Menu

Tervetuloa Pihlikseen, Tommi Tainio!

On aika julkistaa ensimmäinen uusi nimi PK-35:n joukkueeseen kaudeksi 2022. Punamustat vahvistuu 26-vuotiaalla Tommi Tainiolla! JIPPO:a viimeiset neljä kautta edustanut Tainio palaa kotikaupunkiinsa Helsinkiin ja edessä on keskikenttäpelaajan uran toinen kausi Ykkösessä.

– Opiskelut ovat melkein maalissa Joensuussa, niin pystyin hyvin tekemään paluun takaisin kotiin. Oikein hyvät fiilikset sopimuksesta PK:n kanssa! Olen nyt pari viikkoa ollut tässä treeneissä mukana, ja hyvin olen viihtynyt.

Tainio on HJK-kasvatti ja ennen Joensuuhun muuttoa miesten pelejä häneltä löytyy myös Käpylän Pallon riveissä. Viimeisen neljän kauden aikana Tainio pelasi JIPPO:n riveissä kolme kautta Kakkosta sekä viime kaudella mies pääsi debytoimaan myös Ykkösen puolella. Sarjaotteluita Tainiolle joensuulaisten riveissä kertyi lopulta 83 kappaletta.

– Neljä mukavaa kautta pääsin Joensuussa pelaamaan. Oli monenlaisia kausia, oli hyviä hetkiä, mutta päällimmäisenä tietenkin viime kauden putoaminen jäi harmittamaan.

Yli 130 ottelua Kakkosta pelannut Tainio pääsi viime kaudella irti myös Ykkösen puolella 25 ottelussa. Tainio pääsi näkemään millainen vauhti sarjatasoa ylempänä on ja myös sen takia miehellä oli selvä tahto jatkaa Ykkösessä.

– Luonnollisesti vastustajat olivat luokkaa kovempia, mitä aikaisemmin on tullut vastaan. Koin silti, että itsellä taso riitti mainiosti näihin peleihin, joten kiva päästä vääntämään Ykköstä nyt myös Helsingissä.

JIPPO voitti viime kaudella kaksi kolmesta PK:ta vastaan pelatusta Ykkösen ottelussa. Tainio pelasi näissä kaikissa otteluissa avauskokoonpanossa, joten hänellä on sen suhteen myös rakentunut kuva PK:sta vastustajana.

– Tykkäsin siitä tavasta, miten PK viime kaudella pelasi. Lisäksi nyt, kun olen Kimin (Raimi) kanssa jutellut, koen olevani PK:n näköinen pelaaja. Uskon, että sovin hyvin joukkueeseen. 

 

“Rauhallisuutta ja pallollista laatua”

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi näkee Tainio sopimuksen tärkeänä ensi kautta ajatellen.

– Tommi tuo meidän pelaamisen dynamiikkaan jatkuvuutta, rauhallisuutta ja pallollista laatua. Hän pystyy etsimään laadukkaasti tiloja sekä pallollisena, että pallottomana. Tommi on ollut laadukkaassa valmennuksessa Joensuussa, joka näkyy tietyissä asioissa jo nyt. Koen, että pystymme kuitenkin tuomaan vielä vahvemmin pelitapamme kautta Tommin vahvuuksia esiin, mitä esimerkiksi viime kaudella nähtiin. Ihmisenä Tommi sopii myös ryhmäämme erinomaisesti.

– Monipuolisuutensa ansiosta Tommi pystyy pelaamaan sekä muutamia keskikentän roolituksiamme, että myös tarvittaessa laitapuolustajana oikein roolitettuna. Ominaisuuksiltaan hänellä on paljon samankaltaisuutta viime kauden pelaajista mm. Patrick Aaltosen ja Jaakko Lepolan kanssa. Odotan innolla työskentelyä hänen kanssaan, uskon että saimme juurikin sellaisen monipuolisen osaajan, joita ei ole ihan joka suunnasta tarjolla.

 

Punamustat kausikortit ovat nyt saatavilla Tiketistä alk. 69€! Hanki omasi täältä!

 

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Yassin Adam
Jonathan Muzinga
Tommi Tainio

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap