Menu

Rafael Zbinden täydentää PK-35:n maalivahtiosaston!

Olemme tämän viikon aikana julkaisseet jo kaksi uutta sopimuksen alaista maalivahtiamme ja näin perjantain kunniaksi, on aika laittaa uunista ulos viimeinen kassari. 26-vuotias Rafael Zbinden siirtyy PK-35:n riveihin vuoden sopimuksella. Syksyn FC Aaraun sopimuspelaajana ollut Zbinden on iloinen uudesta askeleesta urallaan.

– Totta puhuakseni oloni on hieman helpottanut, ja samalla hyvin iloinen, kun nyt olen täällä Helsingissä. Se on iso askel pakata koko elämä matkalaukkuun ja saapua vieraaseen maahan, mutta asiat ovat menneet erittäin hyvin. Olen erittäin onnellinen, ja nyt voin keskittyä jalkapalloon.

Sveitsiläismaalivahti on pelannut tähän mennessä urallaan kotimaansa lisäksi Saksassa. Yhteensä otteluita on kertynyt Saksan Regional-liigassa 17 kappaletta Wacker Burghausenin ja SC Freiburgin kakkosjoukkueen riveissä. Sveitsin Challenger Leaguessa (2. sarjataso) Zbinden on pelannut yhteensä 18 ottelua FC Schaffhausenin sekä SC Kriensin paidassa.

Syksyn ajan Zbinden oli Sveitsin toiseksi korkeimman sarjatason FC Aaraun kirjoilla, mutta peliaika jäi vähiin Simon Enzlerin kantaessa vastuun sarjakakkosen maalivahtipelistä.

Zbinden kokee, että aikaisemmat kokemukset Saksasta helpottivat hänen saapumista myös Suomeen.

– Esimerkiksi aikana Freiburgissa oli hyvä askel ulospäin minun omalta mukavuusalueelta. Se oli hyvää aikaa asua Sveitsin ulkopuolella ja sitä myöten olen valmiimpi tähän haasteeseen Suomessa.

Juniorina Sveitsin suurseuroissa, kuten FC Zürichissa sekä Young Boysissa pelannut Zbinden harjoitteli viikon tammikuun alussa PK:n mukana. Sen aikana PK:n valmennus tutustui Zbindeniin ja Zbinden joukkueeseen.

– Se oli kiva viikko, jonka aikana pääsin näkemään millaista PK:n toiminta on. Se on hieman erilaista, mitä aikaisemmin urallani, mutta olen viihtynyt silti erittäin hyvin. Muu joukkue puhuu suomea, ja se on tietysti varsinkin aluksi hieman hankalaa, mutta kaikki ihmiset ottivat minut hyvin vastaan ja se teki oloni heti tervetulleeksi.

187-senttinen veskari kokee olevansa moderni maalivahti, joka pystyy monipuolisesti olemaan joukkueen hyödyksi.

– Pallollisessa pelaamisessa tiedän olevani ensimmäinen pelinrakentaja ja jalkapelaamien on siinä tärkeää, ja koen sen minulla olevan hyvää. Suurin vahvuuteni kuitenkin on ns. viivapelaaminen, eli olen hyvä torjuja. Lisäksi haluan tuoda joukkueeseen lisää osaamista sekä paljon tunnetta ja kiihkeyttä voittamiseen.

Zbindenille Ykkönen ja ylipäänsä suomalainen jalkapallo on vielä melko tuntematonta, ja hän odottaa senkin takia jo tulevia harjoitusotteluita innokkaasti. Zbinden odottaa tulevaa odottavin mielin ja hän uskoo pystyvänsä auttamaan joukkuetta parempiin suorituksiin.

– Teen kaikkeni, että pystyn pelaamaan mahdollisimman paljon ja sitä kautta tukemaan joukkuetta, ja tuomaan siihen ammattimaisuutta ja omaa ajatusmaailmaa jalkapallosta, mitä olen oppinut urallani aikaisemmin.

”Meiltä löytyy erinomainen maalivahtikolmikko”

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi näkee Zbindenin sopivana palasena täydentämään Punamustien maalivahtitrion.

– Mietimme pitkään maalivahtiosastomme kokonaisdynamiikkaa, mutta nähtyämme Rafaelia tammikuun ensimmäisen viikon mukanamme, päätös kokonaisuudesta helpottui. Rafael tulee Aaraun ammattilaisorganisaatiosta Sveitsistä ja hän on täysverinen ammattilainen toimintatavoiltaan, joka oli yksi tärkeä kriteeri sille, että tähän valintaan päädyimme.

– Rafael tuo valtavasti osaamista, lujuutta ja esimerkkiä joukkueen ympärille. Hän on myös ihmisenä sosiaalinen, kunnianhimoinen ja muut huomioonottava. Rafaelin toiminta tolppien välissä ei kalpene yhdellekään maalivahdille tässä sarjassa.

– Rafaelin, Otson ja Juuson myötä meiltä löytyy erinomainen maalivahtikolmikko tulevalle kaudelle. Rafael ja Otso (Knuuttila) pystyvät varmasti puskemaan toinen toisiaan eteenpäin ja Juusolla on erinomainen ympäristö oppia ja kehittyä heidän ja Tomi Maanojan kanssa. Olen todella tyytyväinen, että tilanne tällä osa-alueella on saatu rauhoitettua ja lyöty lukkoon.

 

Herzlich willkommen in Pihlis, Rafael!

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Otso Knuuttila (mv)
Juuso Tamminen (mv)
Rafael Zbinden (mv)

Yassin Adam
Jonathan Muzinga
Tommi Tainio
Patrick Aaltonen
Romy Nevalainen
Arttu Auranen
Matias Hänninen
Tomi Kurvinen
Nuutti Tykkyläinen
Noah Kaijasilta
Muslim Markhiyev
Willem Haapiainen
Viljami Isotalo
Niko Salminen
Ngabo Ndaziramiye

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap