PUNAMUSTIEN HISTORIAA: Pihlis ydinalueeksi

OSA 6: PK-35:n 30-vuotisjuhlaa vietetään lokakuussa 1965 ravintola Laulumiehissä. Seuran jäsenmäärä on vuoden päättyessä 224.

Jo seuraavana vuonna punamustien toiminta laajenee uuteen Pihlajamäen kaupunginosaan. Lähiö on rakennettu pääosin vuosina 1959-65. Luonnonläheinen asuinalue tarjoaa erinomaisen ympäristön ja monipuoliset mahdollisuudet lukuisten lapsiperheiden liikuntaharrastukselle.

”Pihliksen” uuden futiskentän avausottelu pelataan 13. toukokuuta 1966 PK-35:n ja Makkabin C-juniorien kesken. Punamustissa harrastetaan jalkapallon ohella jääpalloa, kaukalopalloa ja maahockeyta. Seurasta osallistuu ensimmäistä kertaa joukkue futiksen talvisarjaankin.

Vuoden 1967 piirisarjoissa pelaa PK-35:stä yhteensä seitsemän joukkuetta. Seuran D-juniori Jorma Salonen voittaa Helsingin piirin tekniikkamestaruuden, mikä on yksi osoitus punamustien koko ajan kehittyvästä toiminnasta ja yhä paremmista harjoitusoloista.  

Seuran varainhankintakeinoina käytetään muun muassa puhelinluetteloiden jakoa ja teatteriesitysten myyntiä. Aito talkoohenki vahvistuu vuosi vuodelta, millä on ratkaisevan tärkeä vaikutus toiminnan jatkuvuuteen ja punamustien koko tulevaisuuteen.

85-vuotiaan PK-35:n historiaa käsittelevä juttusarja jatkuu seuran juhlavuoden 2020 aikana.