PUNAMUSTIEN HISTORIAA: 25 vuotta täyteen

OSA 4: Kun 1950-luku on ehtinyt vuosikymmenen jälkipuoliskolle, PK-35 laajentaa toimintaansa kohti pohjoista Helsinkiä.

Punamustien jalkapalloilijoiden aloitettua talviharjoittelunsa Pakilan Uudella kansakoululla kaupunginosasta tulee seuran uutta toiminta-aluetta. Vuoden 1956 lopussa PK-35:n jäsenmääräksi kirjataan 156 ja toimintasuunnitelmaan toiseksi päälajiksi jääpallo.

Seuraavana vuonna puheenjohtajaksi valitaan aiemmin varapuheenjohtajana toiminut Martti Karjalainen, joka on tärkeässä roolissa, kun seuralle suunnitellaan viipurilaista alkuperää kunnioittava uusi V-kuvioinen pelipaita. Värit säilyvät perinteiden mukaisesti punaisena ja mustana.

Koska PK-35:ltä puuttuu yhä oma merkki, myös sellainen on suunniteltava. V-teema halutaan edelleen säilyttää, mutta toteutetaan nyt tuplana eli W-muodossa, joka viittaa sekä usein käytettyyn kirjoitusasuun ”Wiipuri” että muuttolintuihin. Olihan seura jäsenineen joutunut sodan seurauksena jättämään kotikaupunkinsa ja muuttamaan uudelle paikkakunnalle.

Ennen vuosikymmenen vaihdetta PK-35:een liittyy koko ajan lisää niin entisiä viipurilaisia kuin juniori-ikäisiä helsinkiläisiä. Kun seura järjestää toukokuussa 1960 arvokkaan 25-vuotisjuhlatilaisuutensa, Balderin juhlasalissa ollaan aidosti ja tervehenkisesti ylpeitä punamustien hankalasta matkasta nykyhetkeen. Edessä on nyt tasaisen kasvun ja kehityksen vuosikymmen.

85-vuotiaan PK-35:n historiaa käsittelevä juttusarja jatkuu seuran juhlavuoden 2020 aikana.