Menu

Punamustien maalivahtiosastolle kaksi kiinnitystä

PK-35:n Kakkosen kauteen valmistautuvan joukkueen maalivahtiosastolle on tehty kaksi uutta kiinnitystä. PK-35 on solminut alkavaa kautta koskevat sopimukset Felix Ferahyanin sekä Joni Niemen kanssa. 24-vuotias Ferahyan saapuu Pihlikseen HIFK:n riveistä, 19-vuotias Niemi palaa Pihlikseen vuoden tauon jälkeen JäPSistä.

PK:n mukana alkuvuoden ajan ollut Felix Ferahyan vakuutti valmennuksen osaamisellaan harjoituksissa ja harjoitusotteluissa, ja alkavan kauden mittaisesta sopimuksesta päästiin yhteisymmärrykseen viime viikolla. 192-senttinen veräjänvartija on syntynyt Saksassa, ja hän omaa Suomen passin lisäksi synnyinmaansa passin. Lisäksi Ferahyanin isän puolelta häneltä löytyy vahvat sukujuuret Armeniasta. Juniorivuosiaan viime kaudella HIFK:n veräjänvartijana toiminut Ferahyan on viettänyt Saksassa sekä Suomessa. Saksassa Ferahyan on edustanut muun muassa Kaiserslauternin, Eintracht Frankfurtin sekä Wehen Wiesbadenin junioreita, kun Suomessa Ferahyan on nuoruudessaan pelannut Kuopion Palloseurassa.

Fyysisesti superatleettiselta maalivahdilta löytyy jo runsaasti kokemusta aikuisuraltaan kovista joukkueista Suomen kahdelta korkeimmalta sarjatasolta sekä ulkomailta. Lopullista läpimurtoa ei kuitenkaan ole tullut KuPSin, Hongan, EIF:n tai HIFK:n maalinsuulla. Kaudella 2020-21 Ferahyan oli Regionalliga-joukkue Kickers Offenbachin mukana, mutta mies seurasi otteluita ainoastaan vaihtopenkin puolelta. Viime kaudella HIFK:ssa Ferahyan sai sopimuksen joukkueeseen hyvin menneen Liigacup-ottelun jälkeen, mutta hieman epäonnisten käänteiden jälkeen hänen pelinsä jäivät Veikkausliigassa ainoastaan yhteen. Ferahyan oli maalinsuulla kauden päätösottelussa FC Lahtea vastaan.

Ihmisenä Ferahyan sopii erinomaisesti PK-joukkueeseen kunnianhimoisena, helposti lähestyttävänä sekä hyvin ammattimaisena urheilijana. 24-vuotias maalivahti pystyy hallitsemaan hyvin boksia kokonsa sekä erinomaisen ponnistusvoimansa takia ja hän pystyy osallistumaan hyvin myös joukkueen pallolliseen pelaamiseen. 

Felix Ferahyan:

– Hyvät ja helpottuneet fiilikset, että nyt on selvät sävelet tulevaan. Loppuvuodesta lähtien olen käynyt keskusteluja PK:n kanssa, ja nyt treenipeleissä ja -otteluissa kaikki menivät sen verran hyvin, että oli lopulta helppo päätös tulla tänne ja olen tyytyväinen siihen, että saimme sopimuksen nopeasti maaliin. On ollut mukavaa olla jengin mukana, ja vaikka kentällä vielä on paljon tekemistä itse kullakin, niin onhan se jo näissä parissa treenimatsissa nähty, että lupaavaan suuntaan menemme. 

– Itsellä on hankala vuosi jälleen takana, ja kyllähän sitä kaikenlaisia asioita pyörittelee silloin mielessä. Taas yksi kausi, että tiedän omat kykyni, mutta en päässyt niitä näyttämään, se on turhauttavaa. Viime kauden jälkeen ajattelin, että voisin yrittää ottaa hieman rennommin. Totta kai tosissaan pelataan ja harjoitellaan, mutta lähden tänä vuonna hakemaan takaisin nautintoa futikseen ja sellaista peli-iloa, joka on ollut ehkä vähän kadoksissa. Uskon, että tämä on siihen juuri sopiva ympäristö.

Tervetuloa Pihlikseen, Felix!

 

19-vuotias Joni Niemi kuuluu monen muun tämän kauden sopimuspelaajan tavoin PK-35:n 03-syntyneiden ikäluokkaan. Niemi palaa Punamustaan yhden muualla vietetyn kauden jälkeen. Viime talvena nuori veskari siirtyi Järvenpään Palloseuraan, jossa vastuuta ei kuitenkaan tullut kahta Ykköscupin ottelua enempää ja Niemi lähtikin keväällä lainalle peliajan perässä Atlantikseen ja siellä vastuuta myös tuli. Niemi pelasi Atlantiksen Kakkosen joukkueessa kahdeksan ottelua, Kolmosessa otteluita kertyi kolme kappaletta ja ASM-otteluita tilille kertyi kuuden ottelun verran. 

Erinomaisena lähitorjujana tiedetty Niemi saapui ensi kertaa Punamustaan kaudeksi 2017, kun hän tuli Legirus Interistä Pihlikseen. Edustusjoukkuedebyytti tuli jo kaudella 2019 Kolmosessa, kun hän pääsi viimeiseksi noin 20 minuutiksi irti ottelussa PuiU:a vastaan. Niemi oli usean kauden ajan mukana edustuksen harjoitusringissä, ja lopulta kauden 2021 päätösottelussa KPV:tä vastaan tuli myös ensimmäinen avauskokoonpanon paikka, kun nuori mies torjui nollapelin maalillaan. 

180-senttisen veräjänvartijan vahvuuksiin kuuluu proaktiivisuus, nopeusominaisuudet sekä kimmoisuus, jolla hän myös kompensoi puuttuvaa vartta pituudessa. Hyvin ammattimaisesti jalkapalloon suhtautuva Niemi on kärsinyt harjoituskauden aikana loukkaantumisista, ja tällä hetkellä Niemi onkin lasaretin puolella.

Joni Niemi:

– Tuntuu, että olen jälleen takaisin kotona, ja se on makea fiilis. Uskon, että oli oikea valinta saapua takaisin PK:hon ja tähän tuttuun ja kehittävään ympäristöön. Harmi, että tuohon vasempaan polveen tuli vamma pari viikkoa sitten, ja olen sen takia tällä hetkellä sivussa. Muutaman viikon sisään pitäisi saada tietää, milloin olisi paluun aika, mutta se polvi ainakin tuntuu nyt päivä päivältä paremmalta. 

– Viime vuosi oli hankala, olin aluksi JäPSissä, mutta en päässyt oikein sinuiksi joukkueen pelityyliin ja sitten, kun peliaikaa ei tullut, lähdin hakemaan vastuuta Atlantiksesta. Sain siellä peliaikaa, mutta olin pettynyt omiin suorituksiini, en ollut omalla tasollani. Päätin heti kauden jälkeen, että nyt aloitan treenaamaan entistä laadukkaampaa jatkaakseni kehitystäni, ja pääsinkin hyvään draiviin, mutta tämä loukkaantuminen tuli nyt tähän väliin. Toivottavasti polvi on mahdollisimman nopeasti kunnossa, ja pääsen joukkueen matkaan. 

Tervetuloa takaisin, Joni!

 

Kakkosen otteluohjelma julkaistaan keskiviikkona 1. helmikuuta klo 14 ja Punamustien harjoitusottelut jatkuvat jälleen tulevana lauantaina, kun joukkue matkustaa Imatralle, jossa PEPO toimii isäntänä. Seuraava sopimusuutinen on luvassa vielä myös loppuviikon aikana. 

 

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2023:

Joni Niemi
Felix Ferahyan

Romy Nevalainen
Tomi Kurvinen
Otto Kouva
Joel Europaeus

Rafael Lehtonen
Niklas Jokiniemi
Richard Florent
Tommi Tainio
Sebastian Kamara
Ngabo Ndaziramiye
Oskari Kekkonen
Yassin Adam
Toshiki Makimoto

Florian Troni
Samuel Vuohtoniemi
Kevin Ingoli

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap