Onnittelut Olli Savolle!

PK-35:n P09-joukkueen valmentaja Olli Savo on valittu seurassa helmikuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa aiemmin valittujen tavoin palkinnoksi Intersport Puhoksen lahjakortin.

Ollin poika liittyi punamustien nollayseihin kolmisen vuotta sitten. Vain muutamaa kuukautta myöhemmin isästä tuli ikäluokan yksi useista valmentajista.

- Koin, että on mielekkäämpää auttaa joukkuetta ja osallistua toimintaan aktiivisesti kentällä kuin pysytellä sivussa. Minulla ei ole mainittavaa futistaustaa, mutta pelasin juniorivuosinani jääpalloa sekä myöhemmin muitakin pelejä luistimet jalassa ja maila kädessä, Olli sanoo. 

- Nollayseissä on yhteensä melkein kymmenen valmentajaa, joista osa hyvinkin tosissaan ja sopivasti fanaattisia. Meillä on hyvä taustaporukka, jonka kesken käymme paljon keskustelua siitä, kuinka voimme kehittää toimintaa. Tämä antaa itselleni motivaatiota, sillä koko urheilun ydin on tulla koko ajan yhä paremmaksi. Kyse on sekä pelaajien että valmentajien kehittymisestä. 

Olli kokee itsensä temperamenttiseksi valmentajaksi ja on esimerkiksi valmentajakursseilla saanut hyvää palautetta äänenkäytöstään. Hän on ammatissaan paljon tekemisissä johtajuuden, kommunikointi- ja motivointitaitojen kanssa, joten nämä samat ominaisuudet näkyvät hänessä myös futiskentällä.

- Mitä itse pelaamiseen ja harjoitteluun tulee, pidän pallonhallintaa erittäin tärkeässä asemassa. Ilman sitä on mahdotonta oppia oikeasti pelaamaan. On peli mikä hyvänsä, pelaajat tykkäävät pitää pelivälinettä hallussaan. Kun tämä asia toimii, voi myöhemmässä vaiheessa alkaa opetella eri taktiikoita. Pelaajille on toki opetettava myös havainnointia ja päätöksentekoa.

PK-35:n nollayseissä on yhteensä noin viisikymmentä pelaajaa, neljä peliryhmää ja iso joukko innokkaita vanhempia. Ikäluokka on haastanut tasaväkisesti maan kärkijoukkueitakin, joista osalla saattaa olla punamustiin verrattuna yli kaksinkertaiset kuukausimaksut.

- On hieno arvo, että menestystä voi saavuttaa ilman isoja rahasummiakin. Olemme varmasti kokonaisuutena onnistuneet aika hyvin pelaajakehityksessämme. Toiminnassa on merkitystä niin sosiaalisella kuin kilpailullisella puolella. Mielekkyys syntyy usein juuri urheilullisen laadun kautta, Olli näkee.

- Lisäksi näin historiaa opiskelleena henkilönä kunnioitan kovasti seuran juuria ja pitkiä perinteitä. Punamusta väriyhdistelmä on lähellä sydäntäni.

PK-35 onnittelee Olli Savoa valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi sekä toivottaa hänelle lisää antoisia hetkiä futiksen parissa!