Liigan alkuun pari viikkoa

PK-35:n naisten edustusjoukkue lähtee poikkeuksellisesta harjoituskaudesta huolimatta luottavaisin mielin 13. kesäkuuta käynnistyvään Subway Kansalliseen Liigaan.

Punamustien päävalmentaja Rami Rantanen myöntää, että erikoiseen kevääseen on kieltämättä sisältynyt tiettyjä vaikeuksia. Hän ei ole pitkällä futisurallaan ensin pelaajana ja myöhemmin valmentajana kokenut mitään vastaavaa.

- Luotan joka tapauksessa, että pelaajat ovat kantaneet kaiken sen vastuun, joka liigatasolla vaaditaan. Tässä voi toki olla jonkin verran yksilöllisiä eroja, mutta tuskinpa mikään joukkue on tänä aikana hankkinut itselleen ratkaisevaa kilpailuetua, ”Räde” sanoo.

- Oli tosi kiva palata treenikentälle, joskin vain pienryhmissä. Pelaajille on ollut tärkeää tavata taas toisiaan. Vaikka emme tunne varsinaista pelkoa tartunnoista, emme myöskään tuudittaudu siihen, että vaara olisi ohi. Teemme terveyden eteen kaiken mahdollisen.

PK-35 pyrkii ennen liigakautta järjestämään yhden harjoitusottelun, joka pelattaneen viikko ennen sarjan alkua. Tavoitteena on saada pelituntumaa ilman liian kovaa rasitusta.

- Pitkä poikkeusjakso on kasvattanut loukkaantumisriskiä, mutta toivon todella, että kaikki joukkueet säästyisivät pahoilta vammoilta.

Punamustissa odotetaan vielä, täyttääkö Pihlajamäen MagneCit Areenan alusta liigatason laatuvaatimukset. Toinen vaihtoehto joukkueen kotikentäksi on Puistolan luonnonnurmi. 

- Olisi hienoa päästä pelaamaan Pihliksessä, missä alun perin aloitin futiksen seuran nappulasarjassa. Liigaan on joka tapauksessa parin divarikauden jälkeen kiva lähteä haastamaan itsemme ja antamaan kaikkemme, Räde jatkaa.

- Edessämme on koko joukko hyviä ja kehittäviä pelejä, joista aiomme nauttia täysillä. Toivottavasti myös katsojat nauttivat niistä!

PK-35 kiittää Rädeä kommenteista ja toivottaa naisten liigajoukkueelle erinomaista valmistautumista sarjakauteen!