Menu

Tiquinho vahvistamaan PK-35:n hyökkäystä!

PK-35 on solminut kauden 2024 kattavan pelaajasopimuksen Erikson Carlosin kanssa. Myös taitelijanimellään ‘Tiquinho’ tutuksi suomalaisille jalkapallon ystäville tullut brassihyökkääjä saapuu Pihlikseen HIFK:n riveistä.

Kauden jälkeen kotimaassaan käynyt Erikson Carlos oli iloinen siitä, että hän ja PK pääsivät sopimukseen melko nopeasti päättyneen kauden päätteeksi.

– Koen PK:n minulle sopivana seuraavana haasteena urallani. Minulla on hyvä kuva seurasta, tunnen ihmisiä täältä ja oli hienoa, että joukkue nousi Ykkösliigaan täksi kaudeksi. Sen varmistumisen jälkeen koin PK:n itselleni heti hyväksi vaihtoehdoksi tulevaksi vuodeksi. 

Ainakin muutamat PK-kannattajat ovat bonganneet Tiquinhon Pihliksessä jo viime kaudella, kun hän on ollut seuraamassa joukkueen otteita. Jo tuolloin jo pientä toivetta kannattajien suunnassa on ollut siitä, että 28-vuotias brassi saataisiin PK:n peleissä nähdä myös kentän puolella. Tähän toiveeseen saadaan myös nyt onnellinen päätös.

– Pihlis on lähellä kotiani ja siellä on mukavan lämmin tunnelma ollut peleissä. Hienoa päästä elämään pelaajan arkea siellä tulevana vuonna. 

Tiquinho saapui ensi kertaa Suomeen vuonna 2019, kun hän siirtyi Japanista HIFK:n riveihin. Mies on siitä lähtien viihtynyt hyvin Suomessa.

– Suomi on hyvä maa, minun on hyvä olla täällä. Lisäksi minulla on nyt perhe täällä, kuten varmasti kuuluu (puhelun taustalla kuuluu lapsen ääniä hyvin kovalla volyymilla). Minulla ei ole mitään syytä lähteä, nautin olostani täällä. 

Suomessa urallaan myös KTP:ssa sekä HJK Klubi 04:ssa pelannut Tiquinho palasi viime kaudeksi takaisin HIFK:hon. Hän iski Ykkösessä 18:ssa ottelussa neljä maalia. 

– Alkukausi oli hankala loukkaantumisen takia, mutta kun pääsin pelikuntoon koin, että pystyin auttamaan joukkuetta, tekemään maaleja ja antamaan syöttöjä sekä pelasin parhaimmillaan todella hyviä otteluita. Jos kausi olisi jatkunut pidempään olisin varmasti tehnyt vielä enemmänkin maaleja, mutta olen ihan suht tyytyväinen loppukauteen.

Vuonna 2019 HIFK-paidassa Veikkausliigassa kymmenen osumaa iskenyt Tiquinho on kokopunaisessa leirissä ollut hyvin pidetty pelaaja, josta lähteminen ei ollut brasilialaisen mukaan helppoa. 

– Oli se vaikea valinta lähteä HIFK:sta, se on minulle rakas seura. Nyt on kuitenkin oikea aika hakea uusia haasteita ja virikkeitä, ja nyt täysi keskittymiseni on tulevassa vuodessa PK:n paidassa. 

Tiquinhon uran tietynlainen käännekohta oli, kun hän loukkasi vakavasti polvensa kaudella 2020. Siitä toipuminen vei aikaa, ja loukkaantumisen jälkeen mies ei ole päässyt samaan vireeseen, mitä sitä ennen. 

– Polvivamman jälkeen paluun tekeminen oli todella hankalaa. Noin vuoteen en löytänyt hyvää virettäni ja vahvuuksiani, kun olin palannut kentälle. Olen kuitenkin päässyt siitä yli, ja tällä hetkellä koen, että kykenen jälleen parhaimpaani kentällä. 

Tavaramerkkinä Tiquinholla on hänen vahva nopeutensa, jonka johdosta hän viihtyy keskushyökkääjän paikan lisäksi myös laidalla. Viime kaudella HIFK:ssa Tiquinho useimmiten nähtiin vasemmalla laidalla. Uransa ensimmäisen Ykkösliiga-kautensa viime kaudella pelannut Tiquinho lähtee kovin odotuksin uuteen vuoteen.

– Minulla on suuret odotukset tulevaan! Näen, että meille on muodostumassa hyvä joukkue kasaan, jonka kanssa voimme taistella mistä tahansa tässä sarjassa. Haluan tehdä paljon maaleja ja antaa maalisyöttöjä.

Tiquinhon terveiset PK-yhteisölle joulun alla:

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2024:
Joni Niemi – Tomi Kurvinen, Shunta Uchiyama, Daniel Rantanen, Yassin Adam, Xhevdet Gela, Otto Kouva, Tuukka Andberg, Tiquinho.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap