PUNAMUSTIEN HISTORIAA: Isku päin kasvoja

OSA 14: Kun PK-35:n historiallinen debyyttikausi Veikkausliigassa on syksyllä 1998 päättynyt punamustien kolmanteen sijaan, joukkueen taustalla tapahtuu isoja asioita.

Liigatason taloudellisten vaatimusten aiheuttamat ongelmat eivät ole yleisesti tiedossa, joten kova uutispommi tulee useimmille täysin puun takaa. Kun saadaan tietää, että PK-35:n miesten edustusjoukkue siirtyy Hjallis Harkimon omistukseen ja muuttuu FC Jokereiksi, tuntuu kuin osa punamustien sielusta olisi kuollut.

Pimeän syksyn sateiset päivät ovat erityisen synkkiä PK-35:n kannattajille. Äkillistä suruaikaa kestää aikansa, kunnes tajutaan, että eihän itse seura ole kadonnut mihinkään. Siinä missä kun junioriorganisaatio voi hyvin ja kehittyy koko ajan, miesten edustusjoukkue jatkaa pelaamista Kolmosessa.

Pari kuukautta ison järkytyksen jälkeen saadaan hyviä uutisia: Viikinmäkeen on valmistunut PK-35:n ensimmäinen oma futishalli! Hankkeen vahva taustavoima Markku Hynninen kiittää avajaispuheessaan talkoolaisia ripeästä työstä ja korostaa hallin jatkavan seuran uutta kehitystä.

Punamustien joukkueet pääsevät nyt valmistautumaan sarjakauteen huomattavasti aiempaa paremmissa harjoitusoloissa. Vuonna 1999 niin naisten edustusjoukkueella kuin A- ja B-pojilla on paikka ykkösdivisioonassa. Eri ikäluokkien juniorit puolestaan saavuttavat sarjoissaan ja turnauksissaan useita mitalisijoja.

85-vuotiaan PK-35:n historiaa käsittelevä juttusarja jatkuu seuran juhlavuoden 2020 aikana.