Menu

Tuukka Andberg palaa Pihlikseen!

25-vuotias toppari Tuukka Andberg palaa PK-35:een ja Pihlikseen kaudeksi 2024. Viime kaudella Gnistania edustanut Andberg palaa punamustaraitaan seitsemän vuoden tauon jälkeen.

Andberg on  aloittanut nappulaiässä futiksen Itä-Hakkilan Kilvan riveissä, mutta noin seitsemän vuoden ajan hän pelasi juniorivuosinaan PK-35:n paidassa.

– Hieno fiilis palata takaisin PK:hon! Monen vuoden historia on juniorivuosilta täältä, joten todella hauskaa päästä jälleen pelaamaan Pihliksessä ihan edustustasolla.

Andberg edusti kahden viime vuoden ajan Gnistania, jossa kuitenkin päättynyt kausi meni täysin plörinäksi loukkaantumisten takia. Andberg pelasi lopulta vain kahdessa Ykkösen ottelussa Gnistanin takalinjoilla koko kauden aikana.

– Tosi hankala kausi takana, oli loukkaantumisia varsinkin kesän sekä syksyn ajan ja niiden myötä henkilökohtaisesti kausi meni ihan pipariksi. Siitä ei ole nyt kuin yksi suunta.

Topparin paikalla näkemään totuttu Andberg avaa syitä, miksi hän halusi tehdä paluun Pihlikseen.

– Kauden jälkeen laitoin Kimille (Raimi) viestiä, jonka jälkeen juteltiin tulevan kauden jutuista. Niiden keskusteluiden pohjalta koin, että PK olisi tähän väliin itselle sopivan oloinen paikka, jossa lähteä hakemaan parempaa kautta. Tuttu paikka, vaikka moni juttu onkin muuttunut siitä, kun itse viimeksi treenasin ja pelasin Pihliksessä. 

Andberg pelasi PK:n nykyisen päävalmentajan Kim Raimin kanssa samaan aikaan HIFK:n riveissä kaudella 2017, joten miehet ovat tuttuja toisilleen jo pitkältä ajalta. 

– Tunnen Kimin ja PK:n hyvin ennestään ja olen seurannut pelejä suht tiiviisti. Kimin kanssa jutellessa sain vakuuttavan tunteen kentällä ja sen ulkopuolella tapahtuvista asioista. Oheistoiminta, fysiikkavalmennus sekä muut asiat ovat hyvällä kantilla, ja voi itse keskittyä pelaamiseen. Tuli nopeasti se fiilis, että haluan tähän juttuun hypätä mukaan, joten hienoa, että sopimukseen pääsimme suht nopeasti. 

Andbergillä on pelejä alla PK:n edustusjoukkueesta jo vuodelta 2016, kun hän oli nuorena miehenä auttamassa joukkuetta säilymään Kolmosessa. Kuudessa ottelussa syntyi myös yksi täysosuma, kauden päättäneessä Pöxyt-kotiottelussa. Se oli ottelu, jossa PK onnistui sarjapaikkansa säilyttämään Kolmosessa kaudeksi 2017. Andbergin ohella Pöxyt-ottelussa kentällä nähtiin muun muassa Tony Nyyssölä, Mikko Husu, Ilkka Karjalainen sekä Henry Ruotsalainen. Kapteenin nauhaa kantoi Lennart Voikar.

Vaikka Andberg onnistui tekemään maalin tällä hetkellä viimeisimmässä ottelussaan PK-paidassa, niin varsinaiseksi maalinsylkijäksi ei voi topparia mainostaa. Pelaamissaan 53:ssä Ykkösen ottelussa HIFK:ssa, EIF:ssa sekä Gnistanissa on syntynyt yhteensä kaksi osumaa. Veikkausliigassa HIFK:n riveissä toppari ei maalinteossa onnistunut 20:ssa pelaamassaan ottelussa. Suomen Cupissa Andberg onnistui viime kaudella VJS/2:ta vastaan iskemään pallon verkkoon.

Andberg odottaa jo innolla tammikuussa alkavaa pre-seasonia.  

– Tällä hetkellä kunto vaikuttaa hyvältä. On tietenkin tullut treenattua tässä ja kaikki tuntuu olevan kunnossa. Gnistanissa pääsi viime kauden lopulla vähän paremmin treenaamiseen taas kiinni, ja siitä on jäänyt ihan hyvä meno päälle. Nyt loppuvuoden aikana on tullut jo paljon treenattua ja Lucalta tuli jo juoksuohjelmaa pyhien ajaksi, joten hyvät lähtökohdat ovavt nyt tulevaan kauteen. 

Usein pitkästä liuhuletistään kentällä helposti tunnistettava Andberg on varmasti monelle Peekoolaiselle tuttu kasvo ja pelaaja jo vuosien takaa. Niille, jotka eivät kuitenkaan niin hyvin Andbergia tunne, annoimme hänelle vapaan sanan esitellä itsensä.

– Kentällä mun tyyliin kuuluu tietynlainen fyysisyys sekä kovaa pelaaminen, se on pallottomana mun vahva ominaisuus. Olen pelannut joukkueissa, jotka haluavat palloa hallita, ja uskon että pallolliseen peliin pystyn tuomaan myös oman osaamiseni. Olen aika mukautuva taktisissa asioissa, pystyn pelaamaan ihan oikeastaan missä tahansa systeemissä.

Loppuun Andberg linjaa tavoitteen tulevalle futisvuodelle 2024.

– Henkilökohtaisesti haluan pelata paljon ja pysyä hyvässä kondiksessa. On iso nälkä päästä kentälle viime vuoden jälkeen. Joukkueena katsomme tavoitteita varmasti lähempänä, mutta varmasti kilpailukykyinen nippu meille tähän kasaan tulee.

Tervetuloa takaisin Pihlikseen, Tuukka!

Tuukan terveiset PK-35-yhteisölle:

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2024:
Joni Niemi – Tomi Kurvinen, Shunta Uchiyama, Daniel Rantanen, Yassin Adam, Xhevdet Gela, Otto Kouva, Tuukka Andberg.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap