Menu

Tiago Santos PK-35:n peräsimeen!

Pallokerho-35:n miesten edustusjoukkue siirtyy portugalilaiskomentoon, kun 36-vuotias Tiago Santos saapuu joukkueen päävalmentajaksi. Jo pitkään Suomessa luotsannut Tiago on solminut PK-35:n kanssa vuoden 2025 loppuun ulottuvan sopimuksen.

Leiriasta lähtöisin oleva Tiago aloitti valmennusuransa vuonna 2015 Atlético Ouriensen Akatemiassa, mutta hän päätyi Suomeen jo vuonna 2017. Portugalilainen vaikutti Peimari Unitedissa peräti viiden vuoden ajan, aina kauden 2021 loppuun asti toimien kahden kauden ajan myös seuran edustusjoukkueen päävalmentajana. Kaudella 2020 Tiagon johdolla Peimari United voitti Kolmosen lohkonsa häviämättä otteluakaan, mutta Kakkosen nousukarsinnoissa jäi tuolloin luu käteen.

Kaudet 2022-23 Tiago toimi EPS:n organisaatiossa, ensimmäisenä vuonna junioreiden puolella, mutta viime kaudella edustusjoukkueen päävalmentajana. Tiago sai EPS:n uskomattomaan nousukiitoon kovassa Kakkosen B-lohkossa, jonka kaikkien yllätykseksi espoolaiset onnistuivat voittamaan loisteliaan kauden päätteeksi. Lopulta EPS:n upea kausi päättyi kuitenkin tappioon Ykkösliigan nousukarsintavälierässä Pihlajamäessä, kuten varmasti moni PK-henkinen muistaa. 

Täksi kaudeksi Tiago siirtyi Ykkösessä pelaavan Atlantiksen päävalmentajaksi, ja hyvän alkukauden siivittämänä joukkue löytyy sarjasta mukavasti toiselta sijalta yhdeksän kierroksen jälkeen. Luotsi päätyi kuitenkin purkamaan sopimuksensa Atlantiksen kanssa toukokuun lopussa, jolloin siirtyminen PK-35:n päävalmentajan paikalle saattoi tulla ajankohtaiseksi. PK-35:n manageri Jarkko Siikava ja Tiago tapasivat toisensa ensi kertaa lauantaina 1. kesäkuuta, ja neuvotteluiden jälkeen osapuolet pääsivät yhteisymmärrykseen kauden 2025 loppuun kattavasta päävalmentajasopimuksesta. 

– Hienoa saapua PK-35:een! En ole aiemmin valmentanut näin korkealla sarjatasolla, joten olen luonnollisesti todella iloinen ja motivoitunut tästä mahdollisuudesta. Olen valmis tekemään töitä pelaajien kanssa ja yhdessä toivottavasti pystymme tekemään onnistuneen loppukauden, Tiago kertoi maanantaina ensimmäisessä haastattelussaan PK-35-valmentajana. 

PK-35 Edustus Oy:n toimitusjohtaja Tapio Rostedt kommentoi tuoretta valmentajanimitystä. 

– Edellisellä kaudella kykenimme rakentamaan PK-35:n miesten edustusjoukkueen taloudellisesti kestävälle pohjalle ja luomaan menestymisen edellytykset myös Pihlajamäessä. Meillä on vahva tahto menestyä Ykkösliigassa. Asetimme tälle kaudelle tavoitteet vieläkin korkeammalle ja näihin tavoitteisiin ei olla kyetty pääsemään. Näiden pohjalta päädyimme vaihtamaan valmennuksen. Uusi päävalmentaja Tiago on tähän rooliin erinomainen valinta. Uskomme vahvasti, että joukkueessa on potentiaalia menestymiselle ja sitä myöten tulemme näkemään huikean loppukauden, Rostedt taustoittaa.

Myös PK-35:n miesten edustusjoukkueen manageri Jarkko Siikava kommentoi lyhyesti Tiagon saapumista seuraan.

– Kun saimme tietää, että Tiago olisi saatavilla, olimme heti kiinnostuneita hänestä. Meillä oli useampi vaihtoehto uudeksi päävalmentajaksi, mutta Tiago oli meille jo suht tuttuna valmentajana erinomainen ja lopulta paras vaihtoehto. Uskon, että Tiago tuo omalla ammattitaidollaan runsaasti osaamista edustusjoukkueeseen sekä koko seuraan, Siikava kertoi.

PK-35:n pelaajisto on ollut pidennetyllä viikonloppuvapaalla perjantain KäPa-ottelun jäljiltä. Joukkue palaa harjoituksiin tiistaina, jolloin Tiago tapaa pelaajat ensimmäistä kertaa. 

Kattava Tiagon haastattelu on luettavissa PK-35:n verkkosivuilta tiistaiaamupäivän aikana.

Tervetuloa Pihlikseen, Tiago!
Bem-vindo a Pihlajamäki, Tiago!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap