Onnittelut Ari Huldénille!

PK-35:n miesten kakkosjoukkueen valmentaja Ari Huldén on valittu seurassa joulukuun 2019 Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa aiemmin valittujen tavoin palkinnoksi Intersport Eastonin lahjakortin.

Huldén, 58, on tullut varsin laajalti tunnetuksi mm. asunnottomien maajoukkueen valmentajana sekä muusta toiminnastaan syrjäytyneiden hyväksi. Kohta kaksikymmentä vuotta raittiina pysyneen ”Hulin” oma päihdetausta ja vuodet kodittomana antavat hänen työlleen Suomen Homeless Acadamy ry:n vertaistuen ohjaajana aivan erityistä perspektiiviä.

- Liityin PK-35:een ja miesten kakkosjoukkueeseen, kun toimintaan kysyttiin viime kaudella mukaan. Ryhmän runkona on iso joukko seuran omia kasvatteja, jotka ovat touhunneet yhdessä jo vuosia. Joukkueessa korostuu jalkapallon sosiaalinen aspekti, Huli sanoo.

- Meillä oli värikäs ja vaihteleva kausi, jonka aikana mukana oli yli viisikymmentä pelaajaa. Tavoitteenamme oli säilyttää paikka Nelosessa, joten sijoitus sarjan puolivälissä tyydytti. Pyrin innostamaan ja motivoimaan pelaajia. Korostan, että aina on arvokasta tulla tapahtumiin paikalle. 

Huldén näkee, että hänen työssään sosiaalisen vahvistamisen futisprojektissa on paljon samaa kuin jalkapallojoukkueen toiminnassa. Valmentajan mielestä on tärkeää kyetä innostamaan pelaajia ja pitämään ryhmä kiinteästi kasassa.

- On hieno taito osata tuntea kiitollisuutta koko ryhmän puolesta. Kynttilä palaa sitä kirkkaammin mitä parempi yhteisymmärrys joukkueen sisällä vallitsee esimerkiksi tavoitteista. Vartuin itse Kontulassa ja olen ymmärtänyt lähiöympäristön kautta, kuinka tärkeää on kokonaisvaltainen kasvatus, Huli jatkaa.

- PK-35 tarjoaa jäsenilleen yhteisöllisyyttä, joka on nykypäivänä katoamaan päin. Tämä seura on aina ollut tiivis yhteisö, mikä on toiminnan mielekkyyden kannalta erittäin tärkeää.

Huldén sanoo nauttivansa pallonhallintaan ja nopeaan reagointiin perustuvasta jalkapallosta, jossa pyritään niin hyökkäys- kuin puolustusvaiheessa luomaan pallon lähelle numeraalista ylivoimaa. Jos mahdollista, hän suosii kolmen pelaajan alakertaa ja ”wingbackeja”. Huli on tähän systeemiin saanut vaikutteita mm. entiseltä poikien maajoukkuevalmentajalta Timo Liekoskelta.

- Pidän kovasti myös (Pep) Guardiolan valmennustyylistä. Pallosta on osattava pitää hyvää huolta.

PK-35 onnittelee Ari Huldénia valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle erinomaista futisvuotta 2020!