhteen, mutta meiltä löytyy pelaajatypit, joiden varaan pystymme rakentamaan haluttuja asioita. Meidän pitää myös saada isommin luotua kollektiivista vaaraa vastustajan maalin läheisyydessä.

PK-35:n kokoonpano pysyy suht ennallaan tiistailta. Varmasti kokoonpanosta puuttuvat edelleen Shunta Uchiyama sekä Tuukka Andberg. Joukkue jää viikon mittaiselle lomalle JäPS-ottelun jälkeen, mutta lomaviikon aikana meillä on tarkoitus kertoa muutamasta uudesta sopimuspelaajasta. Niistä lisää ensi viikolla. 

Daniel Rantanen – “Näen paljon potentiaalia”

Jututimme JäPS-ottelun alla paluun kasvattajaseuraansa täksi kaudeksi tehnyttä Daniel Rantasta, joka kantoi myös kapteenin nauhaa kädessään Ykkösliigacupin avausottelussa MP:tä vastaan. 

– On ollut todella mukavaa olla takaisin kotona. Kiva on ollut pelata ja harjoitella, ja olemme aloittaneet mielenkiintoisen projektin, joka on antanut itselle paljon virtaa.

Rantanen kertoo olevansa hyvin tyytyväinen joukkueeseen, jota valmennus ja sikariporras ovat kasanneet aktiivisesti läpi talven. Edellisen kerran “Dani” nähtiin PK-paidassa kaudella 2021, jolloin kasassa oli hieman erilaisempi joukkue. 

– Sanoisin meillä olevan nyt monipuolisempi sekä myös toki nuorempi joukkue mitä silloin. Treeneissä mennään edelleen kovaa ja vaatimustaso on korkealla. Tietenkin uusi valmennustiimi on tuonut omia mausteitaan mukaan, jotka ovat tuntuneet hyviltä. Itse joukkueessa näen paljon potentiaalia, ja jos saamme ulosmitattua sen kaiken kentälle, tulemme olemaan todella vaikea lyötävä.

TPS:ssä kaksi edellistä kautta pelannut Rantanen viittaa joukkueen potentiaaliin, mitä nähtiin ensimmäisissä harjoitusotteluissa ja myös MP:tä vastaan ottelun alussa. 

– Homma on soljunut hetkiä todella hyvin ja olemme olleet niin sanotusti samalla pelikirjan sivulla. Sitten ajoittain taas kadotamme sen, jolloin olemme nopeasti vaikeuksissa. Prässimme on toiminut parhaimmillaan erinomaisesti, mutta monissa hetkissä olemme olleet myöhässä, jolloin olemme hankaluuksissa.

– Tiistain Klubi-ottelussa myös korostui avausjaksolla pallonhallinnan merkitys. Laitoimme palloa liian hitaasti liikkeelle, joka ajoi meitä vaikeisiin ratkaisuihin, ja sitä kautta meille tuli aivan liikaa menetyksiä. Klubin nopeat pelaajat saivat otteen sitä kautta. Toisella jaksolla olimme onneksi paremmin pelissä kiinni, pallonhallintamme oli laadukkaampaa.

Rantanen luonnollisesti on yksi hyvä vaihtoehto keskialueen pelipaikoille, mutta hänellä on paljon kilpailua peliajasta. Keskikentän keskustaan Kim Raimille löytyy monia erilaisia vaihtoehtoja.

– Totta kai kilpailutilanne on hyvästä. Se on ensimmäinen onnistuminen, että pääsee kentälle ja siellä pitää silloin näyttää ansaitsevansa pelipaikan. Jos ei onnistu, penkiltä tulee varmasti nälkäistä kaveria sisään. 

Sunnuntain JäPS-ottelua Rantanen lähestyy vain yksi asia mielessään.

– Haluamme voittaa. Meillä on kolme voitotonta ottelua putkeen, ja haluamme palata nyt voittokantaan. Voittamisen kulttuuria pitää rakentaa harjoituskaudelta asti. Jos ottaa pre-seasonin turpaan, harvemmin sitä kauden alusta alkaa kuin taikaiskusta voittamaan. Pelillisesti lähdemme hakemaan kauden tähän asti tasaisinta pelaamisen tasoa. Meidän pelillistä ailahtelevuutta pitää saada huomattavasti laskettua. 

Vastustajana Järvenpään Palloseura

Sunnuntaina Taliin matkustaa Järvenpään Palloseura. Kolmanteen perättäiseen kauteen maamme toiseksi korkeimmalla sarjatasolla valmistautuva JäPS on ollut muutosten tuulissa, kun joukkueen pääkäskijäksi saapui FC Interin valmennustiimistä tuttu Erol Ates. Nuoren valmentajan johdolla järvenpääläiset ovat jonkin verran uudistuneet, mutta mukana on edelleen tuttua runkoa edellisiltä kausilta.

JäPSin maalia vartioi edelleen vanha tuttu Janne Laiho, jolle kilpailua tuo HIFK:sta saapunut Joona Tiainen. Puolustuksen tukirankaa muodostavat jatkossakin Tino Palmasto sekä Amos Ramström, ja keskikentällä isossa roolissa häärää PK-paidastakin tuttu Omar Jama. Myös Joona Tapanilla sekä Herkko Kuosalla on varmasti merkittävät roolit Atesin palapelissä. 

Uusia vahvistuksia järvenpääläisten riveihin on tullut myös jo monia maalivahti-Tiaisen lisäksi. EPS:stä JäPSin haaviin jäivät puolustaja-Urho Kumpulainen sekä keskikentällä vaikuttava japanilainen Yusuke Sasabe. Keravalta (PKKU) Järvenpäähän vaihtoivat ex-PK Noah Kaijasilta sekä Peetu Haikonen. Keskikentälle JäPS haki vahvistuksen Turusta, kun TPS:stä Jäkeen saapui Santeri Pohjolainen ja Lahdesta hyökkäykseen naarattiin PEPO:ssa hyvää jälkeä toissa kaudella tehnyt Irfan Sadik. Pihliksestä Järvenpäähän siirtyi Sebastian Kamara, joten Järvenpäässä todellakin nähdään vahva ex-PK-pelaajien kattaus alkavalla kaudella.

Palloliiton Tulospalveluun JäPSin joukkueeseen ovat ilmestyneet myös laituri Ishmael Yartey (ex- KPV, Haka) sekä keskikentän dynamo Jonathan Dunyin (ex- PEPO, MP), jotka olisivat sainatessaan Järvenpäähän todella mielenkiintoisia vahvistuksia. 

JäPS avasi Ykkösliigacup-taipaleensa tammikuun lopussa, kun joukkue pelasi 1-1-tasapelin KTP:n kanssa. Harjoitusotteluissa JäPS oli tammikuussa voitokas Tampere Unitedia sekä PKKU:ta vastaan selvin lukemin, mutta helmikuussa joukkue on kärsinyt tappiot HJK Klubi 04:lle (1-4) ja SalPalle (2-3).

– JäPS tulee todennäköisesti kovaa päälle ja heiltä löytyy myös kapasiteettia pelata pallolla hyvää jalkapalloa. Uskon silti vahvasti, että pystymme satuttamaan heitä, päävalmentaja Kim Raimi ennakoi sunnuntain ottelua.

Info

PK-35 – JäPS
Su 18.2. klo 14:30
Talin Jalkapallohalli

Liput otteluun maksavat 5 euroa, ja myynti tapahtuu ainoastaan portilla korttimaksuna. Lisäksi ottelutapahtumassa palvelee PK-35:n Junioriavun pyörittämä kahvio, jonka myyntituotto käytetään vähävaraisten lasten ja nuorten harrastusmaksuihin. Lue lisää PK-35 Junioriavusta. 

Ottelua ei striimata, mutta pyrimme julkaisemaan ottelusta koosteen PK-35:n Youtube-kanavalle maanantaina. 

Ottelun yleisökapasiteetti Talin Jalkapallohallissa on 450 katsojaa. 

Tervetuloa kannustamaan Punamustaa kauden toisessa virallisessa ottelussa – C’mon PK!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap