Menu

Punamustat saa vieraakseen MuSan sunnuntaina

PK-35 varmisti sarjapaikkansa Ykkösessä myös ensi kaudelle viime sunnuntaina Mikkelistä haetun 3–2-vierasvoiton turvin. Sarjapaikan varmistamisesta huolimatta vielä kolme kierrosta on Ykkösen kautta jäljellä, joten pelattavaa vielä riittää. Seuraava haaste on luvassa sunnuntaina, kun Musan Salama saapuu MagneCit Areenalle. Klo 15 alkavaan otteluun saa lippuja Tiketistä ja sitä voi seurata myös Ruudusta.

LIPPUKAUPOILLE TÄSTÄ.

Saimme tähän ottelua edeltävään haastatteluun tuttuun tyyliin päävalmentaja Kim Raimin.

Punamustat liihottavat neljän ottelun voittoputkessa!

PK-35 on yltynyt varsin oivaan syysvireeseen. Syyskuun 11. päivä koetun VPS-tappion jälkeen joukkueen tilanne sarjataulukossa näytti hankalahkolta, mutta sen jälkeen pelatuista neljästä ottelusta napatut täydet 12 pistettä ovat varmistaneet sarjapaikan Ykköseen myös ensi kaudeksi.

MP:tä vastaan Punamustat olivat läpi ottelun niskan päällä ja lopulta Charles Katashiran yksi sekä Marko Koskisen kaksi maalia toivat PK:lle 3–2-vierasvoiton. Kim Raimi oli tyytyväinen joukkueen esitykseen MP-ottelussa. Näin päävalmentaja kommentoi tuoreeltaan MP-kamppailun jälkeen.

– Erinomainen taisteluilme jälleen pelaajilla, mielestäni olimme tänään aika monella mittarilla parempi ja yhtenäisempi joukkue kentällä. Sarjapaikan varmistaminen oli meille ainoa tavoite ja saavutimme sen niin nopeasti kuin se meille mahdollista alaloppusarjassa oli. Pelaajat hoitivat hienosti homman maaliin pienen pettymyksenkin (yläloppusarjasta tippuminen) jälkeen.

Punamustien pelaaminen ei ole viime viikkoina ollut erityisen paljoa parempaa, mitä aikaisemmin, mutta tulokset ovat kääntyneet positiivisimmiksi. Päävalmentaja Raimi avasi hieman sitä, minkä takia tulokset ovat viimeisten viikkojen aikana muuttuneet paremmiksi.

– Isoin ero mielestäni tulee siitä, että olemme olleet selvästi tehokkaampia vastustajan maalin edessä. Viimeiseen neljään otteluun olemme tehneet yhdeksän maalia, olemme pystyneet iskemään monipuolisesti sekä hitaammista hyökkäyksistä, nopeammista käännöistä. Sen lisäksi olemme tehneet kolme maalia kulmapotkuista. Toki siellä on myös muita pieniä asioita, jotka toimivat.

Punamustien otteluissa ei ennen viime viikkoja oltu alkuhetkien maaleilla herkuteltu, mutta edellisessä neljässä ottelussa PK on iskenyt jokaisessa maalin ensimmäisen 25 minuutin aikana.

– Edellä mainittujen asioiden lisäksi yksi oleellinen parannus on ollut meidän toiminta otteluiden aluissa ja lopuissa. Olemme tehneet johtomaalin jokaisessa ottelussa ensimmäisen 25 minuutin aikana. Vaikka kahdesti olemme menettäneet johtomme, olemme kaivaneet voittomaalin viimeisen 20 minuutin aikana ja olemme pelanneet varsin kypsästi kaikki otteluiden loput johtoasemassa.

PK:n joukkue piti alkuviikon vapaata, mutta lähempänä sunnuntaita joukkue on palanut treeneihin jälleen motivoituneena ennen viimeistä edellistä kotiottelua.

– Meillä on hieman normaalia kevyempi viikko rasituksen suhteen alla, pelaajat ovat saaneet ladata enemmän akkuja viimeiseen reilun kahden viikon rypistykseen.

Katseet MuSa-otteluun

Sunnuntaina Pihlajamäkeen saapuva Musan Salama on tämän kauden Ykkösen ailahtelevin joukkue, siitä tuskin on kahta kysymystäkään. Vielä heinäkuussa MuSa paahtoi Ykkösen sarjataulukon kärjessä, mutta syyskuun alussa joukkue oli valahtanut hetkeksi jopa sarjajumboksi.

Kauden ensimmäiseen 12 otteluun MuSa kärsi ainoastaan yhden tappion. Se tuli juurikin MagneCit Areenalla toukokuussa, kun Daniel Rantasen maali riitti Punamustille silloin 1–0 kotivoittoon. Tasureita joukkue pelasi tuolloin monia, peräti kahdeksan, mukaan lukien MuSan ja PK:n kauden toisen kohtaamisen heinäkuun puolessa välissä Porissa. Tuo ottelu päättyi 1–1 loppulukemiin.

– Meillä on kaksi todellista taistelupeliä alla MuSaa vastaan. Olemme pystyneet osoittamaan, että pystymme vastaamaan siihenkin tapaan, vaikka Porissa olimmekin aika kaukana parhaastamme.

– Ensimmäinen kohtaaminen muuttui meidän punaisen kortin takia todelliseksi selviytymistaisteluksi ja toinen kohtaaminen oli kahden päivän jälkeen karanteenista. Nuo asiat luonnollisesti vaikeuttivat meidän suorittamista noissa otteluissa.

Runkosarjan viimeisestä kymmenestä ottelustaan MuSa onnistuikin keräämään ainoastaan neljä pistettä, joka johti heidät putoamistaistoon. Loppusarjan avausottelussa MuSa kärsi vierastappion MP:lle lukemin 2–5, mutta viime viikon 3–1-kotivoitto JIPPO:sta toi vielä joukkueelle mahdollisuuden säilymiseen.

Myös päävalmentaja Raimi on huomannut, että MuSan tekeminen läpi kauden on ollut hyvin ailahtelevaa.

– MuSan suorittaminen on ollut hyvin epätasaista läpi kauden. He ovat hyvänä päivänä todella hankala vastustaja kenelle tahansa, mutta heillä oli todella isoja haasteita kauden keskivaiheilla ja he eivät tuntuneet saavan kierrettä katkaistua millään ilmeellä. Sen takia he pelaavat sarjapaikastaan.

– Nyt heillä on kuitenkin todella iso voitto alla, joka antoi heille vielä oljenkorren johon tarttua. He pelaavat kuitenkin veitsi kurkulla ja tulevat varmasti kovaa päällemme sunnuntaina omilla vahvuuksillaan.

Kuten todettua, MuSalla on viime viikon voitosta huolimatta veitsi edelleen vahvasti kurkulla. Joukkueen putoaminen Ykköseen voi varmistua jo sunnuntaina, jos MP voittaa samaan aikaan pelattavassa ottelussa KPV:n Kokkolassa, ja samaan aikaan MuSa häviää Pihliksessä. Käytännössä jokainen skenaario, jossa MuSa kerää MP:tä vähemmän tai edes saman verran pisteitä sunnuntaina, ajaa porilaiset erittäin ahtaammalle sarjataulukossa.

Ville Ulasen valmentamaan joukkueeseen on tutustuttu parikin kertaa jo tämän kauden aikana. Käy tsekkaamassa jutut alta!

Päävalmentaja Ville Ulasen haastattelu toukokuulta.
Kapteeni Jussi Välilän haastattelu heinäkuulta.

Sitten viime näkemän MuSa on saanut myös hyökkäykseen lisätulivoimaa, kun Fareed Sadat liittyi joukkueeseen elokuussa. Viidessä ottelussa Sadat on pöllyttänyt maaliverkkoja jo neljästi.

– MuSa on todella kaksinkamppailuvoimainen joukkue, jolla on myös vaaralliset erikoistilanteet. Yleinen agenda heitä vastaan on, että joudut tietynlaiseen testiin aina kun heidät kohtaat. Meidän on oltava ehdottomasti kovia, mutta samaan aikaan myös hieman fiksumpia kuin kahdessa edellisessä kohtaamisessa.

Mihin Raimi uskoo sunnuntain ottelun ratkeavan?

– Meidän on oltava heti alussa taas valmiina kamppailemaan, MuSa tulee iholle ja ihon allekin. Peli tulee ratkeamaan siihen, että pystymme myös nauttimaan pelaamisesta, pidämme pään kylmänä ja pystymme kentällä osoittamaan laadullisen eromme suhteessa heihin kaikissa pienissä asioissa.

Kokoonpanotilanne

Punamustien pelaajatilanne on edelleen vaihteleva, mutta samalla myös varsin hyvä, nimittäin kilpailua joukkueessa edelleen riittää.

– Viime pelin sivussa olleet Biran Jeng ja Otto-Pekka Jurvainen ovat toipuneet pelikuntoon ja Jonathan Muzinga on pelikieltonsa kärsinyt. Saamme siis kolme tuoretta pelaajaa takaisin kilpailemaan paikoista kokoonpanossa.

Eetu Puron pelaaminen on edelleen hyvin epävarmaa. Ville Salmikivi saatetaan nähdä kentällä vielä tällä kaudella, mutta ei vielä sunnuntaina. Marko Koskinen kärsii pelikieltoaan sunnuntaina, mutta voi olla, että ”Makoa” ei enää kentällä tällä kaudella pienten vammojen takia nähdä.

– Avauskokoonpanossa sunnuntaina tulevat olemaan pelaajat, jotka ovat peleissä ja harjoituskentällä osoittaneet ansaitsevansa paikan. Ihan vaihtamisen ilosta ei kokoonpanoa lyödä täysin uuteen uskoon, joitakin muutoksia varmasti nähdään, mutta tällä tasolla minuutit on ansaittava, oli pelissä mitkä panokset sitten tahansa.

Ottelutapahtuma

Seuraavassa ohjeita ottelutapahtumassa toimimiseen.

Ottelussa ei ole yleisömäärä rajoituksia! Lisäksi katsomolohkoamista ei tarvitse ja MagneCit Areenan palvelut ovat vapaassa käytössä. PK-35:n kotiotteluiden lipunmyynti tapahtuu ennakkoon Tiketin kautta. Hanki oma lippusi otteluun nyt ja varmistat pääsysi viikonlopun kovimpaan futismatsiin!

LIPPUKAUPOILLE TÄSTÄ.

Sunnuntain ottelu käynnistyy klo 15. Portit MagneCit Areenalle aukeavat klo 14, ja lipunmyynti myös portilta käynnistyy samalla kellonlyömällä.

Toivomme myös, että katsojat saapuisivat paikalle hyvissä ajoin suurempien ruuhkien välttämiseksi.

MagneCit Areenan yhteydessä parkkipaikkojen määrä on hyvin rajallinen, joten suosithan julkisia liikennevälineitä tai pyörää ottelupaikalle saapumiseen. Sisäänkäynti MagneCit Areenalle tapahtuu hiekkatien puoleisesta portista, katsomotilojen takaa.

Koronavirustilanne Helsingissä on edelleen läsnä, joten olethan tarkkana ottelutapahtumassa. Älä saavu ottelutapahtumaan sairaana ja muistetaan tapahtumassa pitää mahdollisimman hyvin turvavälejä toisiin ihmisiin katsomossa sekä koko stadionalueella. Suosittelemme myös kasvomaskin käyttöä. Tällä tavoin pystymme toteuttamaan kaikille turvallisen ja mieluisan urheilutapahtuman.

Mitä, milloin, missä ja mistä?

– Ykkösen ottelu, PK-35–MuSa
– Sunnuntaina 10. lokakuuta klo 15:00
– MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki
– Osta lippusi ennakkoon Tiketistä tai portilta klo 14 alkaen. Jos et pääse paikan päälle, seuraa ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.

 

LIPPUKAUPOILLE TÄSTÄ.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap