Naisten vastustajilla cup-kiireitä

PK-35:n valmistautuessa harjoituksissa ja treenipeleissä keväällä käynnistyvään Naisten Liigaan punamustien tulevat vastustajat pelaavat nyt Suomen Cupia. 

Vaikka talven otteluista ei kannata vetää kovin suuria johtopäätöksiä, ne saattavat kertoa jotakin joukkueiden välisistä voimasuhteista maaliskuussa alkavalla liigakaudella. PK-35 ei tällä kertaa osallistu Suomen cupiin, jossa pelataan parhaillaan lohkovaihetta.

Liigajoukkueista jatkopaikan ovat jo varmistaneet KuPS, FC Honka ja TiPS. Lauantaina 1. helmikuuta pelattavalla viimeisellä lohkokierroksella paikkaa seuraavassa vaiheessa tavoittelevat pääsarjajoukkueista vielä Ilves, PK-35 Vantaa, JyPK, TPS, Åland United sekä hallitseva Suomen mestari HJK.

PK-35 nousi Naisten Liigaan viime syksynä sijoituttuaan Ykkösessä toiseksi ja voitettuaan kaksiosaisessa liigakarsinnassa IK Myranin. Punamustien valmennusjohdon mukaan joukkue ei aio ottaa turhia menestyspaineita. Mestaruutta puolustavan HJK:n päähaastajiksi on arvioitu ainakin KuPS, FC Honka ja TiPS, eli cupissakin hyvin pelanneet joukkueet.

Naisten Liigan kehityspäällikkö Heidi Pihlaja on ilmoittanut, että sarjan nimi muuttuu ennen liigakauden alkua. Vaikka sen lopullista muotoa ei ole vielä julkistettu, jo nyt on varmaa, ettei nimessä näy yleisen tasa-arvon takia enää naisiin viittaavaa sanaa tai etuliitettä.

PK-35 toivottaa punamustien liigajoukkueelle antoisaa talviharjoituskauden jatkoa!