PUNAMUSTIEN HISTORIAA: Vauhti kiihtyy

OSA 11: PK-35 on vuonna 1988 toiminut pääkaupunkiseudulla tasan neljäkymmentä vuotta. Seuran alkuajat Viipurissa tuntuvat jo kaukaiselta historialta.

Punamustien juniorijoukkue saavuttaa tuona kesänä seuran ensimmäisen mitalisijoituksen Helsinki Cupissa. Sen tuovat kotiin E-juniorit, joiden riveissä pelaa mm. Jarno Tuunainen. Tasan kymmenen vuotta myöhemmin hän edustaa kasvattajaseuraansa Veikkausliigassa.

Vuosikymmenen vaihde on miesten edustusjoukkueelle menestyksekästä aikaa. Kale Rantasen valmentama miehistö nousee 1989 Neloseen ja vuotta myöhemmin Kolmoseen. Myös nais- ja tyttöfutis kehittyvät isoin askelin. Kirsi Lindqvist valitaan 1990 tyttöjen maajoukkueeseen.

Vuonna 1991 näkee päivänvalon historian ensimmäinen PK-Sanomat. Debyyttijulkaisussa on kuusitoista sivua. Vuoden päätteeksi lasketaan, että punamustia edustaa jo melkein sata tyttöjalkapalloilijaa. Lisäksi Tuunainen voittaa tuona syksynä Helsingin piirin taitomestaruuden.

PK-35:n jäsenmäärä on vuonna 1992 noussut jo 420:een. Toimihenkilöitäkin on pitkälti yli viisikymmentä. Miesten edustusjoukkue sijoittuu Kolmosessa viidenneksi, A- ja B-juniorit ikäluokkiensa ykkösdivareissaan kolmanneksi ja kuudenneksi. Kunnes seuraavana vuonna tapahtuu jotakin hyvin mielenkiintoista.

85-vuotiaan PK-35:n historiaa käsittelevä juttusarja jatkuu seuran juhlavuoden 2020 aikana.