Aktiivinen toiminta jatkuu!

PK-35:n katse suuntautuu yhteiskunnan vaikeasta tilanteesta huolimatta luottavaisesti eteenpäin. Koronakriisi ei ole pysäyttänyt punamustien monipuolista toimintaa.

Seuran isona tavoitteena on pystyä huolehtimaan kaikista jäsenistään sekä pitämään perheet lasten ja nuorten futisharrastuksessa mukana. Niin pelaajia kuin valmentajia kannustetaan pitämään toisiinsa aktiivisesti yhteyttä esimerkiksi videopuheluin.   

- Sekä kahdenkeskiset että pienryhmien keskustelut ovat nyt todella tärkeitä. Valmentajille on jaettu muun muassa etäharjoitteluohjeita, joita he välittävät pelaajille. Samalla on hyvä jutella muustakin kuin futiksesta ja huolehtia näin henkisestä hyvinvoinnistamme, PK-35:n nuorisotoimenjohtaja Juuso Mattila sanoo.

Seuran YouTube-kanavalta löytyy vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun. Tätä materiaalia tuotetaan pari kertaa viikossa myös livenä. Treeniohjeet koskevat niin pallollista harjoittelua kuin kehonhallintaa ja muuta fysiikkaa.

- Uudet ideat ja kokeilut ovat ihan päivittäisiä. Yhteydenpitoon ja harjoittelun tukemiseen löytyy useita mahdollisuuksia ja eri digialustoja. Valmentajat ovat saaneet etätreeniohjeita joukkueensa ikäluokan mukaisesti joko 5v5-, 8v8- tai 11v11-vaiheeseen. He ovat toiminnassa oikein aktiivisesti mukana, Mattila jatkaa. 

- Kun pelaajat lähettävät treenivideoitaan valmentajille, on tärkeää, että he saavat myös palautetta. Valmentajat voivat puolestaan jakaa omia haastevideoitaan pelaajille. Nuorimpien ikäluokkien lapsille lähetetään päivittäisiä kotiläksyjä, jotka liittyvät muuhunkin kuin futikseen. Vanhemmat ovat ottaneet tämän hyvin vastaan.

Etäharjoittelu ja -valmennus tarjoavat Mattilan mielestä erinomaisen tilaisuuden kehittyä. Valmentajien tulisikin viestiä pelaajille, että tämä hankala tilanne on pikemminkin mahdollisuus kuin ongelma. Nyt käytettävät toimivat työkalut kannattaa pitää toiminnassa mukana kriisin jälkeenkin.

- On hienoa, kuinka nopeasti näihin poikkeusoloihin on urheilussa ja opetuksessa kyetty reagoimaan. Keskusteluissa ja viestiryhmissä on nyt erittäin tärkeää vaihtaa muitakin kuulumisia kuin futisasioita.

Mattila korostaa, että PK-35:n valmentajat ja seuratyöntekijät pyrkivät koko ajan auttamaan toisiaan. Seurassa ollaan samalla jatkuvasti hereillä sen suhteen, voisiko etäharjoitteluun ja muuhun nykytoimintaan löytyä uusia menetelmiä.

- Toivotan nyt kaikille futisihmisille malttia, tsemppiä ja totta kai terveyttä! Kun tämä tilanne on joskus ohi, arkikin tuntuu taas juhlalta, nuorisotoimenjohtaja katsoo optimistisesti eteenpäin.

- Haluamme tietysti pitää kaikki jäsenet ja perheet toiminnassamme mukana. Toivon todella, että seuramme merkitsee heille tärkeitä asioita.

PK-35 kiittää Juusoa kommenteista ja toivottaa koko jäsenistölleen valoisaa futiskevättä!