Onnittelut Tomi Kurviselle!

Vaikka koronavirus on sekoittanut urheiluelämää, PK-35 on nimennyt vuoden 2020 tammi- ja helmikuun Kuukauden vapaaehtoiset. Seuran vastuullisen toimintalinjan mukaisesti heitä ei tässä poikkeustilanteessa valokuvata.  

Tammikuun Kuukauden vapaaehtoiseksi on valittu miesten Nelosessa pelaavan PK-35/2-joukkueen toinen valmentaja sekä Kakkoseen nousseen ykkösjoukkueen pelaaja Tomi Kurvinen, heinäkuussa 24. Hän liittyi seuraan ensimmäisen kerran junioripelaajana jo kymmenkunta vuotta sitten ja on pelannut punamustien miehissä myös Kolmosessa.

- Muistan olleeni 14-vuotias, kun olin kerran vapaa-ajallani kaverini kanssa potkimassa. Samassa paikassa olleet PK-35:n junnuvalmentajat pyysivät minua mukaan joukkueeseensa. Kerroin olevani yksinhuoltajan poika, mutta he vakuuttivat, että seurasta löytyy tarvittaessa taloudellista apua, Kurvinen kertoo.

- Miesten kakkosjoukkueessa on nyt iso määrä samoja tuttuja ysikutosia, joiden kanssa pelasin silloin yhdessä. Ryhmässä oli viime kaudella yli viisikymmentä pelaajaa, joten halusin alkaa auttaa joukkuetta, jotta sen toiminta vakautuisi. Olemme mielestäni onnistuneet tässä.   

Kurvinen kokee vapaaehtoistyön erittäin tärkeäksi, sillä Suomen ammattifutistoiminta on melko suppeaa. Hän korostaa, että vapaaehtoisten panos ja halu auttaa korostuvat varsinkin näinä hankalina aikoina.

- Muistan jo junnuajoiltani, että pelaajien vanhemmat osallistuivat aktiivisesti talkootöihin. En haluaisi nähdä tilannetta, jossa lupaava pelaaja ei voisi korkeiden hintojen takia siirtyä oman tasoiseensa seuraan tai saattaisi jopa lopettaa futiksen. Tähän on löydettävä lisää ratkaisuja. Toivon Suomessa olevan joskus nykyistä enemmän mahdollisuuksia sekä pelata että valmentaa ammattilaisena.

PK-35:llä olisi Tomin mukaan potentiaalia nousta jopa maan johtavien jalkapalloseurojen joukkoon. Hän painottaa, että punamustissa on hyvä henki ja osaavia työntekijöitä, mutta kehitysaskeleita vielä ottamatta. Suunta on joka tapauksessa oikea ja vireillä mielenkiintoisia suunnitelmia.  

Kurvinen toimi tärkeässä roolissa, kun PK-35 aloitti yhteistyönsä Pihlajamäessä Aava Areenan vieressä sijaitsevan Helsingin Uuden yhteiskoulun kanssa. Lukioikäisillä pelaajilla oli alkuvuoden yhteishaussa mahdollisuus hakea kouluun ja yhdistää tätä kautta opiskelu futisharjoitteluun.

- Kirjoitin HUYK:ssa ylioppilaaksi, olen tehnyt siellä sijaisopettajan töitä ja tunnen paljon koulun henkilökuntaa. Kun seuran hallitus oli hyväksynyt ehdotukseni mahdollisesta yhteistyöstä, kävimme tapaamassa koulun edustajia ja pääsimme yhteisymmärrykseen, Tomi valottaa. 

Tavoitteena on jo ensi syksynä perustaa harjoitusryhmä, joka treenaisi aamuisin ennen koulupäivää sekä aikaisin iltapäivisin. Yhteistyön suurena etuna on, että koulu ja kenttä sijaitsevat ihan vierekkäin. Näin pelaajan side seuraan ja joukkueiden yhtenäisyys voivat vahvistua. Myös mahdollisuudet seurata pelaajakehitystä paranevat merkittävästi.

- Nyt on käynnissä vasta pilottivaihe. Toivotaan, että se tarjoaa toimivan yhteistyömallin jo lähitulevaisuuteen, Tomi lisää ja lähettää lopuksi terveisiä PK-35:n koko jäsenistölle.  

- Vaikka elämme nyt vaikeita aikoja, pysytään rauhallisina! Kyllä tämä tästä!

PK-35 onnittelee Tomi Kurvista valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle näistä poikkeusoloista huolimatta erinomaista futiskautta!