Menu

Punamustien kolumbialaiset ovat viihtyneet hyvin Suomessa

PK-35:n Ykkösen joukkue hankki täksi kaudeksi kolme kolumbialaista pelaajaa muuten lähes kokonaan kotimaiseen runkoon. Miguel Medinan, Olmes Garcian ja Luis Rodriguezin ovat vaikeasta kaudesta huolimatta olleet iloisia kokemuksistaan tähän asti Suomessa. Fuengirolan oma poika Aapi Helvelahti jututti miehiä viime viikolla haastattelun merkeissä, ja kyseinen juttutuokio on luettavissa tässä kääntämisen jälkeen.

Miguel, olet pelannut eniten teistä kolmesta, miten peilaat omia otteitasi menneissä peleissä?

Miguel: Minulla on ollut hyviä ja huonoja hetkiä, mutta positiivisia asioita on ollut kuitenkin enemmän. 

Mitkä ovat olleet niitä positiivisia asioita ja miten joukkueen kausi on muuten mennyt mielestäsi?

Miguel: Olen tehnyt neljä maalia sekäs syöttänyt 6-7 maalia siihen päälle ja sitä kautta olen auttanut parhaani mukaan joukkuetta. Joukkueena tämä ei ole ollut meille hyvä kausi ja olemme nyt vaikeassa tilanteessa. Meidän pitää vain jatkaa taistelua.

Luis, pelasit aluksi enemmän, sitten putosit pois kokoonpanosta, mutta olet nyt noussut takaisin avaukseen, miten olet sopeutunut Suomeen?

Luis: Olen sopeutunut Suomeen hyvin ja asiat ovat menneet ihan kivasti. Olen tehnyt täällä paljon töitä ja uskonut koko ajan siihen, että tilaisuuteni tulee päivittäisen työnteon kautta. Haluan auttaa seuraa ja kehittyä pelaajana jatkuvasti. 

Miten olet suoriutunut peleissä?

Luis: Kauteni on ollut ailahteleva, mutta viime aikoina pelit ovat sujuneet paremmin. Minun itseluottamukseni on noussut ja se on tällä hetkellä parempi mitä aikaisemmin ja sitä kautta nautin pelaamisesta nyt. 

Olmes, sinulla on ollut aika paljon erilaisia loukkaantumisia tällä kaudella. Miten voit tällä hetkellä?

Olmes: Voin jo paljon paremmin ja olen päässyt treenaamaan taas joukkueen ja pääsen palaamaan nyt myös kentälle. Loukkaantumiset kuuluvat tähän ammattiin ja pitää vain muistaa tehdä töitä jatkuvasti. Nyt mietin vain paluuta kentille ja joukkueen auttamista.

Miten pelisi ovat menneet, kun olet ollut kentällä?

Olmes: Olen aina kentällä ollessani halunnut antaa 100% itsestäni ja mielestäni olen onnistunut siinä hyvin. Olen ollut tyytyväinen otteisiini.

Tämä on Miguel sinulle ensimmäinen kerta, kun olet Euroopassa. Miten jalkapallo eroaa Suomen ja Kolumbian välillä?

Miguel: Jalkapallokentät ovat eri luokkaa Kolumbiassa kuin täällä. Kolumbiassa kaikki kentät ovat luonnonnurmia toisin kuin täällä, ja nautin luonnonnurmella pelaamisesta huomattavasti enemmän. Kolumbiassa pelataan paljon kovempaa kuin täällä ja pelaaminen on suoraviivaisempaa.

Olet pelannut Olmes yli sata ottelua Yhdysvaltojen MLS-liigassa. Miten Yhdysvaltojen jalkapallo eroaa Suomen jalkapallosta?

Olmes: Stadionit ovat isompia ja parempia siellä kuin Suomessa, mutta muuten eroja ei juurikaan ole.

Entä Luis, kun ajattelet pelipaikkaasi topparia. Millaisia eroja Suomessa ja Kolumbiassa on topparina pelaamisella?

Luis: Täällä pelaaminen on huomattavasti taktisempaa kuin Kolumbiassa. Kolumbiassa puolustetaan eri tavoin ja yksilöt tekevät enemmän omia päätöksiä puolustaessa. 

Puhutaan nyt hieman elämästänne täällä Suomessa ja miten olette täällä viihtyneet.

Miguel, miten olet viihtynyt Suomessa?

Miguel: Me olemme olleet aika paljon vain omalla kämpällä, mutta täällä on kivoja paikkoja ja mikä parasta, Suomi on hyvin turvallinen maa toisin kuin Kolumbia. Voit kävellä mihin aikaan vain kadulla pelkäämättä, että sinulle sattuisi jotain. Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja kaikki ovat kohdelleet meitä todella hyvin.

Mikä on vuorostaan ollut huonoin asia täällä?

Miguel: En osaa puhua suomen kieltä ja enkä ymmärrä sitä käytännössä ollenkaan. Se on vaikeuttanut hieman elämää täällä.

Luis, miten olet nauttinut olostasi Pihlajamäessä?

Luis: Olen nauttinut ajastani todella paljon täällä Pihliksessä. Suomen talvi oli niin ihmeellinen, en ollut ennen nähnyt lunta omin silmin, se oli erikoinen kokemus. Olen nauttinut myös suomen rauhallisuudesta, niin kuin jo Miguel sanoi.

Miten tämä kesä on eronnut aiemmista kesistäsi?

Luis: Kesä on ollut meille kaikille tärkeä, koska Kolumbiassa on lämpimämpi ilmasto kuin täällä. Oli kivaa, kun täälläkin oli lämmin kesä ja pääsi sitä kautta nauttimaan elämästä enemmän.

Olmes, perheesi (vaimo ja lapsi) saapui Suomeen kesällä. Miten he ovat sopeutuneet Suomeen?

Olmes: Tänne on ollut helppoa sopeutua. Täällä on paljon asioita, joita pienet lapset voivat tehdä. Oli hienoa, että perheeni pääsi tulemaan tänne ja olemme nauttineet ajastamme Suomessa. 

Kumpi on parempi, Suomen kesä vai talvi?

Olmes: Kesä, tietysti! Auringonpaiste ja luonnon vihreys kesällä ovat olleet jotain niin hienoa! Eihän täällä talvella viitsi lähteä mihinkään, mutta onneksi kesä on täysin erilainen tuohon liittyen. On ollut kiva kokea molemmat vuodenajat täällä.

Miten olet viettänyt vapaa-aikaasi kentän ulkopuolella?

Miguel: Yleensä käymme ostoskeskuksissa syömässä tai shoppailemassa. Kävimme myös risteilyllä, kun meillä oli vapaa viikonloppu peleistä. Muuten vietän aikaa kotona katsoen eri sarjoja ja elokuvia.

Mitkä kaksi asiaa veisit täältä Kolumbiaan ja mitkä asiat toisit Kolumbiasta Suomeen?

Olmes: Veisin täältä Kolumbiaan turvallisen ilmapiirin kaduille ja jokaiselle saman mahdollisuuden menestyä elämässä kuin täällä. Kolumbiassa monet nuoret jäävät kaduille eivätkä mene esimerkiksi opiskelemaan tai työelämään. Se on surullista. Kolumbiasta tänne toisin auringon sekä kolumbialaisen elämänilon. 

Mikä on ollut paras asia tässä seurassa?

Luis: Ehdottomasti se tapa, kuinka meitä on kohdeltu täällä olomme aikana.

Mikä on ollut parasta Suomessa?

Miguel: Jo mainittujen hienojen asioiden lisäksi sanoisin, että täällä on monia upeita paikkoja.

Mikä on ollut paras suomalainen ruoka, jota olet syönyt?

Olmes: ehdottomasti salmiakki!

Kertokaa loppuun jokainen vielä yksi fakta, jota muut eivät tiedä sinusta!

Luis: Nukkuminen, nukun liikaa!

Olmes: Hmm.. tykkään tanssia!

Miguel: Tykkään tanssia ja myös kalastaa, lähinnä juuri Kolumbiassa.

 

 

 

Ykkösen alempi jatkosarja starttaa tulevana lauantaina, kun Punamustat matkustaa Mikkeliin MP:n vieraaksi. Ottelu starttaa Urskissa klo 16 ja sitä voi seurata suorana Ruutu+-palvelusta.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap