Menu

Tomi Kurvinen on Pihliksen poikia myös kaudella 2024!

PK-35 on solminut tärkeän jatkosopimuksen ensi kautta koskien, kun Punamustien kapteenina päättyneellä kaudella toiminut Tomi Kurvinen on solminut kautta 2024 koskevan jatkosopimuksen PK:n kanssa.

Voi hyvin sanoa, että sadan virallisen PK-ottelun rajapyykkiä lähestyvällä (tällä hetkellä 98 ottelua) Tomi Kurvisella on allaan uransa paras kausi. 27-vuotias puolustaja kantoi kapteenin nauhaa vasemmassa kädessään läpi koko kauden ajan, ja hän pelasi kahta vaille kauden kaikissa otteluissa avauskokoonpanossa. 19 kertaa täydet minuutit kellottanut Kurvinen oli joukkueen selvää runkopelaajistoa. 

– Olen äärimmäisen tyytyväinen päättyneeseen kauteen, koko kausi oli kuin jostain elokuvasta. Tietenkin lokakuussa pelatut pelit olivat upea kruunu kaudelle, mutta muutenkin kokonaisuudessaan meidän kaudessa oli nähtävillä hieno kehityskaari. Meillä oli vähän tahmean alun jälkeen hieno kesä ja tuntui, että meitä ei pysäytä kukaan. Noh, NJS pysäyttikin meidät tylysti, mutta lopulta se oli meille vain tärkeä herätys viimeisiin peleihin. 

Kurvinen kertoo, että nousun varmistumisen jälkeen ei ollut kahta kysymystäkään olisiko hän jatkamassa seurassa.

– Varsinkin, kun nousu Ykkösliigaan varmistui, oli selvää että tässä laivassa haluan olla mukana myös ensi kaudella. Jatkosopimuksen solmiminen oli siinä mielessä hyvin helppoa. 

Jo kaudella 2017 PK-35:n kapteenistossa ollut Kurvinen oli nyt ensi kertaa niin sanotusti päävastuussa Punamustassa paidassa nauha kädessä. Kurvisen apuna kapteenistossa toimivat myös Xhevdet Gela sekä Tommi Tainio.

– Pyrin olemaan esimerkillinen kapteeni, halusin tehdä kaikki asiat kentällä ja sen ulkopuolella mahdollisimman hyvin. Halusin luoda meidän joukkueelle helpon ja kevyen ilmapiirin, että jokainen yksilö pystyisi olemaan oma itsensä ja oma persoonansa kopissa sekä kentällä. 

– Kun kauden alussa minusta kapteeni leivottiin, otin siitä jonkin verran paineita. Seura ja tämä joukkue merkitsevät itselle paljon ja tiesin, että meillä on laadullisesti tarpeeksi hyvä joukkue nousua ajatellen, joka oli meidän ainoa tavoite. Kapteenina sitä kuitenkin enemmän kantaa vastuuta kaikesta joukkueen tekemisestä mitä muuten. Voi kai tässä vaiheessa sanoa, että onnistuimme hyvin kaikissa tavoitteissa, siinä mielessä myös hyvin onnellinen fiilis kaudesta.

 Kurvinen näkee, että joukkueen loistava yhteishenki myös auttoi siivittämään joukkueen tiukoissa paikoissa mahdollisimman kovaan suoritukseen.

– Aivan varmasti auttoi. Meidän kaikista eri persoonista muodostui todella yhtenäinen joukkue kopissa ja kentällä. Haastavillakin hetkillä luotimme toisiimme ja uskoimme yhdessä hyvään lopputulokseen. 

Kurvinen on totuttu näkemään vuosien aikana suurimmilta osin vasemman laitapuolustajan paikalla, mutta tänä vuonna Joensuusta lähtöisin oleva pelimies otti haltuun enemmän topparin tonttia. Kuuden vuoden tauon jälkeen jälleen PK-paidassa myös pari kertaa maalinteossa osunut Kurvinen pelasi muutamassa ottelussa päättyneellä kaudella pakin paikalla, mutta muuten topparin tontille kotiutuminen tapahtui erinomaisesti.

– Jos muutama vuosi sitten oltaisiin kysytty, että näenkö itseni topparina, niin en todellakaan olisi nähnyt. Mutta näin ne tilanteet vaihtuu, ja nyt on sellainen fiilis, että en muualla haluaisi pelatakaan! Nautin topparina pelaamisesta todella paljon, ja koen että omat ominaisuuteni sopivat siihen aika hyvin. Olin tyytyväinen miten pelit siinä menivät, varsinkin kun ottaa huomioon sen olleen ensimmäinen kauteni topparina. Ensi kaudella pitää jatkaa sitä kehitystä.

Kaksi edeltävää Ykkösen kautta menivät Kurvisen osalta vahvasti lasaretin puolella, mutta päättyneellä kaudella mies pysyi kunnossa ja pelit maistuivat terveenä erinomaiselta. 

– On varmasti ollut aika paljon epäonnea itselläkin tässä vuosien aikana. Silti, tein joitain asioita eri tavalla mitä aiemmin. Olin todella tarkka oman kuormitukseni kanssa ja en halunnut sen suhteen ottaa kauden aikana mitään riskejä. Tein kaiken sitä silmällä pitäen, että olen peleissä ja treeneissä mahdollisimman hyvässä vireystilassa, ja karsin kaiken ylimääräisen pois. Hankala sanoa kuinka paljon nuo asiat vaikuttivat, mutta ainakin itsestä tuntui paremmalta ja mies pysyi kunnossa, joten lopputulos oli ainakin hyvä. 

Tuleva kausi on Kurvisen kolmas maamme toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, mutta nyt tavoitteena on tietenkin pelata ensimmäistä kertaa täysin ehjä kausi Ykkösliigassa. PK-35:n kauden 2024 kuvioista valmennuksen ja muiden asioiden suhteen olemme tulossa ulos tulevien viikkojen aikana. Sen verran voimme jo kuitenkin kertoa, että alkavalla kaudella on joukkueen tarkoitus harjoitella kellonajallisesti aiemmin mitä edeltävinä vuosina. Viime vuosina joukkue on harjoitellut usein puolikkaalla kentällä, max yksi harjoitus täydellä kentällä per viikko, mutta tähän tilanteeseen on tulossa muutos tulevalle kaudelle. Tämä tilanne saattaa aiheuttaa Kurvisen kaltaiselle uraihmisille hieman hankaluuksia.

– Joo, aika paljon saa sumplia asioita, kun ihan ns. normaaliin aikoihin itse olen töissä. Haluan tällä hetkellä antaa kaiken mahdollisen futikselle, joten sen takia pitää joitain uhrauksia ehkä tehdä, mutta asioiden on tapana ollut järjestyä, joten eiköhän niin tapahdu myös nyt. Tämä uusi järjestely antaa meille tietenkin joukkueena paljon aikaisempaan nähden hyötyjä, joten siinä mielessä odotan tulevaa myös mielenkiinnolla.

 

Kurvisen terveiset PK-yhteisölle:

 

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2023:
Shunta Uchiyama, Yassin Adam, Tomi Kurvinen. 

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap