Menu

Samba Sillah PK-35:n laitakaistalle!

Pallokerho-35 on solminut kautta 2024 koskevan pelaajasopimuksen Samba Sillahin kanssa. Koko aiemman uransa pohjanmaalla asunut Sillah siirtyy PK-paitaan FF Jaron riveistä.

25 vuotta vastikään täyttänyt Sillah saapuu Helsinkiin hyvillä fiiliksin.

– Mainiot tunnelmat liittyä joukkueen mukaan. Vastaanotto on ollut todella lämmin, joten erityisesti siltä osin makeaa lähteä uuteen kauteen nyt PK-paidassa.

Sillah on asunut tähän mennessä käytännössä koko elämänsä ajan Vaasassa, mutta siihen tuli loppuvuodesta iso muutos, kun hän päätti muuttaa Helsinkiin. Ainakin tähän mennessä Sillah vaikuttaa olevan muutokseen hyvin tyytyväinen.

– Minulla on monia ystäviä ja perhettäkin Helsingissä ja he ovat jo kehottaneet minua muuttamaan Helsinkiin jo aiemmin. Ajattelin viime kauden jälkeen, että nyt voisi olla hyvä aika aistia vähän uusia tuulia elämässä. Odotan innolla myös sitä, että mitä elämä tuo tullessaan täällä Helsingissä. 

Vasemmalla laidalla viihtyvä Sillah on aloittanut jalkapalloilun 5-vuotiaana Vaasan Palloseuran junnuliigassa. Vaasalainen ei kuitenkaan varsinaisesti ole VPS:n kasvatti, vaan hän pelasi pitkään, noin kahdeksan vuoden ajan, Vasa IFK:n junioreissa. Miesten pelien debyyttikin tuli juuri VIFK:n riveissä kaudella 2017, kun hän pelasi 17 Kakkosen ottelua joukkueen riveissä. Ykkösen debyytti tapahtui Sillahin kohdalla vuotta myöhemmin Jarossa ja Veikkausliigassa ensi askeleet Sillah otti 2019 VPS:n paidassa. Sillah edusti Vepsua neljä perättäistä kautta, kunnes viime kaudella hän palasi Pietarsaareen.

Sillah on pelannut urallaan Veikkausliigassa 31 ottelua, joissa on syntynyt kaksi maalia ja kuusi maalisyöttöä. Ykkösliigassa (ent. Ykkönen) Sillah on ehtinyt pelata jo 65:n ottelun verran, ja näissä kamppailuissa on syntynyt neljä täysosumaa. 

Viime vuosi oli kokonaisuudessaan Samballe suht hankala. Hän oli kauden 2022 jälkeen KuPSin testissä, mutta hyvin menneestä testistä huolimatta sopimusta ei tullut. Uuden joukkueen etsinnässä menikin yllättävän kauan aikaa, ja vasta aivan kauden kynnyksellä Sillah liittyi Jaron riveihin.

– Se ei tietenkään ollut paras lähtökohta, kun liityin jengiin vasta aivan kauden kynnyksellä. Pystyin kuitenkin pelaamaan, vaikka yksi loukkaantuminen sekä pitkittynyt flunssa kautta häiritsivätkin. Joukkueenakaan emme pelanneet erityisen hyvin, ja en päässyt hyödyntämään omia vahvuuksiani niin hyvin, mitä olisin halunnut. Toivomisen varaa jäi siis kaikilta osin. 

PK:n matkaan Sillah tuli ensi kerran jo joulukuussa ja lisäksi hän oli joukkueen mukana viikon myös tammikuun alussa. 

– Tykästyin nopeasti joukkueeseen ja taustatyyppeihin tässä seurassa, joten kun seura ilmaisi halukkuutensa sopimukseen, se oli minulle aika helppo päätös. 

– En ole aivan 100% kunnossa vielä, mutta onhan tässä aikaa uuden kauden alkuun. Onneksi saimme sopimuksen valmiiksi myös sen takia, että pääsen nyt keskittymään rauhassa oman kunnon kehittämiseen sekä tulevaan vuoteen jengin kanssa. 

Sillah pystyy pelaamaan paikkaa kuin paikkaa vasemmalla laidalla. Hänet on totuttu näkemään usein laitapuolustajana tai laitahyökkääjänä, mutta itse hän nimeää omaksi suosikkipaikakseen wingbackin paikan. Sillah omaa hyvän vasemman jalan, mutta annetaan hänen itse kertoa mitkä hän näkee omina vahvuuksinaan.

– Olen nopea, tykkään keskittää ja minulla on myös hyvä laukaus. Olen myös omasta mielestäni hyvä kuljettamaan, niin pienemmissä kuin myös isommissa tiloissa. Puolustussuuntaan on edelleen petrattavaa, mutta koen parhaimmillani olevani hyökkäyspäässä hyvin vaarallinen pelaaja.

 

Samban terveiset PK-35:n kannattajille!

Tervetuloa Pihlikseen, Samba!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap