Liigakausi käyntiin kesäkuussa?

Naisten pääsarjaan eli Subway Kansalliseen Liigaan viime syksynä noussut PK-35 aloittaa kilpailukautensa näillä näkymin kesäkuun puoliväliin mennessä. 

Suomen Palloliitto on tiedottanut, että naisten liigakausi käynnistyy lauantaina 13. kesäkuuta, mikäli koronatilanteessa ja viranomaisohjeistuksessa ei sitä ennen tapahdu merkittäviä muutoksia. Sarjan oli alun perin määrä alkaa 27. maaliskuuta. Uusi suunnitelma perustuu hallituksen tuoreisiin linjauksiin, jotka julkaistiin alkuviikolla.

Nykytiedon mukaan PK-35 voi muiden liigaseurojen tavoin aloittaa joukkueharjoittelun 1. kesäkuuta. Jos Subway Kansallinen Liiga pystytään pelaamaan suunnitellusti, se on kymmenen joukkueen ja kahdeksantoista kierroksen kaksinkertainen sarja, joka päättyy 7.-8. marraskuuta.

- Tarkat ohjeistukset ja pelisäännöt ovat vielä työn alla. Niissä noudatetaan terveysviranomaisten suosituksia ja linjauksia, Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja sanoo SPL:n tiedotteessa.

- Ottelutapahtumien turvallisuus ja vastuullisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä asioita, joiden toteutumiseen teemme tarkat suunnitelmat.

PK-35 toivottaa naisten edustusjoukkueelle erinomaista valmistautumista liigakauteen 2020!