Kim Raimi: ”Terveys edellä!”

PK-35:n B-poikien päävalmentaja ja miesten edustusjoukkueen valmennustiimiin kuuluva Kim Raimi korostaa, että terveys, turvallisuus ja koronaviruksen leviämistä estävät varotoimet ovat punamustien prioriteettilistan kärjessä.

Vaikka Raimi alleviivaa asioiden tärkeysjärjestyksen merkitystä, hän myöntää, että maaliskuussa saadut tiedot kriisitilanteen vakavuudesta olivat joukkueille kova takaisku. Synkät uutiset kolahtivat tietyllä tavoin kovempaa miesten joukkueeseen kuin B-junioreihin.

- Putosimme tavallaan sadasta nollaan. Kaikki tapahtui hyvin lyhyen ajan sisällä, minkä jälkeen olimme pari kolme viikkoa aika alamaissa. Meidän oli harkittava todella tarkasti, kuinka paljon ja miten amatööripelaajia voi ohjeistaa omatoimiseen harjoitteluun, Raimi sanoo.

Viime kauden päätteeksi miesten Kakkoseen noussut PK-35 oli saanut joukkueensa rungon kasaan jo varhain talvella. Tämä oli luonnollista seurausta punamustien hyvistä kontakteista sekä toiminnan korkeasta laadusta, joka vakuutti useat Kakkosta ylempänäkin pelanneet pelaajat.

- Käynnissä oli hyvin systemaattinen prosessi. Kehityimme kokonaisvaltaisesti niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Viime kauden ottelut Kolmosessa olivat ikään kuin jo harjoittelua tätä vuotta varten, Raimi jatkaa.

- Pelasimme talvella todella hyvin ja nousujohteisesti. Luulen, että koronan aiheuttama tilanne on ollut meille pelillisesti kovempi isku kuin useille vastustajillemme. Nyt jää nähtäväksi, kuinka paljon pelimme sisältö on kärsinyt näistä poikkeusoloista. Toimimme joka tapauksessa koko ajan terveys edellä.  

Valtion yleisen ohjeistuksen sallima pienryhmäharjoittelu on nyt toukokuussa ollut joukkueille Raimin mukaan terapeuttinen kokemus. Myös valmennustiimi on alkujärkytyksen jälkeen pitänyt kevään aikana yhä tiiviimpää etäyhteyttä. Joukkueharjoittelu voitaneen nykytiedon perusteella aloittaa kesäkuun alussa.

- B-junnuille oli laadittava poikkeusajalle erilainen ohjeistus kuin miehille. Otimme kaikki kehitystä tukevat työkalut käyttöön, kävimme pelaajien motivaatioon perustuvat kehityskeskustelut, teimme näiden pohjalta fysiikka- ja lajiharjoitusohjelmat. Kannustimme hyödyntämään myös livetreenejä. Aktiivisuus säilyi hyvällä tasolla, Raimi kertoo.  

PK-35 on P17-ikäluokan kymmenen joukkueen SM-karsintasarjassa nyt seitsemännellä sijalla. Seitsemän pistettä kuudesta ottelusta ja maaliero 8-16 kertovat pelaamisen tason ailahtelusta. Raimi myöntää, ettei joukkue ole kyennyt venymään ihan odotusten mukaisesti.

- Ennen kuin sarja jouduttiin keskeyttämään, kehityskäyrämme osoitti ylöspäin. Saimme vahvistettua itseluottamustamme, joka on nyt nostettava takaisin ylös. Harjoittelun laatu on koko kauden ajan pysynyt korkealla tasolla, Raimi näkee.

- Tärkeintä on huomioida ympärillämme vallitseva kokonaistilanne ja toimia sen mukaisesti. Terveys on jatkuvasti ehdoton ykkösprioriteettimme. 

Miesten Kakkosen odotetaan alkavan ja P17:n SM-karsinnan jatkuvan kesäkuussa. Tarkat aikataulut ja sarjasysteemit saatetaan tiettävästi julkaista jo alkavan viikonlopun aikana.

PK-35 kiittää Kimiä kommenteista sekä toivottaa seuran kaikille pelaajille, valmentajille ja muille toimihenkilöille toiveikasta toukokuun jatkoa!