PUNAMUSTIEN HISTORIAA: Nappulasarja käyntiin

OSA 5: 1960-luku on PK-35:ssä merkittävä kasvun ja kehityksen vuosikymmen, jonka alkuvuosina seuraan perustetaan oma nappulasarja. 

Vuonna 1961 Helsingin piirisarjojen nuorimmat pelaajat ovat 10-12-vuotiaita, mutta PK-35 alkaa järjestää toimintaa tätäkin nuoremmille pojille. Syntyy punamustien oma nappulasarja, jonka joukkueet tulevat eri kaupunginosista.

Joukkueet nimetään tunnettujen jalkapallomaiden mukaan, minkä halutaan luovan jännitystä poikien mielikuvissa. Ensimmäisessä sarjassa pelaavat Uruguay (Kallio), Brasilia (Pakila), Argentiina (Pohjois-Haaga), Italia (Pakila) ja Ranska (Töölö).

Aktiivinen varhaisnuorisotoiminta nostaa PK-35:n jäsenmäärän vuoden 1961 aikana jo yli kahdensadan. Samalla tarvitaan lisää valmentajia ja muita toimijoita – ja heitähän löytyy. Tämä luo vahvaa seurakulttuuripohjaa, joka elää ja kehittyy yhä tänäkin päivänä.

Punamustien futaajat harjoittelevat 60-luvun alkupuolella lähinnä Brahen kentällä Kalliossa, Pallokentällä Töölössä ja Raviradalla Käpylässä. Talvisin käytetään koulujen voimistelusaleja, kunnes siirrytään treenaamaan ulos keväthangille. Toiminta elää ja voi hyvin. 

85-vuotiaan PK-35:n historiaa käsittelevä juttusarja jatkuu seuran juhlavuoden 2020 aikana.